Tag: Tiedote

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.23 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.23 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Työaikaliukuman ja tapahtuman keston huomiointi aikatapahtumatyyppikohtaisesti

TUOTTEETMODUULIT
KaikkiAikatapahtumatyypit (Hallinta)

Aikatapahtumatyypin asetukseen ”Käytä työaikaliukuman laskennassa” on lisätty tapahtuman keston huomioiminen työaikaliukuman laskennassa. Aiemmin vaihtoehtona oli ”Ohita koko päivä työaikaliukuman laskennoissa” [Kyllä / Ei], joka on nykyisin vastaava kuin ”Saldonmuutos ohitetaan kokonaan kyseisenä päivänä”. Tarkempi ohjeistus löytyy täältä.

Henkilön viestintä asetuksiin on lisätty tapahtumailmoitusten sähköpostiraportoinnin metodit

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™Tapahtumailmoitukset

Asetuksella voidaan määrittää missä muodossa tapahtumailmoitus tulee henkilön sähköpostiin. Järjestelmän oletus on teksti muotoinen viesti. Asetus löytyy järjestelmästä: Hallinta > Henkilöstö > muokkaa/lisää > Viestintä-välilehti > Tapahtumailmoitusten sähköpostiraportoinnin metodit.

Suunniteltujen vuorojen henkilövaihdos -sivu on poistettu

TUOTTEETMODUULIT
Työvuorot™Kalenteri

Aika > Työkalut > Suunniteltujen vuorojen henkilövaihdos -sivu on poistettu järjestelmästä ja vastaava toiminnallisuus on siirretty Kalenteri-työkaluun. Ohjeistus löytyy täältä.

Maxtech logo symbol

Kesälomakausi tulossa: järjestelmä tukee nyt myös käyttäjien sijaisuuksia!

Arvoisat Maxtech-järjestelmän käyttäjät,

Olemme iloisia ilmoittaessamme, että uusin Maxtech-järjestelmän versio, 2023.21 on julkaistu. Tämä päivitys toi mukanaan useita odotettuja parannuksia käyttäjien sijaisuuksien hallintaan.

Maxtech-järjestelmä on tunnettu tehokkaasta työajanhallinnasta ja monipuolisista työkaluistaan, ja olemme jatkuvasti pyrkineet kehittämään sitä vastaamaan käyttäjiemme tarpeita entistä paremmin. Käyttäjien sijaisten hallinta on yksi niistä ominaisuuksista, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja jonka avulla voitte tehostaa organisaationne resurssienhallintaa. Voitte nyt helposti luoda, hallinnoida ja päivittää käyttäjien sijaisia Maxtech-järjestelmässä. Tämä ominaisuus antaa teille mahdollisuuden määrittää etukäteen sijaisten ajankohdat. Näin voitte suunnitella työvuoroja ja tehtävien jakoa tehokkaammin, varmistaa jatkuvuuden poissaolojen aikana ja minimoida häiriöitä toiminnassa.

Ominaisuus on saatavilla välittömästi, ja ohjeet sijaisten määrittämiseen löytyvät Maxtech tukiportaalista.

Ystävällisin terveisin,

Maxtech käyttötuki

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.21 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.21 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Käyttäjien sijaisuuksien hallinta

TUOTTEETMODUULIT
KaikkiKäyttäjien sijaisuudet
Omat sijaiset

Sijaisuus-toiminto mahdollistaa toisen käyttäjän sijaistamisen esimerkiksi poissaolojen tai lomien aikana. Sijaistavalle käyttäjälle voidaan antaa samat oikeudet järjestelmään kuin sijaistettavalla on (pois lukien itse sijaistettavan tiedot). Näin sijaistaja voi vaihtamaan näkymäänsä järjestelmän oikeasta ylänurkasta vastaavasti kuin vaihtaisi käyttäjäprofiilia. Yleensä sijaisuuksia käytetään silloin, kun käyttäjällä on esihenkilönä oikeus työntekijöiden kirjauksiin ja niiden tarkastamiseen / hyväksymiseen.

Käyttäjien sijaisuuksien hallinta -ohje

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.19 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.19 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Näytä / Piilota kenttien ohjeet

TUOTTEETMODUULIT
KaikkiKaikki

Hallinta sivuille on lisätty mahdollisuus näyttää/piilottaa kenttien ohjeet. Tämä selkeyttää näkymää, mikäli ohjetekstejä on paljon. Kenttien ohjeiden näkymistä voi vaihtaa taulukon yläreunassa olevasta napista.

-Piilota kenttien ohjeet

-Näytä kenttien ohjeet

Kalenteri: Luo korvaava vuoro, kun vuoro merkitään poissaoloksi

TUOTTEETMODUULIT
Työvuorot™Kalenteri

Kalenteriin on lisätty uusi toiminnallisuus, kun suunniteltu vuoro muutetaan toteutuneeksi poissaoloksi. Tämä auttaa työvuorojen suunnittelijaa resursoimaan vuoron toiselle henkilölle. Asetus löytyy Kalenteri sivun asetuksista ( -painike).

Mikäli asetus on Kyllä, niin Tapahtumat ilman työntekijää -riville muodostetaan vastaava vuoro automaattisesti. Mikäli asetus on Kysy, niin uuden vuoron luomisesta kysytään vahvistus.

Kalenteri: Muuta henkilö suunnitelluille tapahtumille

TUOTTEETMODUULIT
Työvuorot™Suunniteltujen vuorojen henkilövaihdos

Kalenteriin on lisätty toiminnallisuus, jolla voidaan siirtää suunnitellut tapahtumat toiselle henkilölle. Tämä on hyödyllinen esimerkiksi, kun lomalle jäävän vuorot halutaan siirtää toiselle työntekijälle. Myös toistuvat tapahtumat siirretään, jolloin uudelle henkilölle muodostuu omat toistuvat tapahtumat valitulle aikavälille.

Mikäli työntekijän työsuhde loppuu ja hänelle suunnitellut tapahtumat halutaan siirtää jatkossa toiselle tekijälle voidaan loppupäivä jättää avoimeksi. Suunnitellut tapahtumat ovat jatkossa uudella henkilöllä ja vanhan henkilön toistuvavuoro päätetään valitun alkupäivän mukaisesti.

Tapahtuman syöttötapa näkyviin tuntiraportille

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
Easy Työaika™
Työvuorot™
Tuntiraportti

Tapahtuman syöttötapa -sarakkeen voi valita näkyviin nyt myös tuntiraportilla. Tapahtuman syöttötapa -suodattimella voidaan suodattaa tarkasteltavaksi esimerkiksi pelkästään Mobiilisovelluksen työvuorolista -toiminnolla kirjatut tapahtumat.

Järjestelmän korjaukset

Pikaoikeudet sisältöön: Yksiköiden esihenkilömäärityksiin perustuvat oikeudet

Yksiköiden esihenkilömäärityksiin perustuvat oikeudet – asetus on korjattu siten, että erillistä sisältöprofiilia ei välttämättä tarvita. Pikaoikeudet sisältöön määritellään Käyttäjäprofiilille. Asetuksella annetaan automaattisesti oikeus tyhjään yksikköön sekä niihin yksiköihin, joihin käyttäjään sidottu henkilö on merkitty esihenkilöksi sekä henkilöihin ja ajoneuvoihin jotka kuuluvat kyseisiin yksiköihin. Oikeuksia voidaan tarvittaessa laajentaa aktivoimalla käyttäjäprofiilille erillisiä sisältöprofiileja.

Maxtech logo symbol

Työaikaliukuman laskentaan muutos

Työaikaliukuman laskentaa on muutettu toimimaan oikein nollakestoisten tapahtumien osalta.
Muutos koskee työaikaliukuman asetuksia:

• Kyllä (Perustuen normaaliin päivittäiseen työaikaan ja vain päivinä, joilla työajaksi laskettava merkintä)
  • Kyllä (Perustuen päivittäiseen työaikaan, kaikkina päivinä, joilla työajaksi laskettava merkintä)

Aiemmin mainituilla asetuksilla nollakestoisia (esim. 08:00-08:00) tapahtumia ei huomioitu laskennassa, vaikka niiden pitäisi vähentää työaikaliukumaa vastaavalla tavalla kuin 08:00-08:01 kestoiset tapahtumat.

Voitte olla yhteydessä käyttötukeemme, mikäli tämän asian suhteen herää kysyttävää.

tuki@maxtech.fi
p. 010 229 6200 (arkisin 8-16)

Maxtech logo symbol

Maxtech-mobiilisovelluksen versio 1.28 julkaistu

Tässä juuri julkaistun Maxtech-mobiilisovelluksen oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Mobiilisovelluksen uudet ominaisuudet

Poissaoloanomusten lähettäminen

TUotteetmoduulit
Työaika+™
Easy Työaika™
Poissaoloanomusten lähettäminen (mobiili)

Lisätty mahdollisuus poissaoloanomusten lähettämiseen mobiilisovelluksesta. Lue ominaisuudesta tarkemmin täältä.

Salasanan tilaaminen kirjautumissivulta

TUOTTEETMODUULIT
Kaikki tuotteetKaikki moduulit

Sovelluksen kirjautumissivulta on mahdollista tilata salasanan nollauslinkki käyttäjälle määriteltyyn sähköpostiin.

1. Klikkaa Unohditko salasanasi -tekstiä
  2. Kirjoita sähköpostiosoite ja klikkaa Lähetä-painiketta

Tapahtumailmoituksen sijaintitieto, muokkaaminen ja poistaminen

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™Tapahtumailmoitukset (mobiili)

Tapahtumailmoitusten tarkasteluun on lisätty mahdollisuus poistaa tapahtumailmoituksia tai muuttaa niiden tilaa. Sijaintitiedon tallentaminen valitaan tapahtumailmoitusta lisättäessä. Lue lisää tapahtumailmoituksista.

Mobiilisovelluksen parannukset

• Varallaolokalenterin vuorot näytetään jatkossa aikaisimmasta myöhäisimpään
  • Pikakirjaus-toiminnon työt näytetään jatkossa aakkosjärjestyksessä

Mobiilisovelluksen korjaukset

• Työaikaliukumatuntien synkronointi ei toiminut tietyissä tilanteissa
  • Varallaolokalenterin synkronointia ei toiminut tietyissä tilanteissa
  • Tapahtumailmoituksen tallentaminen ilman sijaintia epäonnistui Android laitteilla ja kaatoi sovelluksen iOS laitteilla

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.15 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.15 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Kalenteri: suunnitellun tapahtuman merkitseminen poissaoloksi

Kalenteriin on lisätty mahdollisuus merkitä vuoro miksi tahansa poissaoloksi. Näytettäviä poissaoloja voi määrittää kalenterin asetuksista. Mikäli asetuksista ei ole valittuna mitään poissaolotyyppiä, niin Merkitse poissaoloksi -valintaa ei näytetä.

Tapahtuman tilat näkymään oikeilla moduuleilla

Työaika™-moduulilla näkyy tilat:

• Pyydetty
  • Toteutunut

Työvuorot™-moduulilla näkyy tilat:

• Pyydetty
  • Valmistelu
  • Suunniteltu

Järjestelmän korjaukset

• Kalenteri-sivulla ei pystynyt lisäämään tapahtumaa, mikäli henkilöllä oli tapahtuma käynnissä
  • Varallaolokalenterin poistaminen ei poistanut varallaolovuorojen perusteella tehtyjä varallaolotapahtumia
  • Tapahtumien hallinnointinäkymä sulkeutui palkkatiedot-välilehden Tallenna ja jatka muokkaamista valinnan jälkeen

Maxtech logo symbol

Työajanseurannan ohjaustietojen muutos (viikkoylityö)

Muutimme 2023.11.8 päivityksessä viikkoylityön ohjaustietojen toiminnallisuutta siten, että jatkossa kun tapahtumalle asetetaan ohjaustiedoksi ”Merkitse vuoro vko-ylityöksi”, tämä laskee automaattisesti 50% viikkoylityöt täyteen ja sen jälkeen tapahtuman mahdollinen loppuosa muodostaa 100% viikkoylityötä.

Aikaisempi toimintatapa, jossa piti valita molemmat ohjaustiedot ”Merkitse vuoro 50% vko-ylityöksi” sekä ”Merkitse vuoro 100% vko-ylityöksi” johti dynaamiseen laskentaan. Tästä julkaisusta eteenpäin mikäli myös ”Merkitse vuoro 100% vko-ylityöksi” on valittuna, tästä seuraa lopputulos, jossa tapahtuman kaikki tunnit tulkitaan 100% viikkoylityöksi. Tämä uusi toimintatapa on vastaava kuin on vuorokausiylitöiden puolella.

Esimerkkikuva ”Merkitse vuoro vko-ylityöksi” ohjaustiedon käyttämisestä.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.11 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.11 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Profiilikäyttäjien massalisäys henkilöstö-sivulle

Henkilöstö sivulle on lisätty mahdollisuus profiilikäyttäjätunnusten massalisäykseen. Toiminnallisuus näkyy vain pääkäyttäjille, jotka ovat lisäksi käyttäjäoikeuksien hallitsijoita.

Toiminnallisuus lyhykäisyydessään: valitse henkilöt kenelle haluat luoda käyttäjätunnuksen ja klikkaa sivun alareunasta Lisää profiilikäyttäjät -painiketta. Valitse käyttäjäprofiili sekä lähetetäänkö salasanan asetuslinkki. Voit halutessasi määrittää milloin käyttöoikeus alkaa / päättyy > klikkaa lopuksi Lisää profiilikäyttäjät -painiketta.

Uudistettu Tapahtumien hallinnointi -näkymä

Uudistetussa näkymässä mm. seurantatasot on tuotu omalle välilehdelleen, palkanohjaustiedot on näytetään pudotusvalikkona, palkka- ja laskutustiedot näkymä on uudistunut. Tapahtumille voi lisätä myös kommentteja.

Raporttien uudistettu muokkaus-painike

Raporteilla näkyvä muokkaus-painike on uudistettu. Toistuvan tapahtuman muokkausvaihtoehdot näytetään, kun -painiketta klikataan.

Kokonaistyöaikaraportti

Kokonaistyöaikaraportille on tuotu näkyviin henkilönumero, yksikkö ja yksikön numero sarakkeet.

Uusi fontti

Järjestelmän UI-päivityksen yhteydessä muutettu yhtenäinen fontti eri selaimille.

Järjestelmän korjaukset

• Uusi välilehtinäkymä vaihtoi väärälle välilehdelle, jos välilehtiä tulee lisää jonkin asetuksen muutoksen myötä
  • Kalenterin Toteutunut-määrä näytti väärin, kun tapahtumalle laitetaan Kirjauksen enimmäiskesto
  • Tietyillä selaimilla poissaoloanomuksien lähetyksen jälkeen selain kysyi uudelleenlähetystä
  • Kohteen sopimusloki ei listannut yleisillä ajoluokilla tehtyjä käyntejä
  • Lisää tapahtuma -painike ei toiminut ennen raportin tietojen lataamista

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.07.02 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.07 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja korjaukset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Uudistettu työvuorolista

Uusi työvuorolista on käytettävissä/testattavissa valikossa Aika > Työvuorolista. Työvuoron esitystapaa voi muuttaa pysty tai vaaka asentoon. Vuoron kohdalla näytettäviä tietoja voi määrittää Asetukset-painikkeen takaa. Työvuolistan voi myös halutessaan tulostaa toimiston seinälle paperisena versiona tai lähettää sähköpostilla työntekijöille. Mikäli jokin asia ei miellytä uudessa työvuorolistassa, niin voit palata vanhaan käyttöliittymään ja antaa meille palautteen siinä samalla. Käymme aktiivisesti palautetta läpi, jotta työkalusta saadaan mahdollisimman hyvä.

Järjestelmän parannukset

Sisältöoikeuksien pikamääritys

Käyttäjäprofiilille on lisätty mahdollisuus sisältöoikeuksien pikamääritykseen. Sisältöoikeuksien pikamäärityksellä on mahdollista antaa oikeus henkilöihin, henkilöiden, henkilöstöryhmien tai yksiköiden esihenkilöstöasetusten kautta. Tämä mahdollistaa sen, että esihenkilöille ei yleensä tarvitse perustaa erillisiä käyttäjä- ja sisältöoikeusprofiileja, vaan sisältöoikeudet voidaan määrittää pikamääritysten avulla.

Tyypillinen henkilökohtainen käyttöoikeus – käyttäjälle mahdollisesti asetettu oma henkilö on aina käyttäjälle sallittu.
Tyypilliset esihenkilöoikeudet perustuen henkilöstön esihenkilömäärityksiin – sallii oikeudet kaikkiin henkilöihin, joiden esimies käyttäjälle asetettu henkilö on. (Hallinta > Henkilöstö > lisää/muokkaa > Yleiset-välilehti > Oma esihenkilö -kenttä)
Tyypilliset esihenkilöoikeudet perustuen henkilöstöryhmän esihenkilömäärityksiin – sallii oikeudet kaikkiin henkilöihin jotka kuuluvat henkilöstöryhmään, jonka esimies käyttäjälle asetettu henkilö on.
(Hallinta > Henkilöstö > Henkilöstöryhmät > lisää/muokkaa > Ryhmän esihenkilöt)
Tyypilliset esihenkilöoikeudet perustuen yksiköiden esihenkilömäärityksiin – sallii oikeudet kaikkiin yksiköihin, joiden esimies käyttäjälle asetettu henkilö on sekä henkilöihin jotka kuuluvat kyseisiin yksiköihin.
(Hallinta > Henkilöstö > Yksiköt > lisää/muokkaa > Yksikön esihenkilöt)

Järjestelmän korjaukset

• Kalenterin tulostaminen: valikko ja muut järjestelmän napit tulivat mukaan tulosteeseen
  • Koulutus ja osaaminen -rekisteri -sivulla ei näkynyt Ei-aktiiviset ja Roskakorissa olevat tiedot