Tag: Ajoneuvopaikannus

Maxtech logo symbol

Maxtech Työkartta™ julkaistu!

Työkartalla voi seurata asiakkaan kanssa sovittujen hiekoitus- ja auraustöiden etenemistä reaaliajassa. Sovellus voidaan asentaa asiakkaan omaan tablet-laitteeseen, joka tallentaa joka ajon laitteen sisäiseen GPS-paikannukseen perustuen. Työkartta-sovellusta voi käyttää kiinteästi tietyssä ajoneuvossa, tai henkilökohtaisessa käytössä.

Työkartta on kuskille kuin hauska peli, jossa tehtävänä on työpäivän aikana värittää kartan punaiset kohteet vihreäksi! Samalla varmistut, että hommia ei jää tekemättä ja asiakkaasi pysyy tyytyväisenä. Mieletön kombo!

Työkartan käyttöopas

Maxtech Työkartta™ – Hiekoitus- ja auraus

Työkartan ensimmäisessä versiossa keskitytään kohta tulevaan vuodenaikaan, eli talveen. Suomessa se on on pitkä, synkkä, liukas ja luminen, usein yllättää autoilijan, mutta ei ainakaan auramiestä saati sitten työnjohtoa, joka työkarttaa käyttää.

Kehityksessä on pyritty helppokäyttöisyyteen sovelluksen käytössä ja työn ohjauksessa kentälle. Työn etenemisen seuranta on helppoa ja vaivatonta, ja laskutukseen tarvittava aineisto kerääntyy kuin itsestään. Oli kohteita paljon tai vähän.

Sovellusta voi hyödyntää myös muun tyyppiseen sopimustyöhön, jossa kohteet pitää tehdä tietyllä syklillä (päivittäin / viikottain), ja sopimustyö voi kuittautua automaattisesti ajoneuvon käydessä alueella (harjaukset, jäteastioiden tyhjentäminen, parkkivalvonta, vartiointikierrokset).

Työkartan keskeiset hyödyt ja ominaisuudet

• Helppo kuskin vaihto. Ajoneuvossa kiinteästi olevaan laitteeseen on helppoa vaihtaa kuljettaja leimaamalla NFC-tunnisteella. Ei vaadi salasanan näpyttelyä!
  • Asiakkuuksien ja sopimuskohteiden helppo syöttäminen sovelluksen kartalle web-järjestelmän kautta.
  • Sopimusten hallinta ja ajastaminen web-järjestelmässä esim. talvikaudelle. Alla esimerkkejä sopimuksista, joita järjestelmään voidaan mallintaa:
    • ”Kohteessa tulee suorittaa arkipäivisin hiekoitus ja auraus. Kohde aktivoidaan aamulla kello 06:00. ”.
    • ”Kohteessa tulee suorittaa hiekoitus maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Kohde aktivoituu kello 09:00”.
    • ”Kohteessa tulee suorittaa auraus kaksi kertaa vuorokaudessa. Kohteet aktivoituvat klo 06:00 ja klo 18:00”.
  • Päivän hiekoitus- ja auraustöiden tilanteen seuranta. Kohteen sopimustyöt aktivoituvat ja muuttuvat punaiseksi määriteltynä kellonlyömänä, jolloin on syytä starttailla kone ja ryhtyä hommiin! Kun kaikki päivän sopimustyöt on tehty, kohde muuttuu vihreäksi.
  • Ajoluokan vaihtaminen tapahtuu helposti nappia painamalla. Koneen ajama reitti näytetään kartalla, ja värjätään ajoluokan mukaan.
  • Ajoluokan haku hiekoittimen / auran ohjauselektroniikasta. Ajoluokan vaihtomahdollisuus ilman napin painallusta (beta).
  • Kohteiden sopimustyöt merkkautuvat automaattisesti valmiiksi, kun ajoneuvo käy kohteen alueella. Erillistä kuittausta ei tarvita, säästetään kuskin sormia tässäkin asiassa.
  • Kohteelle voidaan vaatia myös manuaalinen kuittaus. Jos kohdekäynti ja automaattisesti valmiiksi merkkaus ei toimi käyttötarkoitukseen, voidaan myös vaatia sopimustyön kuittaaminen manuaalisesti.
  • Jatkuva paikannus. Et tarvitse erillistä paikanninlaitetta, sovellus paikantaa itseään.
  • Ajoa ei tarvitse muistaa aloittaa ja lopettaa erikseen, ajosessio alkaa automaattisesti kun ajoneuvo lähtee liikkeelle ja loppuu oltuaan tarpeeksi kauan paikallaan. Jälleen, ei näpyttelyä tai muistamista. Toimii kuin ajatus!
  • Tehtyjen ja tekemättömien töiden raportointi. Helposti asiakkaallesi asti!
  • Kentän tilanteen seuranta, sopimusten hallinta, kohteiden ja asiakkuuksien hallinta helppokäyttöisen Web-portaalin kautta.

Yksinkertainen raportti laskutusta varten

Ajodatasta muodostetaan yksinkertainen, hyvillä suodatusmahdollisuuksilla varustettu yhteenvetoraportti, josta näet asiakkaalle tehdyt käynnit helposti koottuna yhteen näkymään. Taulunäkymässä eritellään käyntikerrat, alueellaolo aika ja kuljettu matka. Näkyvät tiedot saadaan tarvittaessa pdf- tai excel-muodossa toimitettua asiakkaalle vaikka laskun kylkiäiseksi.

Saatavilla on tarvittaessa myös yhteenvetoa tarkempaa tietoa käynneistä, käynnin aikaikkuna justiinsa eikä melkein, ja kohdekäynnin tarkempi reitti, josta viimeistään selviää, että tulihan ne vieraspaikat varmasti aurattua?

Kohteen lisääminen onnistuu myös jälkikäteen kartalle, ja kohteelle saadaan käyntitiedot haettua takautuvasti vaikka koko talvelle. Kohteita voi räätälöidä asiakkaasi tarpeiden mukaan.

Kohteiden piirto kartalle

Kohteiden lisäyksessä tietokone hyödyntää Maanmittauslaitoksen tonttirekisteriä, joten kohteen alueita ei tarvitse piirrellä käsin. Jos kuitenkin haluat kohdetta, yksinkertainen piirtotyökalu mahdollistaa monimutkaistenkin kohteiden piirron ja seurannan. Voit jopa seurata tietyille tieosuuksille kulutettua aurausaikaa ja merkata työskentelyalueen juuri niin tarkasti kuin haluat.

Työkartta osana Maxtech-sovellusta

Henkilökohtaisessa käytössä työkartta voidaan upottaa osaksi muutakin Maxtech-sovelluksen toiminnallisuutta. Samalla sovelluksella voi siis kirjata esimerkiksi päivän työtunnit, sekä työvuorot, heittää työkeikat ja katsoa varallaololistat. Työkarttaa voi ottaa siis käyttöön esimerkiksi tuntikirjauksen tai työvuorolistan rinnalle tai toisinpäin.

Työkartalle tullaan myös jatkokehityksenä tuomaan pikatoimintoja, jotta pystyt kokonaisvaltaisemmin seuraamaan kentän tilannetta, ja reagoimaan oikea-aikaisesti tapahtumiin ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

Kiinnostuitko?

Nappaa työkartta käyttöösi sellaisenaan tai laajentamalla se osaksi nykyistä käyttötapaasi. Ota meihin yhteyttä ja nosta tehokkuus ja työnseuranta uudelle tasolle!