Käyttäjäprofiilit

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

KÄYTTÄJÄTKÄYTTÄJÄPROFIILIT TOIMINTOPROFIILITSISÄLTÖPROFIILIT

Käyttäjäprofiili sisältää toiminto- ja sisältöprofiilit sekä muita asetuksia. Käyttäjäprofiilille pitää aina valita toimintoprofiili, jotta käyttäjätunnus toimii. Sisältöprofiili ei ole pakollinen, mikäli käyttäjän tarvitsee nähdä vain omat tapahtumat.

Yleistä

Käyttäjäprofiilit-sivulla on kaikki organisaation käyttäjäprofiilit. Taulukosta näkee käyttäjäprofiilin nimen ja käyttäjät, joilla käytössä käyttäjäprofiili on käytössä sekä mitkä toiminto- ja sisältöprofiilit se sisältää.

Käyttäjällä voi olla useampi käyttäjäprofiili, jota hän voi vaihtaa sivun oikeasta yläkulmasta.

Käyttäjäprofiilin lisääminen

Klikkaa Lisää-painiketta ja anna käyttäjäprofiilille nimi

Oikeudet-välilehti

Käyttäjäprofiilille valitaan mitkä toiminto- ja sisältöprofiilit sekä kirjausmallit ovat käytössä. Näkymä voi vaihdella organisaatiossa käytössä olevien tuotteiden mukaan. Huomioi, että kaikki kentät eivät suinkaan ole pakollisia ja oletuksena ei ole oikeuksia (kenttään ei ole valittu mitään).

Kenttämerkitys
Käyttäjällä on vain lukuoikeudet järjestelmäänKäyttäjäprofiililla on vain lukuoikeus järjestelmän tietoihin, mikäli tämä on määritelty Kyllä-asentoon.
ToimintoprofiilitValitse mitkä toimintoprofiilit käyttäjäprofiililla on käytössä. Kenttä on pakollinen.
Pikaoikeudet sisältöönHenkilökohtainen käyttöoikeus – käyttäjälle asetettu oma henkilö on aina käyttäjälle sallittu.
Henkilöstön esihenkilömäärityksiin perustuvat oikeudet – sallii oikeudet kaikkiin henkilöihin joiden esimies käyttäjälle asetettu henkilö on. (Hallinta > Henkilöstö > lisää/muokkaa > Yleiset-välilehti > Oma esimies -kenttä)
Henkilöstöryhmän esihenkilömäärityksiin perustuvat oikeudet – sallii oikeudet kaikkiin henkilöihin jotka kuuluvat henkilöstöryhmään, jonka esimies käyttäjälle asetettu henkilö on. (Hallinta > Henkilöstö > Henkilöstöryhmät > lisää/muokkaa > Ryhmän esihenkilöt)
Yksiköiden esihenkilömäärityksiin perustuvat oikeudet – sallii oikeudet tyhjään ja kaikkiin niihin yksiköihin joiden esihenkilö käyttäjälle asetettu henkilö on sekä henkilöihin ja ajoneuvoihin, jotka kuuluvat kyseisiin yksiköihin.
(Hallinta > Henkilöstö > Yksiköt > lisää/muokkaa > Yksikön esimiehet)
SisältöprofiilitValitse mitkä sisältöprofiilit käyttäjäprofiililla on käytössä. Huom! Tämä kenttä ei ole pakollinen
Sallitut tapahtumailmoitusmallitVoidaan määrittää mitkä tapahtumailmoitusmallit käyttäjäprofiililla on käytössä. Mikäli mitään ei ole valittuna niin kaikki tapahtumailmoitusmallit ovat sallittuja.
Sallitut näkymäasetuksetVoidaan määrittää mitkä näkymäasetukset käyttäjäprofiililla on käytössä. Mikäli mitään ei ole valittuna niin kaikki näkymäasetukset ovat sallittuja.
Tapahtumien kirjaus- ja muutosoikeudetVoidaan määrittää onko tapahtumien lukitseminen ja avaaminen sallittua. Sallitaanko muuttaa tapahtumien tilaa (pyydetty, suunniteltu, toteutunut). Voiko nähdä valmistelussa olevia tapahtumia.
Tapahtumien hyväksyntäoikeudetVoidaan määrittää, millä tasolla käyttäjäprofiili voi hyväksyä tapahtumia
Roskakorien hallintaoikeudetVoidaan määrittää roskakorien näkyminen käyttäjällä, tapahtumien roskakori sekä hallintatietojen roskakori.
KalenteritapahtumatyökalutVoidaan määrittää näkyvätkö Lisää poissaolo- ja Lisää useita tapahtumia -toiminnot
Näytä työparit mobiilityövuorolistallaAsetus vaikuttaa Maxtech-mobiilisovelluksen työvuorolistaan. Työvuorolistalla näytetään samassa vuorossa olevien henkilöiden nimet.
Oikeus siirtää ylityöt työaikaliukumaan / maksuunVoiko käyttäjä merkitä tapahtumille ohjaustiedon, jolla ylityöt siirretään työaikaliukumaan tai maksuun
Oikeus vain käyttäjälle kuuluvan henkilön matkalaskuihinNäkeekö käyttäjä vain käyttäjätunnukselle määritellyn henkilön matkalaskut

Asetukset-välilehti

Asetukset-välilehdellä voidaan määrittää oletussuodattimia sekä kirjauksiin liittyviä rajoituksia.

Kenttämerkitys
Oletussivu kirjautumisen jälkeenVoidaan määrittää mikä sivu käyttäjälle näytetään kirjautumisen jälkeen. Jos muu kuin tyhjä on valittu, ohjataan käyttäjä web-järjestelmään kirjautuessa etusivun sijaan valittuun näkymään. Jos käyttäjän käyttäjäoikeudet eivät salli kyseisen näkymän avaamista, ohjataan hänet etusivulle ja näytetään virheilmoitus oletusnäkymän oikeuksista.
OletuskirjausmalliVoidaan valita käyttäjille oletuskirjausmalli, joka tallennetaan tapahtumalle mikäli muuta ei ole määritelty.
Piilota valikkoPiilottaa vasemmassa reunassa olevan päävalikon
Rajoita tulevien ja menneiden tietojen näkyvyyttäVoidaan rajoittaa menneiden ja tulevien tapahtumien näkyvyyttä päivillä tai kalenteriviikoilla.
OletussuodattimetVoidaan määrittää oletussuodattimet, jotka ovat valittuna kun käyttäjä kirjautuu järjestelmään