Järjestelmätiedotteet

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2024.16 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2024.16 oleellisimmat parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Bruttopalkkaraportti: Suunniteltujen -, Kirjattujen – ja Maksuun menevien tuntien erittely raportilla

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työvuorot™ + Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™
Bruttopalkkaraportti
Maksettavien tuntien erittely raporteilla

Lähdemme selkeyttämään raporteilla sarakkeiden järjestystä loogisempaan suuntaan, jossa palkkaerittelyt on eri muuttujien tuottama lopputulos (suunnitellut tai kirjatut tunnit maksuun menevien tuntien pohjaksi + maksuun menevien tuntien manuaaliset muutokset + käytettävä työehtosopimus = muodostuva palkkaerittely). Muidenkin bruttopalkkaraportilla olevien sarakkeiden järjestystä on mietitty loogisempaan suuntaan.

Muutos on tarkoitus jalkauttaa muillekkin raporteille (tapahtumalista, tuntiraportti), aloitetaan muutos bruttopalkkarapotilta. Toimintoon liittyvä moduuli pitää erikseen aktivoida, joten ei hätää, se saadaan käyttöön hallitusti.

Tuomme bruttopalkkaraportille omiin osioihin seuraavat:

Suunniteltu-osio: Suunniteltu aloitusaika, suunniteltu lopetusaika, suunniteltu tauko, suunniteltu kesto. Suunnitellun tapahtuman kestoon vaikuttaa mm. suunnitellun tapahtuman leikkurit ja suunnitellun tapahtuman enimmäiskesto.

Kirjattu-osio: Kirjattu aloitusaika, kirjattu lopetusaika, kirjattu tauko, kirjattu kesto, vertailu(%) suunniteltuihin tunteihin

Maksuun-osio: Maksuun osioon tulee pohjaksi joko suunnitellut tai kirjatut kentät riippuen siitä, mitä työtuntien laskentatapaa käytetään. Maksuun meneviä aikoja voi vielä muokata ilman että muokkaa suunniteltuja tai kirjattuja aikoja.

Palkkaerittelyt-sarake: Palkkaerittelyt sarakkeessa näytetään palkkarivit, jotka lasketaan maksuun menevien aikojen mukaan.

Siirretään myös palkkariveihin vaikuttavia kenttiä palkkaerittelyt-sarakkeen vasemmalle puolelle, jolloin Palkkaerittelyt-sarake tulee olemaan palkkarivien laskentaan liittyvien muuttujien ”yhtälön” lopputulos. Tällaisia kenttiä ovat esimerkiksi Työehtosopimus (palkanlisät ym. määräytyvät tämän perusteella) ja työ, joka saattaa tuoda mukanaan muodostuviin palkkariveihin vaikuttavia leikkureita tai lisäpalkkarivejä.

Järjestelmän parannukset

Netvisor laskutusvienti: Mahdollisuus lisätä laskurivikommentteihin henkilön / työn / kustannuspaikan nimi

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Laskutusrivit, -aineistot ja kateraportti™
Netvisor laskutusvienti

Laajennettiin Netvisor laskutusviennin laskutusrivien kommenttivaihtoehtoja. Jatkossa pystytään lisäämään laskurivin kommentiksi tapahtumalla olevan henkilön, työn tai kustannuspaikan nimi laskurivikommenttiin.

Kommentin sisällön voi muokata viennin tekemisen yhteydessä valitsemalla halutut tiedot vientidialogin ikkunassa.

Bugikorjaukset ja muut parannukset

Avoimet vuorot / Kalenteri: Push-viestin lähettäminen käyttäjälle, kun uusi avoin vuoro tulee saataville

Azure AD: Käyttäjien ja käyttäjäoikeuksien tuonti: Mahdollisuus asettaa käyttäjään sidottu henkilö tuonnissa tiettyyn yksikköön Azuresta saatavan tiedon perusteella.

Työkartta / Kohteen alueen haku ja muokkaus: Kun avataan kohteen alue muokkaukseen, näytetään vain alue mitä ollaan muokkaamassa.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2024.12 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2024.12 oleellisimmat parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Hakutoiminto

Web-järjestelmään on toteutettu yleinen hakutoiminto, jolla voi hakea järjestelmän valikosta ja tukiportaalista haluamaansa paikkaa tai hukassa olevaa ohjetta.

Haku-palkki näkyy kaikilla käyttäjillä, joilla on oikeus web-järjestelmään.

Kalenteri: Henkilön sopimustuntien asettaminen ja näyttäminen

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työvuorot™
Kalenteri

Lisättiin järjestelmään uusi työvuorosuunnittelua helpottava ominaisuus. Henkilön työsopimukselle voidaan syöttää viikottaiset sopimustunnit, ja ne näytetään kalenterinäkymässä.

Sopimustunneiksi voi syöttää viikkotason minimi- ja maksimitunnit (esim. 20 – 30 h / viikko). Jos henkilölle syötetty viikkotuntimäärä ei täyty tai menee yli, näytetään varoitus kalenterinäkymässä.

Sopimustuntien näyttäminen kalenterilla helpottaa työvuorosuunnittelun tekemistä siten, että henkilölle asetetut sopimustunnit ovat nähtävissä työvuorosuunnittelua tehdessä, eikä tarvitse kurkkia henkilön kanssa sovittuja tunteja työsopimukselta tai muualta henkilön tiedoista, joka voi olla jopa eri järjestelmässä. Ominaisuus auttaa suunnittelijaa pysymään työntekijän kanssa sovituissa tuntirajoissa.

Laskennallisen siirtymäajan näyttäminen raporteilla.

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työvuorot™
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™
Siirtymät, tuntiraportti, tapahtumalista, bruttopalkkaraportti

Laskennallisen siirtymäajan näyttäminen toteutettiin mobiilisovellukseen versiossa 1.34 . Vastaava tieto tuodaan näkyviin myös järjestelmän raporteilla.

Kyseessä on työvuorosuunnittelussa käytettävä lisätieto, jota ei käytetä laskennassa. Voidaan arvioida jo suunnitteluvaiheessa siirtymän kestoa ja vertailla myöhemmin toteutuneisiin siirtymätapahtumiin. Parannetaan työvuorojen suunnittelua myös tältä osin.

Osa-aikakertoimen kehittäminen järjestelmään ja tuki arkipyhien luontiin

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™ (arkipyhät muodostuvat automaattisesti)
Osa-aikakerroin

Toteutettiin järjestelmään toiminnallisuus, jossa osa-aikaiselle henkilölle voidaan syöttää osa-aikaprosentti työsopimukselle. Henkilöiden osa-aikaisuuksissa voi olla paljonkin vaihtelua organisaation sisällä, joten muutoksen yhteydessä työsuhteen tyyppi-valinta siirrettiin työaikamallilta työsopimukselle, jotta osa-aikaprosentin määrittäminen ei vaadi erikseen työaikamallia eri osa-aikaprosenttia kohden, vaan se voidaan määrittää suoraan henkilön työsopimukselle, jolloin se on myös ajastaa jos osa-aikakerroin henkilön kohdalla muuttuu.

Osa-aikakerrointa hyödynnetään tällä hetkellä vain automaattisessa arkipyhien muodostamisessa, eli työehtosopimusten ollessa käytössä (TES-tuote), saadaan arkipyhämerkinnät muodostumaan automaattisesti TES:sin piirissä oleville henkilöille.

Osa-aikaprosentti-kenttä tulee näkyviin moduulin ollessa käytössä ja kun henkilön työsopimukselle on valittu kokoaikaisen työsuhteen sijaan osa-aikainen.

Bugikorjaukset ja muut parannukset

• Olemme jatkaneet bruttopalkkaraportin optimointityötä, jotta saisimme latausajat ja käytön entistä jouhevammaksi isolla aineistolla.
  • Kalenteri: Arkipyhät eivät värjäytyneet punaisella. Korjattiin.
  • Kalenteri: Korjattu kalenterin suodatusta ryhmävalinnan ollessa käytössä.
  • Matkalaskuille haettiin vääriä a-hintoja hinnoittelun ollessa käytössä.
  • Netvisor-laskutusvienti: Verottoman hinnan pyöristys kahteen desimaaliin aiheutti ongelmia viennissä, korjattiin muuttamalla vientiin meneviä a-hintoja tarkemmiksi.
  • Toistuvat työvuorolistat: Korjattiin ongelma listojen näyttämisessä profiilikäyttäjille.
  • Varallaolot: Varallaolojen tuntimäärää ei laskettu oikein tilanteessa, jossa päivän työaika ylittää varallaolon määrän
  • Jaksoylityöt: Ongelmia jaksoylityön muodostumisessa; Jaksoylitöitä muodostui tietyssä tilanteessa, vaikka jaksoylityön raja ei ollut täynnä.

Maxtech logo symbol

Mobiilisovelluksen versio 1.34 julkaistu

Tässä Maxtech mobiilisovelluksen version 1.34 oleellisimmat parannukset ja muutokset.

Uudet ominaisuudet

Aluerajoitettu työaikaleimaus

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika+™
Maxtech Easy Työaika™
Aluerajoitettu työaikaleimaus

Mobiilisovellukseen on toteutettu uusi ja erittäin hyödyllinen ominaisuus, jolla voidaan varmistaa, että työntekijä on kohteen alueella työvuoroa aloittaessaan. Rajoittaminen on mahdollista kaikissa reaaliaikaisissa mobiilituntikirjaustavoissa, eli tuntikirjauksesssa, työvuorolistalla, työlistalla ja pikakirjaus-toiminnossa.

Käyttöönottaminen on yksinkertaista, moduulin aktivoinnin jälkeen kohteiden taakse pystyy asettamaan rajoituksia reaaliaikakirjauksien aloitukseen ja lopettamiseen liittyen. Kohdekohtaisesti voi myös määrittää, että millainen etäisyys kohteesta sallitaan. Kohteille täytyy ennen toiminnon käyttöönottoa määrittää alue.

Toiminto voidaan aktivoida kirjausmallikohtaiseksi, joka mahdollistaa toiminnon aktivoinnin vain tietyille käyttäjäprofiileille.

Asetuksilla voidaan kohdekohtaisesti estää kirjaaminen kokonaan, tai sallia kirjaaminen ja muodostaa poikkeus, jonka esimies näkee tunti- ja bruttopalkkaraportilla, sekä tapahtumalistalla.

Toiminnon hyvä ominaisuus on se, että käyttäjän sijaintitietoa ei tallenneta järjestelmään ollenkaan, vaan hyödynnetään paikkatietoa vain mobiilisovelluksessa.

Jos kirjaaminen on estetty kohteen alueen ulkopuolella, näytetään käyttäjälle herja ja estetään kirjauksen aloittaminen:

Mikäli kirjaamista ei ole estetty, käyttäjälle kerrotaan, että poikkeama muodostetaan.

Poikkeamat näytetään omassa sarakkeessa tuntiraportilla, bruttopalkkaraportilla ja tapahtumalistalta. Täältä esimies voi tarkastella etäisyyspoikkeamia, mutta ei sijaintipistettä, mistä käyttäjä on kuittauksen tehnyt.

Poikkeamien mahdolliset arvot ovat < 10 metriä, < 100 metriä, < 1000 metriä ja > 1000 metriä. Voidaan siis arvioida poikkeaman vakavuutta yhdessä työntekijän kanssa.

Tapahtuman manuaalisen lopettamisen estäminen

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™ NFC / QR-tuntikirjaus (mobiili)

Mobiilisovelluksessa on ollut ominaisuus, että NFC-tunnistetta tai QR-koodia leimaamalla aloitettu tapahtuma voidaan lopettaa mobiilisovelluksesta manuaalisesti. Ominaisuus on ollut takaportti tapahtuman lopettamiseen tilanteessa, jossa työntekijä on aloittanut tapahtuman leimaamalla tunnistetta, mutta kohteesta lähtiessä unohtanut leimata lopetusleimauksen.

Toteutimme kirjausmallille uuden asetuksen, jolla manuaalisen lopettamisen voi estää, eli lopetusleimaus tulee tehdä aina tunnistetta leimaamalla, jotta kirjaus saadaan loppumaan. Asetuksella voidaan estää tilanteet, joissa työntekijä lopettaa tapahtuman kohteen ulkopuolelta myöhemmin. Asetus vähentää siis väärinkäyttömahdollisuuksia kirjaamisessa, mutta aiheuttaa myös sen, että kirjaus loppuu vasta seuraavan kohteen NFC-tunnisteen leimauksen ja vaatii manuaalisen korjauksen, mahdollisesti esihenkilön toimesta.

Mikäli yllä näkyvä asetus on kyllä-asennossa, manuaalinen lopetus sallitaan, eli kirjausnäkymän painikkeet näytetään:

Jos asetus on ei-asennossa, painikkeet piilotetaan, ja kirjauksen lopettaa vasta seuraava leimaus tai esimiehen manuaalinen tapahtuman korjaaminen mikäli työntekijälle ei ole sallittua muokata reaaliaikakirjauksen aikoja jälkikäteen.

Parannukset

Työvuorolle suunnitellun tauon näyttäminen mobiilin työvuorolistalla

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työvuorot™
Maxtech Easy Työvuorot™
Työvuorolista (mobiili)

Lisättiin mobiilisovelluksen työvuorolistalle näkyviin työvuorolle suunniteltu tauko. Yksinkertaisella parannuksella voidaan kertoa työntekijälle, että työvuoroa huomioidessa on huolehdittu myös tauon pitämisestä.

Työkartta: Ajoneuvon tunnuksen näyttäminen kartalla

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työkartta™
Maxtech Easy Työkartta™
Karttanäkymä (mobiili)

Ajoneuvolle tallennettu tunnus näytetään karttanäkymässä samalla tavalla kuin web-järjestelmän puolella.

Tunnuksen näyttäminen parantaa ajoneuvojen sijaintien kokonaisuuden hahmottamista.

Työkartta: Salli kuittaus kohteen ulkopuolelta

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työkartta™ Sopimukset (hallinta)

Kohteen manuaaliseen kuittaukseen tehtiin parannus, jolla sellaisille sopimustöille, joille vaaditaan manuaalinen kuittaus, voidaan myös sallia, että kuittauksen saa tehdä kohteen ulkopuolelta. Aiemmin vaadittiin kohteen kuittaamiseksi, että ollaan kohteen sisällä, mutta käytännössä kohteen kuittaus ulkopuolella oli tarpeellinen toiminto. Erityisesti tilanteessa, jossa kuski ehtii poistua kohteen alueelta, mutta unohti tehdä kuittauksen. Kohteen alueelle ei tarvitse palata kuittausta tekemään.

Suunnittelemattoman tapahtuman aloittaminen NFC/QR-leimauksella

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™ NFC / QR-tuntikirjaus (mobiili)

Mobiilisovellukseen kaivattiin ominaisuutta, että käyttäjälle ilmoitettaisiin, jos on aloittamassa tapahtumaa, joka ei tule tarttumaan suunniteltuun vuoroon. Eli käyttäjä on mahdollisesti leimaamassa kohteessa väärää tarraa. Tällaisissa tilanteissa näytetään varoitus mobiilisovelluksessa:

Ilmoitus on tarpeellinen varsinkin kohteissa, joissa NFC-tarroja voi olla useita, ja halutaan varmistua, että käyttäjä on leimaamassa oikeaan tarraan, eli tekemässä oikeaa työvuoroa.

Laskennallisen siirtymäajan suunnittelu tapahtuman sisälle

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työvuorot™ Siirtymät, Työvuorolista (mobiili)

Suunnitellulle vuorolle voidaan merkitä laskennallinen siirtymä. Tätä tietoa ei aiemmin näytetty mobiilin työvuorolistalla, nyt tieto on lisätty näkyviin. Työntekijälle voidaan kertoa, millainen siirtymän pituus on ajateltu olevan.

Kyseessä on vain työvuorosuunnittelussa käytettävä lisätieto, jota ei käytetä laskennassa.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2024.11 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2024.11 oleellisimmat parannukset ja muutokset. Kyseessä on varsinaisen julkaisusyklin ulkopuolinen, pienempi julkaisu. Varsinaisen julkaisusyklin mukainen julkaisu tehdään viikolla 12.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Työsopimuksen palkanlisän estäminen ylityössä

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™ Työsopimukset (hallinta)

Järjestelmän työsopimusten avulla voi henkilölle määrittää erilaisia palkanlisiä kaikille tehdyille tunneille, tällaisia ovat esimerksi koulutuslisä, nokkamieslisä tai erilaiset yrityksen määrittelemät erillislisät.

Joissain tapauksissa on tarve, että palkanlisää ei makseta ylityötunneille. Laajensimme työsopimuksen palkanlisät-välilehdelle uuden asetuksen, jolla voi estää palkanlisän muodostamisen ylityöksi laskettavalle ajalle.

Järjestelmän parannukset

Työluokan huomiointi toteutuneen tapahtuman liittymisessä toteutuneeseen vuoroon.

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™ Työluokat (hallinta)

Järjestelmässä on ominaisuus, jossa toteutunut tapahtuma ”tarttuu” suunniteltuun tapahtumaan, jos toteutuneen tapahtuman henkilö, aika ja seurantatasot täsmäävät suunniteltuun tapahtumaan.

Laajennetaan toimintaa niin, että huomioidaan myös työluokka, eli jos suunnitellun tapahtuman työluokka on eri kuin toteutuneen tapahtuman työluokka, niin vuorot eivät kiinnity toisiinsa. Jos työluokkaa ei ole syötetty suunnitellulle tapahtumalle ollenkaan, niin toteutuneen vuoron työluokka saa olla eri kuin suunnitelmalla.

Muuta

• Töiden syöttäminen mobiilista: Mallityöt-sivu ei latautunut, korjattu.
  • Palkkalajien hinnoittelu: Palkkalajien suodattimessa näkyi duplikaatteja järjestelmän palkkalajeista, korjattu.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2024.08 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2024.08 oleellisimmat parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet ja parannukset

Saldoraportti: Näytä leikkaantuneiden liukumatuntien saldo

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™
Maxtech Pro Työaika+™
Työaikaliukuma, Saldoraportti, Työaikaliukumaraportin enimmäismäärän ylittävä saldo

Järjestelmässä voidaan asettaa työaikaliukumalle enimmäismäärä. Kun enimmäismäärä ylitetään, saldo leikkautuu automaattisesti enimmäismäärään. Leikatuista tunneista voi olla kuitenkin tarve raportoida. Lisättiin saldoraportille yksityiskohtaiseen näkymään uusi sarake, jossa näkyy työaikaliukumasaldon enimmäismäärän ylittävät tunnit jos työaikaliukuman yläraja saavutetaan ja kirjaus joudutaan rajoittamaan.

Lounastauon helpompi ja nopeampi muokkaus raporteilla

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™ Tapahtumalista, Tuntiraportti, Bruttopalkkaraportti

Helpotimme lounastauon / tauon korjaamista raporteilla. Tapahtumien avaamisen sijaan, voi tauon muokata tapahtumille klikkaamalla tauko-kentässä olevaa muokkausikonia, jolloin pääsee syöttämään lounastauon erillisessä ikkunassa.

Työaikamalli: Mahdollista vuorolisien muodostuminen aikatapahtumatyypeittäin

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™ Työaikamallien aikatapahtuma-asetukset

Jos organisaatiossa on tarve maksaa tietyille henkilöille tietyistä poissaoloista lisiä kellonaikojen mukaan. Koska lisät tulee muodostua tietyistä aikatapahtumatyypeistä tietyille henkilöille (tietyn työaikamallin henkilöille), aikatapahtumatyypin valinta ”Laske vuorolisät” ei riitä ratkaisemaan tarvetta. Laajennettiin työaikamallin asetuksia lisäämällä valittaviksi aikatapahtumatyypit, joilta vuorolisät halutaan laskea.

Pilkontasäännöt: Mahdollisuus muodostaa poissaolotapahtumat suunniteltujen työvuorojen mukaisesti

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työvuorot™ Aikatapahtumatyypit (hallinta)

Aikatapahtumatyypeillä on pilkonta-asetukset . Organisaatiossa saattaa olla henkilöstöä, joille suunnitellaan työvuorot pohjalle ja osalla ei, käytetään esimerkiksi normaalityöaikaa. Lisätään pilkonta-asetuksiin laajennus, jolla saadaan määritettyä pitkän tapahtuman pilkkomisessa muodostuvan tapahtuman kesto molemmissa tilanteissa. Esimerkiksi loman kirjaaminen tehdään usein pitkälle aikavälille, ja lomatapahtuma pitää muodostua oikean kestoisena ja halutuille päiville, joko suunniteltujen vuorojen mukaan tai henkilön normaalityöajan mukaan.

Järjestelmässä oli jo olemassa pilkonta-asetuksia suunniteltujen tapahtumien huomiointiin liittyen, parannettiin asetuksen toimintaa niin, että huomioidaan myös henkilön työaika-asetuksiin (työsopimuksella, työaikamallilla) asetettu työaikajärjestelmä pilkonnan yhteydessä, silloin saadaan huomioitua myös tilanne henkilöille, joilla ei ole suunniteltuja vuoroja järjestlemässä. Alla kuvattu vaikuttavat asetukset ja niiden keskinäinen vaikutus poissaolotapahtumien muodostamisessa.

Asetus aikatapahtumatyypin pilkonta-asetuksissa:

Asetus henkilön työaika-asetuksissa:

Työaikajärjestelmän huomiointi pilkonnan yhteydessä riippuen suunniteltujen tapahtumien huomiointi-asetuksesta:

Aikatapahtumatyyppien saldo: Tuntitason seuranta

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika+™Aikatapahtumatyypit (hallinta)

Saatavilla olevien saldojen määrää laajennettiin 2023.47 julkaisussa. Siinä aikatapahtumatyypin pystyy muuttamaan saldolliseksi. Laajennettiin aiempaa toiminnallisuutta vielä siten, että pystytään tekemään päivä-saldojen lisäksi myös tuntitason seurantaa.

Saldoseurannan voi aktivoida aikatapahtumatyypin takaa joko päivä- tai tuntikohtaisena. Seuranta tapahtuu saldoraporttien yksityiskohtaisessa näkymässä.

Järjestelmän muut parannukset ja bugikorjaukset

• Bruttopalkkaraportti: Tehty merkittäviä optimointeja latausaikojen lyhentämiseksi.
  • Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™ – TTES: Korjattu tuntipalkkaisen korotetun ilta- ja yölisän muodostuminen sunnuntaina ylityössä.
  • Tiedon tuonti: Lisätty mahdollisuutta tuoda projekteja järjestelmään tiedon tuonti-toiminnallisuuden avulla.
  • Korjattu ongelma loma-tapahtumille palkkarivin muodostumisessa kuukausipalkkaiselle
  • Talenom myyntilaskuvienti: Liian pitkä viesti laskutuksen lisätiedot-kenttään aiheuttaa viennin epäonnistumisen. Tarkistetaan viestin pituus jo ennen lähetystä ja pyydetään korjaamaan virhetilanne mikäli sellainen syntyy.
  • Netvisor-vientiin lisätty tuki palkkajaksokohtaisen kirjausrivin viennille (payrollperiodcollector.nv)
  • Työaikojen vähennys varallaoloista ei toiminut oikein tilanteessa, jossa työaika-asetuksissa oli bruttopalkan määräytyminen: Laske vain lisät
  • Esihenkilön lisäys ei toiminut Yksiköt-sivulla, korjattiin virhe.
  • Sisäinen viestintä: Lisätty rivitys lähetettyjen viestien tarkastelu-tilaan, jotta luettavuus paranee. Muutettu viestien oletusjärjestys uusimmasta vanhimpaan.
  • Korjattu ongelma henkilön tallennuksessa. Henkilötunnuksen tarkastus epäonnistui ja esti tallennuksen.

Maxtech logo symbol

Kellokorttisovelluksen versio 1.18 julkaistu

Tässä Maxtech kellokorttisovelluksen versio 1.18 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Ylityön kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™
Ylityön kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle

Kellokorttisovellukseen lisätään ominaisuus, jolla pystytään helposti kirjaamaan ylityö ennen ja jälkeen vuoron.

Helpotimme leimaajan elämää siten, että ennen vuoron aloitusta voi valita, onko ennen suunnitellun vuoron alkamista tehtävä työ ylityötä, ja vuoron pystyy myös lopettamaan siten, että suunnitellun vuoron jälkeen tehty työ kirjataan ylityönä.

Töille pystyy sallimaan erikseen ylitöiden kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle. Lisäksi voidaan valita, kirjataanko ylityö erille työlle, jolloin mahdollistetaan työn kautta myös ylitöille eri ohjaustietojen (palkanlaskennan ohjaustiedot, leikkurit, perustuntien palkkalaji jne.) asettamisen kuin työvuorolle.

Leimausta aloittaessa voi merkitä aloitettavan vuoron ylityöksi aktivoimalla ”Ylityö ennen vuoroa”. Jos työlle ei ole sallittu ylityön kirjaamista ennen vuoroa, painike muuttuu harmaaksi:

Aloitetaan iltavuoro painikkeesta. Käyttäjälle kerrotaan, että iltavuoro alkoi, ja ennen sitä tehtiin ylityötä.

Työaikaa lopetettaessa käyttäjä voi valita, oliko vuoron ylimenevä aika ylityötä (”Lopeta ylityönä”) vai ei (”Lopeta”).

Lopputuloksena muodostui kolme eri kirjausta järjestelmään; Vuoroa ennen ollut ylityö, varsinainen vuoro oikean mittaisena ja ylityö vuoron jälkeen.

Maxtech logo symbol

Maxtech mobiilisovelluksen versio 1.33 julkaistu

Tässä Maxtech mobiilisovelluksen version 1.33 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Sisäinen viestintä

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™
Työvuorot+™
Sisäinen viestintä

Maxtechin Sisäinen viestintä -toiminnallisuus mahdollistaa viestien lähettämisen web-järjestelmästä henkilöstölle Maxtech-mobiilisovellukseen. Sisäinen viestintä on yksisuuntaista eli viesteihin ei pysty vastaamaan. Viesteille voi asettaa lukukuittauksen, jolloin työnjohto voi varmistua, että työntekijä on lukenut viestin.

Voit tutustua ominaisuuteen tarkemmin täällä.

Mobiilisovellukseen tuki QR-koodilla kirjautumiseen

TUOTTEETMODUULIT
Työkartta™
Kirjautuminen toiseen laitteeseen QR-koodilla (mobiili)

Tilanteessa, jossa Työkartta-sovellus on kiinteästi ajoneuvossa (yhteiskäyttölaite), on mahdollista asettaa kirjautumistavaksi QR-koodilla kirjautuminen. Työntekijä voi siis kirjautua ilman käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä yhteiskäyttölaitteeseen lukemalla QR-koodin omalla puhelimella laitteesta johon on kirjautumassa. Tällöin voidaan kirjautua henkilökohtaiseen puhelimeen kirjautuneella käyttäjällä helposti.

Moduuli tuo yhteiskäyttölaitteeseen ”Kirjaudu sisään QR-koodilla”-valinnan, jolla saadaan näkyviin vaihtuva QR-koodi, joka luetaan omaan puhelimeen asennetulla Maxtech-sovelluksella, johon on kirjauduttu henkilökohtaisella tunnuksella.

Mahdollisuus kytkeä NFC-tunnisteen taustaluku pois päältä

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
 NFC-tuntikirjaus (mobiili),  Kuljettajaksi kirjautuminen NFC-leimauksella (mobiili)
Olemme saaneet palautetta asiakkailta tilanteista, joissa Maxtech-sovellus ponnahtelee näkyville esimerkiksi silloin, kun puhelimen kotelossa on NFC-sirulla varustettu bussikortti tai pankkikortti. Tämä häiritsee käyttöä.

Mobiilisovellukseen on nyt tehty asetus, jolla voi estää tunnisteiden taustalla lukemisen, tällöin sovellus lukee tunnisteita vain ollessaan aktiivinen.

Muut parannukset ja korjaukset

• Avoimet vuorot: Avoimien vuorojen listanäkymässä ei virheellisesti näytetty asiakkaan ja kohteen tietoja. Korjattu näkyvyys.
  • Työkartta: Yhteiskäyttölaitteella ajoneuvon voi asettaa kiinteästi, eli oletusajoneuvo on yhtäkuin kiinteä ajoneuvo. Muutoksen taustalla on, että työkartan laskutus perustuu ajoneuvojen määrään joissa on työkartta-sovelluksia käytössä.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2024.04 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2024.04 oleellisimmat parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Ylitöiden näyttäminen kokonaistyöaikaraportilla

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™
Maxtech Pro Työaika+™
Maxtech Easy Työaika™
Kokonastyöaikaraportti

Kokonaistyöaikaraporttia voidaan käyttää henkilöiden työajan kokonaismäärän sekä keskimääräisen viikkotuntimäärän raportointiin valitulta aikaväliltä. Raportin käyttökohteita ovat esimerkiksi vuoden kokonaistyötuntien seuranta sekä liukumien tasaantuminen seurantajakson aikana.

Kokonaistyöaikaraporttia parannettiin tuomalla sinne näkyviin ylitöiden määrät omiin sarakkeisiin. Tämä on kovasti toivottu ominaisuus, ja helpottaa ylitöiden määrän seurantaa esim. vuositasolla.

Sarakkeet:

• Ylityöt yhteensä-sarakkeeseen lasketaan kaikki ylityöt (vuorokausi, viikko, jakso, 50% ja 100%)
  • Ylityöt varallaolossa-sarakkeessa näytetään asetuksella määritettyjen tapahtumatyyppien osalta kertyneet ylityöt
  • Muut ylityöt-sarakkeessa näytetään ylityöt, jotka eivät olleet ylityötä varallaolossa

Ylityöt saa näkyviin kokonaistyöaikaraportin asetuksista.

Uudet sarakkeet:

Ylityöt varallaolossa tapahtumien tyypit-asetus kokonaistyöaikaraportin asetuksissa:

Saldoraportille lisätty Yksikkö-, Yksikkönumero- ja henkilönumero-sarakkeet

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika+™Saldoraportit

Saldoraportilla on nyt nähtävillä henkilönumero, yksikkö ja yksikkönumero. Näistä voi olla hyötyä tilanteessa, jossa halutaan tallentaa tietoa tarkemmalla tasolla esim. arkistointia varten.

Uusi asetus viikkotuntikertymän muodostumiselle kun tehdään liukumatunteja

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Työaikaliukuma

Viikkotuntikertymää käytetään viikkolisätöiden ja viikkoylitöiden laskennassa. Asetus vaikuttaa näiden määriin.

Henkilön työaikaliukuma-välilehdelle on lisätty seuraavat vaihtoehdot, ja laskenta saadaan toimimaan näiden vaihtoehtojen mukaisesti. Viikkotuntikertymän saa siis rajattua enintään päivittäiseen normaalityöaikaan asti, henkilön viikkotyöaikaan asti, tai sitten kertymää ei ole rajoitettu.

Työehtosopimukselle tuki tehdä useampi sääntö samalle tyypille

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Työehtosopimukset (hallinta)

Laajennettin TES-sääntöjen konfigurointia niin, että tyypeille, esim. Sunnuntai / Ilta / Yö voi lisätä lisäpalkkarivejä. Tällä saadaan aikaan se, että esim. sunnuntain kirjaukselle saadaan muodostumaan sunnuntailisän lisäksi haluttu erillislisä.

Työehtosopimuksen säännölle toteutettiin mahdollisuus asettaa lisiä. Lisäpalkkarivit muodostuvat silloin kun kyseinen sääntö muodostaa rivin kirjaukselle:

Esimerkiksi jos sunnuntai-säännölle kun lisätään lisäpalkkarivi, tulee kirjaukselle sunnuntailisä normaalisti säännön mukaan ja lisäpalkkarivit välilehden mukaiset lisät.

Muut parannukset ja korjaukset

• Toistuvat työvuorolistat: Työlle asetettavaa taukoa ei asetettu toistuvan työvuorolistan tapahtumille.
  • QR-koodit: Paranna QR-koodien tekstien rivittämistä pdf-tulosteella
  • Järjestelmän ilmoitusten ulkoasua on päivitetty sirommaksi ja vähennetty tyhjän tilan määrää
  • Optimoitu työ-suodattimen latausnopeutta raporteilla

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.51 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.51 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Tapahtuman kirjatun keston näyttäminen raporteilla

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™, Maxtech Pro Työaika+™, TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Tuntiraportti, Bruttopalkkaraportti, Tapahtumalista

Järjestelmään on lisätty oma sarake tapahtuman kirjatulle kestolle. Kirjatut tunnit-sarakkeessa näkyy kesto, joka on käyttäjän kirjaama, eli siis alkuperäinen kirjauksen kesto. Muita kestoja raportilla on Tunnit, joka on efektiivinen kesto, eli siinä on vähennetty mahdollinen lounastauko, leikkurit ja muut rajoitukset.

Sarakkeen saa näkyviin tuntiraportilla ja bruttopalkkaraportilla valitsemalla näytettävistä sarakkeista ”Kirjatut tunnit”. Tapahtumalistalla sivulla olevan hammasratasikonin takaa.

Sisältöprofiilit: Mahdollisuus rajoittaa kenttien näkyvyyttä mobiilisovelluksessa

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika™, Maxtech Pro Työaika+™, Maxtech Pro Työvuorot™, Maxtech Pro Työvuorot+™

Sisältöprofiilille on tehty mahdollisuus piilottaa kohteet- ja asiakkaat-kentät mobiilisovelluksesta. Käytännön hyöty tästä ominaisuudesta on, että mobiilisovelluksessa ei näkyisi kaikki organisaation asiakkaat, jos niitä ei ole käyttäjäoikeuksilla rajoitettu.

Järjestelmän parannukset

Tapahtumatyyppikohtaiset palkkalajit päivinä

TUOTTEETMODUULIT
TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Aikatapahtumatyypit (hallinta), Palkkalajit

Järjestelmään on mahdollista valita aikatapahtumatyypille päivätasoinen palkkalaji. Viennissä tällaiset palkkalajit vietiin aiemmin näyttämättä niitä raportilla. Yleisimpiä palkkalajeja olivat esim. ”Sairauspoissaolopäiviä” ja ”Lomapäiviä”. Palkkalajin ja sitä kautta palkkalajinumero on mahdollista konfiguroida eriksi henkilön maksuryhmän perusteella (tunti- tai kuukausipalkkainen).

Muutettiin toimintaa siten, että palkkalaji tuodaan näkyville bruttopalkkaraportille.

Työvuoromallit: Laajennetaan työltä työvuoromallille asetettavien kenttien määrää

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työvuorot™, Easy Työvuorot™ Työvuoromallit (erilliset)

Työvuoromallit -näkymä tulee muuttumaan siten, että sinne tulee valittavaksi suuri määrä Työt-näkymän kentistä. Tämä muutos tehdään työvuoromallien käyttömahdollisuuksien laajentamiseksi. Organisaatiolle ylimääräiset kentät pystyy tarvittaessa piilottamaan taulun asetuksista.

Aiemmin työvuoromallilla näkyi Nimi, lyhenne, väri, yksikkö, kohde, aikatapahtuman tyyppi ja vuoron oletusajat. Työvuoromallit ovat teknisesti töitä, ja tuotiin työn takaa lisää kenttiä näkyviin, tätä kautta pystytään tuomaan monipuolisemmin tietoa työvuoromallille työvuorosuunnittelussa.

Bugikorjaukset

• Työsopimukselle asetettu palkanlisä ei muodostu, kun tapahtuma merkitään ohjaustiedolla ylityöksi. Lisätty uusi asetus palkanlisille: ”Käytä tapahtuman kestoa märäänä”. Jos tuota asetusta käytetään, kiinteä määrä-kenttää ei näytetä.
  • Suodatinten korjaus: Jos suodattimen tiedot sisälsivät alatasoja, suodattimessa näkyi virheellisesti tyhjää tilaa.
  • Parannettu tapahtuman historiatiedon tallennusta, näytti virheellistä tietoa tilanteessa, jossa muutoksen tekijä oli järjestelmä

Muut

• Jos palkkaluokka jätetään tyhjäksi sunnitellessa sitä toistuvalle tapahtumalle, käytetään automaattista palkkaluokkaa, eli palkkaluokka tulee tapahtumille työltä, jos työlle ei ole asetettu palkkaluokkaa, se tallennetaan henkilön tiedoista. Tällä varmistetaan, että palkkaluokka tulee halutusta paikasta kirjaukselle.
  • Työvuoron tila-suodatin on muutettu monivalinnaksi
  • Tuntikirjaus: Palkkalajin a-hinnan muokkaaminen estetään jos a-hinta on lukittu palkkalajin asetuksissa.