Järjestelmätiedotteet

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.47 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.47 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Saatavilla olevien saldojen laajennus

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika+™Saldoraportit, Aikatapahtumatyyppien saldoseuranta
Aikatapahtumatyypin voi muuttaa saldolliseksi. Saldoseurannan voi aktivoida aikatapahtumatyyppien asetuksista:

Kun aikatapahtumatyypin saldo aktivoidaan, se tulee valittavaksi saldoraportit-sivulle ja henkilöille voi asettaa alkusaldon kyseisen aikatapahtuman tapahtumille:

Kun henkilölle kirjataan kyseisen aikatapahtumatyypin mukaisia kirjauksia, saldo vähenee saldoraportilla.

Järjestelmän parannukset

Järjestelmän ristiriitaisten asetusten tunnistaminen ja korjauskehotukset

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: Työaika™, TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Henkilöstö, Työsopimukset, Työaikamallit

Järjestelmään on mahdollista tehdä ristiriitaisia asetuksia henkilöiden työaikaan ja palkanlaskentaan liittyviin asetuksiin. Tällaisia tilanteita ovat:

• Työsopimukset on käytössä ja Henkilöllä on työaikamalli käytössä: Työsopimusten ollessa käytössä luultavasti haluttaisiin, että henkilön työaika-asetukset haluttaisi hakea työsopimukselta, mutta henkilölle asetettua työaikamallia kunnioitetaan jälkilaskennassa. Kehotetaan käyttäjää irrottamaan työaikamalli henkilöltä ja tekemään työsopimus.
  • Työsopimukset on käytössä ja Bruttopalkka ja työaika määräytyvät muualta kuin työsopimukselta: Työsopimusten ollessa käytössä on suositeltua, että Bruttopalkan ja työajan määräytyminen-kenttään on valittuna ”Työsopimukset”.
  • Henkilöllä on työsopimus käytössä, mutta henkilöllä ei ole voimassaolevaa työsopimusta: Kehotetaan käyttäjää tekemään henkilölle työsopimus.

Jos ristiriitatilanne havaitaan henkilön tietoja tallennettaessa, kehotetaan käyttäjää tarkistamaan ja korjaamaan havaittu ristiriitatilanne, esimerkkikehote alla. Kehote ei estä tallentamista, vaan sen voi ohittaa.

”Kolikko”-Ikonit muutettu erilaisiksi läpi järjestelmän

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™, Laskutusrivit, -aineistot ja kateraportti™Bruttopalkkaraportti, hyväksyntäraportti, Laskutusraportti (aikatapahtumat)

Järjestelmän ikoneita on muutettu erilaiseksi. Olennaisin muutos on laskutus- ja palkkarivien vientien tilaa muuttavien ikonien muuttaminen erilaisiksi.

Siirretyksi merkittyjen palkka- ja laskutusrivien kohdalla näkyy jatkossa -kuvake aiemman kolikkokuvakkeen sijaan.

Työkartta-sovelluksella tehtyjen ajojen piilottaminen ajopäiväkirjasta

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: Työkartta™, Ajopäiväkirja™ Työkartta, Ajopäiväkirja

Tämä muutos koskee asiakkaita, joilla on sekä Työkartta™-, että Ajopäiväkirja™ -tuotteet yhtäaikaa käytössä. Työkartalla tehdyt ajot piilotetaan ajopäiväraporteilta-sivulta, koska niiden ei kuulu tulla raportoiduksi henkilön ajopäiväkirjalla ja niistä ei kuulu tehdä matkalaskuja, jos henkilöllä on omassa autossa paikannin. Raportit, joilta työkartta-sovelluksella tehdyt ajot piilotetaan:

• Ajopäiväkirja
  • Ajoraportti
  • Ajotapahtumat
  • Ajastettu ajopäiväkirjan raportti

Työkartta-sovelluksen ajoja voi ja kuuluu tarkastella kohderaportilta.

Järjestelmän muut korjaukset ja parannukset

• Maxtech Pro Rakennusalan kulunvalvonta™: Työmaakäyntien hakua parannettu, löytää työmaakäynnit esim. hakemalla työntekijän etunimellä
  • Maxtech Pro Työaika™, Maxtech Pro Työvuorot™, Maxtech Easy Työaika™, Maxtech Easy Työvuorot™: Kalenterilla näkyi valittavana henkilöstöryhmät, vaikka käyttäjällä ei ollut oikeutta käyttää henkilöstöryhmiä. Henkilöt suodatettiin oikein käyttäjäoikeuksien mukaan, kyse oli vain henkilöstöryhmien näyttämisestä.
  • Maxtech Pro Työaika™, Maxtech Pro Työvuorot™, Maxtech Easy Työaika™, Maxtech Easy Työvuorot™: Kalenterilla työ-suodatin ei suodattunut oikein ala-asiakkaan valinnasta.
  • Maxtech Pro Työvuorot™, Maxtech Easy Työvuorot™: Kalenterin asetus Näytä yön ylittävät tapahtumat on tuotu myös työvuorolistan puolelle.
  • Maxtech Pro Työvuorot™, Maxtech Easy Työvuorot™: Henkilön muuttaminen suunnitelluille tapahtumille lisättiin mahdollisuus valita tilat, joten myös esim. valmistelutilaiset tapahtumat saadaan siirrettyä henkilöltä toiselle.
  • Kohde-suodatin on muutettu monivalinnaksi kaikkialla järjestelmässä
  • Maxtech Pro Työaika™, Maxtech Pro Työvuorot™, Maxtech Easy Työaika™, Maxtech Easy Työvuorot™: Toistuvien vuorojen hallintapaneeliin tehtiin latausta nopeuttavaa optimointia
  • Maxtech Pro Työkartta™: Vain luku-tyyppinen käyttäjä ei saa enää muokata, lisätä tai poistaa kohteita tai kohteiden alueita.
  • Suodattimien toimintaan on tehty korjauksia läpi järjestelmän.

Maxtech logo symbol

Maxtech mobiilisovelluksen versio 1.32 julkaistu

Tässä Maxtech mobiilisovelluksen version 1.32 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Työaikapankin saldon lisääminen mobiilisovelluksen päänäkymään ja tuntikirjaustoimintoon

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika+™
Maxtech Easy Työaika™
Työaikaliukuma, Työaikapankki, Tuntikirjaus (mobiili)

Jos henkilöllä on työaikapankki käytössä, näytetään mobiilisovelluksessa työaikapankin saldo. Saldo näkyy sovelluksen päänäkymässä ja tuntikirjaustoiminnossa samaan tapaan kuin liukumasaldo.

Salasanan virheviestin parantaminen tilanteessa, jossa salasanan asetus epäonnistuu

Mobiilisovelluksen virheviestiä parannettiin kertomaan tarkemmin miksi salasanan asetus epäonnistui. Tällaisia tilanteita ovat:

• Tilanne, jossa salasanan vaihtoon on käytetty vanhentunutta linkkiä
  • Tilanne, jossa salasanaa yritetään vaihtaa linkillä, joka on jo käytetty
  • Tilanne, jossa tulee muu virhe salasanan asettamisessa.

Muut sovelluksen parannukset ja korjaukset

• Tapahtumailmoitukset: Tapahtumailmoituksen lisäykseen mennessä ei haettu päivittynyttä paikkatietoa. Korjattiin päivittämään paikkatieto.
  • Tapahtumailmoitukset: Mobiilisovelluksen karttanäkymään haettiin tarpeettoman suuri määrä tapahtumailmoituksia, ja se hidasti sovelluksen toimintaa. Haetaan kartalle näkyviin vain sellaiset, joissa on tapahtumailmoitusmalli asetettuna. Optimoitiin myös synkronointia niin, että ladataan tiedoston sisältö ja osoite vasta kun tapahtumailmoitus avataan tarkasteltavaksi.
  • Tapahtumailmoitukset: Sovellus kaatui kun tapahtumailmoitukselle lisättiin liian suuri liitetiedosto.

Maxtech logo symbol

Maxtech Pro -leimauslaitteen versio 1.17 julkaistu

Tässä Maxtech Pro -leimauslaitteen 1.17 version oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Parannukset

Työaikapankin saldon näyttäminen leimauslaitteen aloitusleimauksen yhteyteen

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: Työaika+™Työaikapankki

Työaikapankin saldon näyttäminen vaatii, että henkilölle on asetettu web-järjestelmässä Työaikapankki käytössä-asetus ”Kyllä”-asentoon ja Henkilön takana viestintä-välilehdellä on merkitty työaikapankin saldo näytettäväksi:

Korjaukset

Kaikki Maxtech Pro -leimauslaitteet

• Leimauslaitteissa havaittiin kaatumisongelma tilanteessa, jossa laitteet eivät saa yhteyttä järjestelmään. Tällainen tilanne muodostuu esimerkiksi käyttökatkon yhteydessä. Korjattiin toimintaa niin, että käyttökatkon sattuessa, laitteet tallentavat kirjaukset ja lähettävät ne järjestelmäyhteyden palautuessa samaan tapaan kuin Internet-yhteyden katketessa ja palautuessa.
  • Päivän työajan näyttäminen toimi virheellisesti tilanteessa, jossa henkilölle ei ollut yhtään kirjausta vielä päivälle minä leimataan. Korjattiin, että näytetään päivän työaika oikein.
  • Korjattiin viikkotuntien näyttäminen tilanteessa, jossa henkilöllä on tasoittumisjaksot käytössä ja jakso vaihtuu kesken pyydetyn aikavälin. Korjattiin viikkotyöajan näkyminen toimimaan oikein, jos tasoittumisjakso vaihtuu kesken viikon.

Maxtech Pro M- leimauslaitteet

• Käynnistymisen yhteydessä, laite teki näytön kääntämisen, joka toi koti- ja peruuta-painikkeet näkyviin, näitä ei kuuluisi näyttää käyttäjälle, joten korjattiin toiminta käynnistymisen yhteydessä.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.43 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.43 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Vanhan saldoraportin korvaaminen uudella

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: Työaika™, Työaika+™Saldoraportti

Muutamilla asiakkailla oli saldoraporteista käytössä vanhempi versio, ja asiakkaat siirretään käyttämään uutta saldoraporttia. Ohjeita saldoraportteihin liittyen löydät tukiportaalistamme.

Saldoraportilta löytyy tarpeesta riippuen työaikaliukuma-, työaikapankki-, loma-, työajanlyhennysvapaa- ja matka-ajan saldo.

Kalenterinäkymän tiivistäminen

Uusimmassa versiossa on lisätty kalenteriin useita toimintoja, joilla saadaan tiivistettyä kalenterissa näkyviä tapahtumia, jotta työvuorojen suunnittelu isolle henkilöstömäärälle helpottuisi, ja pystyttäisiin tarkastelemaan entistä pidempää aikaväliä kalenterilta.

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: Työaika™, Työaika+™, Työvuorot™, Työvuorot+™
Maxtech Easy Työaika™
Kalenteri

Kalenterinäkymän tiivistämiseen liittyvät muutokset koskevat osittain työajanseurantatuotteita, osittain työvuorosuunnittelutuotteita ja osittain molempia. Näkyvät muutokset riippuvat käytössä olevista tuotteista.

Työvuoromallin tai tapahtumatyypin lyhenteen käyttäminen

Kalenterinäkymään on lisätty asetus, jonka avulla saadaan tiivistettyä näkymää käyttämällä työvuoromallin tai aikatapahtumatyypin lyhennettyä nimeä. Lyhytnimen voi asettaa työvuoromallille kohdassa Hallinta -> Työvuoromallit ja aikatapahtumatyypille (esim. loma, sairauspoissaolo, matka) kohdassa Hallinta -> Asetukset -> Aikatapahtumatyypit.

Jos lyhytnimeä ei ole syötetty työvuoromallille käytetään työvuoromallin ensimmäistä kirjainta.

Ennen:

Jälkeen: Kalenterissa tapahtumien ajat korvataan lyhytnimellä. Esimerkissä Aamuvuoro = A, Iltavuoro = I ja Sairauspoissaolo = SP

Tapahtumien ryhmittely

Kalenterinäkymään on lisätty uusi painike, jolla saadaan tiivistettyä kaikki päivän vuorot yhdelle riville.

Ennen ryhmittelyä: Yksittäiset vuorot näytetään päivä-sarakkeessa.

Ryhmittelyn jälkeen: Näytetään yksittäisten vuorojen koonti yhdellä rivillä. Aloitusaikana ensimmäisen vuoron alkamisaika, ja lopetusaikana viimeisen vuoron loppuaika sekä yhteiskesto.

Minimaalinen näkymän tiheys

Kalenteriin on lisättu uusi tiheysasetus, minimaalinen. Asetuksella saadaan piilotettua tietoja tapahtumasta, sekä kalenterista (esim. päiväyhteenveto), jolloin kalenterissa näkyviä rivejä ja sarakkeita saadaan näkymään useampia yhtäaikaa. Minimaalisessa näkymässä ei saa aktivoitua esimerkiksi päiväkohtaisia summarivejä tai yhteenvetoriviä.

Kalenteri: Suunniteltujen vuorojen henkilövaihdos – Mahdollisuus irrottaa henkilö vuoroilta

Kalenterissa on toiminto: Muuta henkilö suunnitelluille tapahtumille. Lisätään siihen mahdollisuus irrottaa henkilö vuoroilta, jolloin vuorot siirtyvät tapahtumat ilman työntekijää riville, ja voidaan sieltä resursoida uudelleen.

Henkilö: Työaikapankki käytössä-asetus

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika+™
Maxtech Easy Työaika™
Saldoraportit, työaikapankki

Lisättiin mahdollisuus asettaa henkilön taakse tieto, onko työaikapankki käytössä vai ei. Asetuksen ollessa ei, työaikapankin saldo piilotetaan ko. henkilön kohdalta paikoissa, joissa saldo näkyy. Myös saldoraportilta piilotetaan henkilön kohdalta saldo.

Palkkavienti: Vietävien palkkalajien valinta

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Palkkalajiryhmien valinta palkkavientiin

Lisätään erillinen toiminto, jolla voidaan valita palkkaviennissä vietävät palkkalajit. Palkkalajit voidaan ryhmitellä, jolloin voidaan valita vietävä palkkalajiryhmä. Toiminnon ollessa aktivoituna, voidaan viedä kaikki palkkalajit, valita palkkalajit, jotka viedään tai että viedään kaikki palkkalajit paitsi valitut.

Toiminto on hyödyllinen tilanteessa, jossa esim. tiettyjä palkkalajeja, kuten jaksoylitöitä ei viedä joka palkkaviennissä, vaan esimerkiksi pitkän jakson viimeisessä palkkaviennissä.

Henkilön oletusasiakas

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Skeemapohjaiset viennit

Lisätään henkilön taakse oletusasiakas-kenttä, mikäli skeemapohjaisessa palkkaviennissä tapahtumalla ei ole asiakasta, viedään siirtotiedostoon henkilölle tallennettu oletusasiakas.

Bugikorjaukset

Netvisor-työaikatiedot: Palkka-aineistosiirron pyöristymisen korjaus

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™Netvisor työaikatiedot -siirto

Netvisoriin työaikatietojen siirrossa havaittiin ongelmaa tuntien pyöristymisessä tilanteessa, jossa haluttiin pyöristää jaksoylitöiden määrää niin, että esim. tuntimäärän ollessa 79.99 tai 80.01 pyöristettäisiin tasan 80.00 tuntiin. Korjattiin keston pyöristymistä niin, että pyöristys tehdään lähimpään 5 minuuttiin.

Korjattu taulunäkymien päivittymistä uuden rivin lisäyksen yhteydessä

Huomattiin, että useissa näkymissä, että taulunäkymä ei päivity uuden rivin lisäyksessä, tällaisia sivuja oli mm. ajoneuvot, asiakasluokat, yksiköt ja työaikamallit.

Maxtech logo symbol

Sisäänkirjautuminen ja salasanan uudelleenasettaminen uusimmassa mobiiliversiossa

Maxtech-mobiilisovelluksen uusimmassa versiossa 1.31 siirrymme turvallisempaan tekniseen toteutukseen salasanojen käsittelyn osalta.

Salasanat päivittyvät uuden toteutuksen mukaiseksi sisäänkirjautumisen yhteydessä, joten käyttäjät ohjataan kirjautumaan sovellukseen uudelleen versiopäivityksen jälkeen.

Osalle käyttäjistä saattaa aiheutua haasteita kirjautumisessa, mahdollisesti unohtuneen salasanan johdosta.

Käyttäjä voi helposti tilata itselleen salasanan vaihtolinkin sähköpostiinsa mobiilisovelluksen kirjautumisikkunasta. Käyttäjätunnuksena toimii tyypillisesti etunimi.sukunimi tai käyttäjän sähköpostiosoite, tämä riippuu organisaation käyttäjätunnuksen nimeämiskäytännöstä.

Mikäli salasanan vaihtolinkki on toimitettu käyttäjälle tekstiviestillä sähköpostin sijaan, vaihtolinkit voi toimittaa myös järjestelmän kautta Hallinta -> Käyttäjäoikeudet-sivulta organisaation pääkäyttäjän toimesta. Tämä toiminnallisuus on saatavilla vain organisaatioissa, joissa tekstiviestien lähetysominaisuus on käytössä ja puhelinnumerot tallennettuina käyttäjien tietoihin.

Maxtech logo symbol

Maxtech-mobiilisovelluksen versio 1.31 julkaistu

Käyttäjän uloskirjaaminen julkaisun yhteydessä (vain tässä julkaisussa)

Muutimme salasanojen käsittelyä turvallisemmaksi. Salasanat päivittyvät käyttämään uutta tekniikkaa sisäänkirjautumisen yhteydessä. Koska mobiilisovelluksesta ei yleensä tarvitse kirjautua ulos, pakotetaan tämän julkaisun yhteydessä käyttäjän uudelleenkirjautuminen, jotta myös mobiilikäyttäjien salasanat päivittyvät käyttämään turvallisempaa tekniikkaa.

Kielen vaihtaminen kirjautumisen jälkeen

Lisättiin parannus, jolla mobiilisovelluksen kielen saa vaihdettua myös kirjautumisen jälkeen. Kielen vaihto tapahtuu asetuksista, valittavissa suomi ja englanti.

Estä käyttäjää syöttämästä toisiinsa nähden virheellisiä aikoja

Tilanteessa, jossa käyttäjä muokkaa aloituspäivämäärää myöhemmäksi kuin lopetuspäivämäärä niin lopetuspäivämäärä muutetaan samalla siten että tapahtuman kesto säilyy entisellään. Mutta jos pelkkää tapahtuman aloitusaikaa muokataan siten että sen myöhempänä kuin valittu lopetusaika niin lopetusaika asetetaan myös samaksi kuin aloitusaika. Ja toki sama toimii vastaavasti toiseen suuntaan kun loppupäivämäärä tai -aikaa muokataan.

Aikojen syöttämistä korjattu seuraavissa toiminnoissa: Tuntikirjaus (manuaalinen, reaaliaikainen, tapahtuman muokkausnäkymä), Poissaoloanomukset, Ajopäiväkirja (ajon syöttäminen, ajotapahtuman muokkaus), Tapahtumailmoitukset (Poistumisaika ei voi olla ennen saapumisaikaa).

Karttanäkymän uudelleennimeäminen

Karttanäkymä on pelkkä Kartta.

Työkartta: Sopimustyön tauollaolon huomiointi

Web-kartan puolelta sopimustyöt voi asettaa tauolle. Tämä näytetään mobiilin puolella niin, että kohteet ovat harmaita.

Bugikorjauksia

• Kuluvan viikon työaika lasketaan väärin jos henkilön työajan laskentatapana käytetään jaksotyötä ja jakso vaihtuu kesken viikon.
  • Työkartta: UI-parannuksia kohteen viimeisen käyntitiedon näyttämiseen (vuotivat ruudun yli)
  • Työvuorolista: Tuplavuoroja saattaa syntyä tilanteessa, jossa työvuorolistalla on paljon vuoroja näkyvissä ja listalle mennään heti sovelluksen avauksen jälkeen. Tuplavuorojen muodostuminen korjattu.
  • Tapahtumailmoituslista ei päivity tapahtumailmoituksen poiston jälkeen.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.39 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.39 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Kalenteri: tiivistetty näkymä

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Työvuorot™, Maxtech Työaika™, Easy Työaika™Kalenteri

Kalenteriin on tehty tiivistetty näkymä. Asetuksen ollessa käytössä, vähennetään tyhjää tilaa niin, että kalenteriin mahtuu yhtäaikaisesti enemmän tietoa. Yhdistä tiivistetty näkymän tiheys koko ruudun näkymään, tilaa tulee vieläkin enemmän!

Ominaisuus helpottaa työvuorojen suunnittelua isolle porukalle.

Kalenteri: Toistuvien vuorojen hallintapaneeli

Toistuvien vuorojen hallintapaneeliin on koottu kaikki työvuorot. Toiminnot, jotka ovat mahdollisia paneelin kautta:

• Toistuvien vuorojen suodattaminen asiakkaan, kohteen ja työtehtävän suhteen
  • Näytä päättyneet vuorot em. suodattimien suhteen
  • Listalta nähdään vuoron toisto, tapahtuman kesto ja muodostuneiden vuorojen lukumäärä
  • Vuorojen muokkaaminen suoraan listanäkymästä (kynä-ikoni).
    • Voit muuttaa aikoja, seurantatasoja, toistoja tai muita tietoja kuten tekijän alkaen päivästä.
    • Voit päättää vuoron.

Toiminta helpottaa olennaisesti työvuorojen kokonaistilanteen havaitsemista ja hallintaa toistuvien vuorojen määrän ollessa suuri. Yhdestä näkymästä näet esim. tietyn asiakkaan kaikki toistuvat vuorot ja esimerkiksi asiakkuuden päättyessä näkymää voi hyödyntää asiakkaan kaikkien vuorojen päättämisessä.

Kirjausten aloitus- ja lopetusajan portaittainen tasaaminen

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: Työaika, Työaika+, Työvuorot, Työvuorot+Työajan tasaus

Työlle on lisätty asetus, jonka perusteella  aloitus- ja lopetusaika tasataan portaittain haluttuun tasalukuun.

Yksinkertaistettuna toiminnallisuus on, että käyttäjällä olisi mahdollisuus kirjata tunteja esim. vain 15 min tarkkuudella. ”Sallittuja” aloitusaikoja olisi tällöin vain esim. klo 6:00, 6:15, 6:30, 6:45, 7:00 jne. Oikea aloitusaika (tai lopetusaika) tarttuu automaattisesti lähimpään tai seuraavaan varttiin asetuksen perusteella.

• Mahdolliset valinnat aloitus- ja lopetusajan tasaamiselle: 5 min, 15 min, 30 min, 60 min
  • Esim. jos tasataan lähimpään 15 minuuttiin:
    • Aloitusaika 5:57 -> klo 6:00
    • Aloitusaika 6:09 -> klo 6:15
    • Aloitusaika 6:18 -> klo 6:15 jne.

Tasaus tehdään vuorokauden vaihteessa kirjauksille.

Kartta: Vanha karttanäkymä korvataan uudella

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro: AjoneuvopaikannusKarttanäkymä

Siirtymä vanhaan karttanäkymään poistetaan ja käyttäjille sallitaan vain uusi karttanäkymä.

Työkartta: Sopimustöiden asettaminen tauolle ja palauttaminen tauolta

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech ProTyökartta
Työkartta-sovellukseen liittyvä toiminnallisuus, jossa sopimustöitä voidaan tauottaa tiettyyn päivään asti. Tauottaminen on tarpeellista tilanteessa, jossa aurausta ei ole tarpeellista tehdä, koska ei ole satanut lunta.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.35 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.35 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset. Arvioitu julkaisupäivä

Järjestelmän parannukset

Raportit eivät lataudu automaattisesti uudelleen muutoksen tekemisen jälkeen

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro, Maxtech EasyRaportit

Tämä toiminnallisuuden muutos parantaa raporttien käytettävyyttä. Kun järjestelmän raporteilla (tuntiraportti, tapahtumalista, bruttopalkkaraportti) tekee esimerkiksi tuntien tarkastusta ja muokkaa tapahtumaa, niin raportti ei automaattisesti lataa itseään uudelleen, jolloin on mahdollista tehdä korjaukset ja päivittää raportti vasta muutosten tekemisen jälkeen.

Tämä on kätevä toiminnallisuus tilanteessa, jossa raportilla on suuri määrä rivejä, ei tarvitse odottaa raportin uudelleen latausta joka muutoksen välissä. Muutoksen jälkeen uudelleen latauksen voi tehdä painamalla ”Lataa sivu uudelleen” tai jättää tuonnemmaksi jättämällä ilmoituksen huomiotta.

Varoita käyttäjää, jos suunniteltu-tilassa oleva tapahtuma yritetään muuttaa toteutuneeksi

Useimmiten oikea tapa suunniteltu-tilassa olevien vuorojen toteutuneeksi merkitsemiseen on joko kirjata toteuma tuntikirjauksella tai työvuorolistan kautta tai muulla vastaavalla kirjaustavalla. Jos tapahtuman tila muutetaan suoraan tapahtuman tiedoista, suunnitelma ei säily taustalla, kuten normaalikäytössä kuuluisi.

Karttanäkymä: Ajoneuvon tunnus näkymään kartalle

TUOTTEETMODUULIT
Työkartta, AjoneuvopaikannusKartta (Maxtech Pro)

Ajoneuvon takana oleva tunnus-kenttä on tuotu karttanäkymään. Puuttuva toiminnallisuus uuden ja vanhentuvan karttanäkymän välillä. Parantaa kokonaistilanteen hahmottamista, kun ajoneuvon tunnus näkyy heti eikä klikkauksen päästä. Tunnus on siis erillinen vapaateksti rekisterinumeron ja ajoneuvon nimen lisäksi.

Inoptics-laitteet omalle sivulleen

TUOTTEETMODUULIT
Työaika, Työaika+Inoptics

Eriytettiin Inoptics-tyyppiset leimauslaitteet omalle sivulle, ne olivat ennen Leimauslaitteet (Rtv3)-sivulla. Kyseessä on selkeästi eri laitteet, joten selkeytettiin näkymiä laitteiden osalta.

Kohteiden tuontiin tuki osoitteen tuonnille ja kohteen alueen haulle Maanmittauslaitoksen aineistosta

TUOTTEETMODUULIT
Työaika, Työaika+, Työkartta, Ajoneuvopaikannus, Maxtech EasyTiedon tuonti

Kohteita on mahdollista tuoda järjestelmään tiedon tuonnilla. Lisättiin tuki osoite-kentän tuonnille ja varmistettiin, että kohteen alue saadaan haettua heti tuonnin yhteydessä maanmittauslaitokselta. Tämä parannus vähentää manuaalityön määrää tilanteessa, jossa tuotavia kohteita on paljon.

Tuntiraportin yhteenvetonäkymään pyöristetyt tunnit-sarake

TUOTTEETMODUULIT
Työaika, Työaika+, Maxtech EasyTuntiraportti

Monessa tilanteessa pyöristetään tai tasataan. Pyöristettyjen tuntien määrä ei kuitenkaan näkynyt tuntiraportin yhteenvedossa, vain yksityiskohtaisessa näkymässä. Lisättiin erillinen sarake yhteenvetonäkymään, jossa pyöristetyt tunnit näkyvät.

Kalenteri: Käyttöliittymäparannuksia

TUOTTEETMODUULIT
Työaika, Työaika+, Työvuorot, Työvuorot+, Maxtech EasyKalenteri

Siirretty ”ilmoitukset” -kuvake samalle riville nimen ja valinnan kanssa. Poistettu erillinen ”huomautukset” -kuvake (kysymysmerkki), joka sisälsi samaa tietoa, mikä oli jo ”ilmoitukset” -kuvakkeen tiedoissa.

Asetusten ryhmittely ja uusi asetus viikkonumeron piilottamiselle Kalenterin asetukset-valikon uusi rakenne. Lisätty uusi asetus viikkonumeron näyttämiselle.

Järjestelmän bugikorjaukset

TUOTTEETMODUULIT
Työvuorot, Työvuorot+Työvuorolista

Työvuorolista: Päiväkohtaisten summien laskennan korjaus kun merkintä menee seuraavan vuorokauden puolelle

Kalenterilla havaittiin ongelma ”Näytä yön ylittävät tapahtumat”- ja ”Näytä päiväkohtaiset summat”-asetusten ollessa päällä, että toteutuneiden tapahtumien kestot laskettiin väärin eri vuorokausille. Korjattiin laskemaan yhteenvetoon summat oikein.

Työvuorolista: Vuorolla näkyvien tietojen leikkaantuminen kun tietoa on paljon

Työvuorolistalla, vuorolle voi olla paljon asiakkan, kohteen ja työn tietoja, ja näihin liittyen oli aiemmin rajoitus, kuinka paljon tietoa näkyy. Kuitenkin tämä oli ongelmallinen, koska joillekkin asiakkaille olennaista tietoa saattoi leikkaantua piiloon. Korjattiin venyttämällä vuoroa niin, että kaikki oleellinen tieto saadaan näkyviin.

Maxtech logo symbol

Maxtech-mobiilisovelluksen versio 1.30 julkaistu

Alla listattuna seuraavan mobiilisovellusversion olennaisimmat parannukset, uudet ominaisuudet ja bugikorjaukset.

Työvuorolista

Työvuorolistalle on lisätty mahdollisuus valita kirjausmalli, jos käyttäjälle on järjestelmässä sallittu useita kirjausmalleja.

Kirjausmallin valinta näytetään tapahtuman aloituksen yhteydessä.

Bugikorjauksia

• Laitteen näytön sammutus ja lepotilaan siirtyminen aiheutti ongelmia tietojen synkronoinnin kanssa.
  • Sovellus kertoo salasanan vahvistusviestin lähetyksen yhteydessä sähköpostiosoitteen, mihin viesti on lähetetty

Työkartta

Viimeisin käynti sopimuskohteessa

Työkartan kohdeilmoitusta parannetaan, jatkossa näytetään sopimustyön alapuolella viimeinen käynti ja mikä kuljettaja sopimustyön on suorittanut.

Muiden ajoneuvojen näyttäminen kartalla

Muut ajoneuvot saa näkymään mobiilisovelluksen kartalla asettamalla alla oleva asetus kyllä-tilaan.

Manuaalisen kuittauksen vaatiminen kohteelle

Kohteen automaattisen kuittauksen rinnalle on tuotu manuaalinen kuittausmahdollisuus. Kohteelle voidaan vaatia, että kohde kuitataan manuaalisesti valmiiksi. Tämä toiminnallisuus on hyödyllinen tilanteessa, jossa kohteessa saatetaan käydä muussakin kuin konetyön suorittamisen yhteydessä.

Asetuksen kohteen sopimustyön manuaalisen kuittaamisen aktivoiminnin voi hoitaa sopimusten hallinnassa web-järjestelmässä.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.32 julkaistu

Alla listattuna seuraavan järjestelmäversion olennaisimmat parannukset, uudet ominaisuudet ja bugikorjaukset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Tapahtumailmoitusten tuominen karttanäkymään

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+Tapahtumailmoitukset, Kartta (Maxtech Pro)

Järjestelmään tehdyt tapahtumailmoitukset näytetään kartalla valitulla aikavälillä. Tapahtumailmoituksen tilaa ja näkyvyyttä kartalla voi muuttaa suoraan karttanäkymästä. Jos tapahtumailmoituksia ei haluta näyttää kartalla, näkyvyyden voi muuttaa massana valitsemalla kaikki tapahtumailmoitukset tapahtumailmoitukset-sivulta ja muuttamalla ”Piirrä kartalle”-valinta ei-asentoon.

Suurin hyöty tapahtumailmoitusten näyttämisessä on, että voit helposti seurata järjestelmään tehtyjä tapahtumailmoituksia ja niiden tilaa suoraan karttanäkymästä.

Psst… Olethan jo siirtynyt käyttämään uutta karttanäkymää? Tulemme korvaamaan vanhan karttanäkymän uudella lähiaikoina. Voit siirtyä käyttämään uutta karttanäkymää kuvan painikkeesta.

Työvuoromallien värin näyttäminen kalenterinäkymässä

TUOTTEETMODUULIT
TyövuorotKalenteri

Kalenterissa on nyt mahdollista määrittää työvuoromallille väri (Hallinta -> Työvuoromallit) ja käyttää väriä kalenterinäkymässä tapahtumatyypin värin sijaan. Tämä helpottaa esim. aamu- ja iltavuorojen erottelua, ja vuorot hahmottaa paremmin.

”Pisara”-ikonista voidaan muuttaa kalenteria käyttämään tapahtuman omaa väriä tai työvuoromallin väriä.

Kalenteri: Toistuvaa tapahtumaa muokatessa voi valita mistä päivästä alkaen muutos tulee voimaan

TUOTTEETMODUULIT
TyövuorotKalenteri

Toistuvia työvuoroja voi nyt muokata joustavammin suoraan kalenterinäkymästä. Jos toistuvaan tapahtumaan vaihtuu henkilö tai jokin muu tieto, tiedon voi muuttaa menemällä muokkaamaan toistuvaa tapahtumaa kalenterinäkymästä. Kun toistuvan vuoron tallentaa, näytetään ikkuna, jossa pääsee syöttämään muutoksen aloituspäivän.

Suurin hyöty tästä on, että toistuvia vuoroja ei tarvitse enää mennä muokkaamaan Aika -> Työkalut -> Toistuvat vuorot-sivulta, vaan muutoksen voi tehdä suoraan kalenterinäkymässä, jossa suunnittelukin tapahtuu.

Järjestelmän bugikorjaukset

• Kalenterinäkymässä useiden tapahtumien poistossa esiintyi viivettä. Viive korjaantuu julkaisun yhteydessä.
  • Tapahtuman historia-välilehden historiatiedot korjattu aikajärjestykseen
  • Sijaisuudet-toiminnossa piilotettu sallitut sijaiset-valinnasta roskakorissa olevat henkilöt
  • Tapahtumat ilman työntekijää: Kommentin lisäys ei onnistunut tulevaisuuteen