Saldoraportit: Työaikaliukuma

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™ ja Työaika+™Työaikaliukuma
Saldoraportit
Sisältö

Yleistä työaikaliukumasta

Työaikaliukuma antaa joustavuutta työaikoihin. Henkilölle määritellään normaali päivittäinen työaika, johon työaikakirjauksia verrataan. Työaikaliukuma laskee ylittäviä ja alittavia työaikoja ja kertoo reaaliaikaisen tai edellisen kirjauksen jälkeisen saldon. Kun työaikaliukumatunteja pidetään vapaana kirjataan kyseiselle ajalle Työaikaliukumatuntien käyttö -tapahtuma. Tapahtuma vähentää saldoa kirjatun ajan verran.

Käyttöönotto

Saldoraporttien käyttöönotto vaatii, että henkilöille, jotka ovat työaikaliukuman piirissä, määritetään normaalityöaika (työaikamallille tai henkilön työaika-välilehdelle jos työaikamallit eivät ole käytössä), liukuma-asetukset ja työaikaliukuman alkusaldo.

Jos henkilöllä on työaikaliukuma käytössä, alkusaldo ja alkusaldon päiväys voidaan asettaa työaikaliukuma-välilehdeltä.

Kun henkilön asetukset on laitettu kuntoon, henkilön saldo on tarkasteltavissa saldoraportilla.

Saldoraportit

Henkilöstön saldoja voidaan seurata ja hallita kohdasta Raportit > Saldoraportit:

Saldoraportille voi hakea mahdollisesti useita eri saldoja organisaation käytössä olevista
moduuleista riippuen. Oheisen kuvan mukaisilla suodattimilla haetaan yhden henkilön
Työaikaliukumasaldot. Kun valinnat on tehty, painetaan Haku-nappia:

Ruudulle tulee näkyviin haetun henkilön (tai henkilöiden) saldot:

Saldoja päästään tarkastelemaan viemällä hiiri tämän kyseisen saldon ”soluun”
ja valitsemalla Yksityiskohtainen näkymä:

Yksityiskohtaisen näkymän tarkastelu

Raportilla näkyy päivän kirjatut tunnit, joita verrataan normaalityöaikaan. +/- -sarakkeessa näkyy edellä mainittujen erotus. Normaalityöajan ylittävät tunnit näkyvät Kertynyt-sarakkeessa ja alittavat Käytetty-sarakkeessa. Saldo päivän lopussa -sarakkeessa näytetään päiväkohtainen vaikutus kokonaissaldoon.

Saldon siirrot

Saldoa voidaan siirtää työaikapankkiin mikäli se on organisaatiolle aktivoitu tai maksuun, jolloin siitä muodostuu bruttopalkkaraportille lukittu tapahtuma kyseiselle päivälle. Siirto tehdään viemällä hiiri Siirrot-soluun halutun päivän kohdalla > klikkaa nuolta mihin haluat saldoa siirrettävän.

Siirto maksuun:

Mikäli siirrät saldoa maksuun niin valitse dialogissa määrä ja palkkalaji, joka muodostuu tapahtumalle. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

Tehty saldon siirto näkyy Bruttopalkkaraportilla lukittuna tapahtumana. Mikäli jostain syystä haluat poistaa siirron niin avaa tapahtuman lukitus ja vie se roskakoriin.

Siirto työaikapankkiin:

Mikäli siirrät saldoa työaikapankkiin niin valitse dialogissa määrä ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Kun siirto on tehty niin kyseisen päivän Siirrot-sarakkeessa näkyy määrä paljonko tunteja on siirretty. Lisäksi, kun hiiren vie soluun niin siirron voi tarvittaessa poistaa klikkaamalla roskakori-painiketta.

Saldon käsinohjaus

Saldoa voidaan ohjata manuaalisesti tekemällä käsinohjaus. Vie hiiri halutun päivän kohdalle Käsinohjaus-soluun ja klikkaa käsinohjaus-painiketta.

Lisää määrä Saldon muutos +/- -kenttään. Mikäli haluat vähentää saldoa laita luvun eteen miinus-merkki, muutoin pelkkä numero ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Muutos näkyy Käsinohjaus-sarakkeessa kyseisen päivän kohdalla. Voit tarvittaessa poistaa ohjauksen viemällä hiiren soluun ja klikkaamalla roskakori-painiketta.

Välisaldon tallennus

Välisaldon tallennus on hyvä tehdä esimerkiksi vuoden välein. Tämä helpottaa raportin tarkastelua kun lista ei ole turhan pitkä. Saldoraportin ensimmäiseksi tarkastelu päiväksi muodostuu välisaldon päivä. Myös koko historiaa voidaan tarkastella tarvittaessa. Jatkossa saldoa lasketaan välisaldosta alkaen (ei saldohistorian alusta).

Voit tallentaa välisaldon yksityiskohtaisesta näkymästä näin:

Vie hiiri Saldo päivän lopussa -sarakkeeseen halutun päivän kohdalle ja klikkaa Tallenna välisaldona -painiketta.

Kirjoita saldolle kuvaus (pakollinen) ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Saldoraportin yksityiskohtaiseen näkymään tallentuu uusi alkusaldo ja historiaa voidaan tarkastella klikkaamalla Näytä koko historia -painiketta. Mikäli viet hiiren i-kuvakkeen päälle näet välisaldolle kirjoitetun kuvauksen sekä käyttäjätunnuksen, millä tallennus on tehnyt.

Alkusaldon tallennuksen, käsinohjauksen tai siirtämisen voi tehdä myös saldoraportit sivun päänäkymässä klikkaamalla haluttua kuvaketta.

Alkusaldon tallennus usealle henkilölle saldoraportin kautta

Mene saldoraportit sivulle, valitse Raportin tyyppi ja klikkaa Haku-painiketta. Klikkaa Alkusaldon tallennus -painiketta.

Valitse henkilö(t) kenelle haluat tallentaa saldon. Valitse päivämäärä ja lisää Saldo-kenttään määrä. Laskenta tehdään annetusta päivämäärästä ja saldosta eteenpäin.