Järjestelmätiedotteet

Maxtech logo symbol

Maxtech-mobiilisovelluksen versio 1.27 julkaistu

Tässä juuri julkaistun Maxtech-mobiilisovelluksen oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Mobiilisovelluksen parannukset

Tuntikirjaus-toiminnossa reaaliaika- ja tuntikirjaaminen on ryhmitelty omille välilehdilleen. Tämä selkeyttää näkymää, mikäli käytössä on useita kirjausmalleja.

Mobiilisovelluksen Korjaukset

– Ajopäiväkirja: Korjauksia kuljetun matkan käsittelyyn ajon lisäyksessä ja muokkauksessa

– Yleinen: Korjauksia ja parannuksia tietojen synkronointiin

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2023.03 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2023.03 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Uusi palkanlaskennan ohjaustieto

Lisätty uusi palkanlaskennan ohjaustieto (Ylityöt työaikapankkiin), jolla voidaan ohjata muodostuneet ylityöt työaikapankkiin. Vrk-lisätyöt menevät joko maksuun tai työaikaliukumaan, mikäli vrk-lisätöiden laskenta on päällä työaika-asetuksissa.

Järjestelmän parannukset

Järjestelmän ulkoasuun tehtyjä muutoksia

Uloskirjautuminen

Järjestelmästä uloskirjautuminen tapahtuu jatkossa klikkaamalla -painiketta.

Välilehdet

Valitun välilehden alla on sininen viiva. Mikäli välilehtiä on paljon, niin viimeiset välilehdet on koottu Lisää-painikkeen alle. Toiminnallisuus auttaa esimerkiksi, kun järjestelmää käytetään pienemmällä näytöllä.

Päävalikko

Valittu kategoria ja sen alta valittu toiminto näytetään aktiivisena.

Automaattisten laskettujen rivien väri

Bruttopalkka- ja laskutusraportilla järjestelmän automaattisesti laskettujen rivien väri on muutettu violetiksi.

Kalenteri: tapahtumien vieminen roskakoriin

Kalenteri-toimintoon on lisätty roskakori nopeuttamaan tapahtuman poistamista raahaamalla.

Käyttäjätunnukseksi automaattisesti sähköpostiosoite

Henkilöstö-sivulta lisättävälle käyttäjätunnukselle muodostuu käyttäjätunnukseksi automaattisesti henkilölle määritelty sähköpostiosoite. Mikäli sähköpostiosoitetta ei ole määritelty oletuksena käytetään etunimi.sukunimi muotoa.

Sisältöprofiilin piilotetut seurantatasot taulunäkymään

Oikeuksien rajoitukset -sarakkeessa näkyy ”Valinta piilotettu” sellaisen sisällön kohdalla, joka on valittu Piilota valinta -asetukseen.

Maxtech logo symbol

Vuoden 2023 tärkeät luvut päivitetty järjestelmään

Järjestelmään on päivitetty vuoden 2023 yleiset matkakorvaukset sekä ajoluokilta muodostuvat korvaukset. Nettopalkkojen laskentaan vaikuttavat luvut ovat myös päivitetty.

Mikäli organisaatiossanne on omia ajoluokkia ja palkkalajeja ne tulee muokata pääkäyttäjän toimesta.

• Ajoluokkia ylläpidetään valikossa, Hallinta > Paikannus ja kalustonhallinta > Ajoluokat
  • Palkkalajeja ylläpidetään valikossa, Hallinta > Työaika ja palkat > Palkkalajit > Palkkalajit (ylävalikko)

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2022.51 julkaistu

Uudet ominaisuudet

Tiedon tuominen järjestelmään

Tiedon tuontitoiminnallisuuteen on tulossa huomattavia parannuksia. Ominaisuudesta löytyy erillinen artikkeli.

Taulunäkymään lisätään tiedon tuonti-painike, josta voi ladata täytettävän excel-mallitiedoston ja toteuttaa tuonnin. Käyttäjä voi määrittää, mitä kenttiä tuonnissa halutaan käyttää. Jos tieto on jo tallennettuna järjestelmään, rivi päivitetään.

Tuonnille lisätään alkuvaiheessa tuki henkilöiden, työluokkien, asiakkaiden, kohteiden, töiden ja kustannuspaikkojen sekä tuotteiden tuontiin.

Parannukset

Kalenteri

Kun vuorosta otetaan tekijä pois, tapahtuma siirtyi ”Tapahtumat ilman työntekijää” -riviksi ja siinä yhteydessä aikoja muutettiin kalenterin toiminnallisuuden mukaiseksi. Korjattiin niin, että vuoron aikoja ei muuteta tuossa yhteydessä, koska silloin vuoron alkuperäisen ajan tiedot menetetään (joudutaan etsimään historiatiedoista alkuperäinen aika).

Poissaoloviennit

Poissaolovientejä tehdessä, jos vietävällä jaksolla ei ollut poissaoloja, tiedostoa ei muodostunut ollenkaan. Tähän tehtiin parannus, että on mahdollista saada muodostumaan tyhjä tiedosto (tämä vaatii Maxtechin päästä aktivoinnin). Joissakin tapauksissa on tärkeää, että tiedosto muodostuu, vaikka onkin tyhjä, koska voidaan varmistua, että vienti kuitenkin onnistui vaikka poissaoloja ei olisikaan jaksolla.

Procountor-palkkavienti

Lisättiin mahdollisuus viedä tapahtuman lisätiedot rivikommentiksi.

Bugikorjaukset

Saldoraportit

Saldon summa muuttui muutoksista, jotka tehtiin päivämäärille ennen välisaldoa. Tähän tehdään korjaus, että summa näkyy oikein koko historia-näkymässä ja päänäkymän listassa.

Kustannuspaikan poisputoaminen mobiilituntikirjauksessa

Havaittiin, että henkilön kustannuspaikka putoaa pois tapahtuman lopetushetkellä Maxtech- mobiilituntikirjauksessa. Tämä korjattiin niin, että kustannuspaikkatieto säilyy tapahtuman lopetuksessa kuten pitää.

Maxtech logo symbol

Maxtech-mobiilisovelluksen versio 1.26 julkaistu

Tässä juuri julkaistun Maxtech-mobiilisovelluksen oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Tapahtumalistalla näkyvien tapahtumien järjestäminen vanhimmasta uusimpaan

Tuotteetmoduulit
Työaika™Tapahtumat (mobiili)

Tapahtumalistan asetuksiin on lisätty mahdollisuus muuttaa tapahtumien näyttäminen vanhimmasta uusimpaan tai päin vastoin.

Tuki Azure AD tunnistautumiseen kirjautumisen yhteydessä

Ohjeistus löytyy täältä.

Sovelluksen yleinen optimointi

Sovellukseen kirjautumisen ja käytön yhteydessä ladattavien tietojen optimointi, joka nopeuttaa sovelluksen käyttöä.

Korjaukset

• Tuntikirjaus herjaa pakollisesta seurantatasosta, kun seurantataso on määritelty piilotettavaksi työn asetuksissa

Maxtech logo symbol

Järjestelmään julkaistu raportteja nopeuttavia optimointeja

Tällä ja viime viikolla olemme julkaisseet useita korjauksia, joilla on pyritty reagoimaan järjestelmässä viimeaikoina esiintynyttä hitautta, varsinkin sellaisissa tilanteissa, joissa ladataan isoja aineistoja, esimerkiksi palkka-ajojen yhteydessä bruttopalkkaraportilla.

Toivomme, että näistä optimoinneista on apua eri raporteilla, ja järjestelmän käyttö sujuu jouhevammin. Pyrimme jatkamaan optimointien tekemistä edelleen.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2022.47 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2022.47 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän uudet ominaisuudet

Aikatapahtumien värin määrittäminen

Aikatapahtumatyyppien asetuksiin on lisätty värin määritys. Asetukset löytyvät valikosta Hallinta > Asetukset > Aikatapahtumatyypit. Voit halutessasi myös palauttaa tallentamasi värin järjestelmän oletusväriin.

Järjestelmän parannukset

Henkilöstöryhmän jäsenien ja esihenkilöiden massamuokkaus

Henkilöstöryhmien termistöä muutettu Henkilö = Ryhmän jäsenet ja Esimiehet = Ryhmän esihenkilöt. Näille välilehdille lisätty myös mahdollisuus poistaa useampia henkilöitä kerralla.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2022.45 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2022.45 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Termimuutos poissaolojen hallintaan

TUotteetmoduulit
Työaika+™Poissaoloanomusten lähettäminen
Poissaoloanomusten hyväksyminen

Poissaolojen hallintaan liittyvien moduulien sekä valikoiden nimet ovat muuttuneet toiminnallisuutta kuvaavammaksi.

Poissaolotyökalu -> Poissaoloanomusten lähettäminen
Poissaoloanomusten hyväksyminen -> Poissaoloanomusten käsittely

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2022.43 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2022.43 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Järjestelmän parannukset

Työsuhteen alku- ja loppupäivän huomiointi Kokonaistyöaikaraportilla

TuotteetModuulit
Työaika™Kokonaistyöaikaraportti

Kokonaistyöaikaraportin laskennassa huomioidaan jatkossa työsuhteen alku- ja loppupäivämäärä.

Saldoraportit: Tuki pyöristykselle työaikaliukuman ja työaikapankin tuntien käytössä ja kertymisessä

Tuotteetmoduulit
Työaika™
Työaika+™
Työaikaliukuma, Työaikapankki

Kun henkilön työaikaa pyöristetään ja käytössä on työaikaliukuma ja/tai työaikapankki, niin aiemmin pyörityksiä ei huomioitu saldojen laskennassa. Tämä on korjattu toimimaan oikein, eli saldot lasketaan pyöristyssäännöt huomioiden.

Bruttopalkkaraportti huomioi pyöristyksen

Käyttäjäoikeuksiin liittyvät pudotusvalikot aakkosjärjestykseen

Seuraavien käyttäjäoikeuksiin liittyvien pudotusvalikkojen tekstit järjestelty aakkosjärjestykseen:

• Käyttäjien käyttäjäprofiilivalinta
  • Käyttäjäprofiilien toiminto- ja sisältöprofiilivalinnat
  • Käyttäjäprofiilien oletuskirjausmallit
  • Kirjausmallien käyttäjäprofiilivalinta
  • Näkymien asetuksien käyttäjäprofiilivalinta
  • Tapahtumailmoituksien käyttäjäprofiilivalinta

Viikkokalenteri-toiminto poistuu käytöstä

Viikkokalenteri-toiminto poistuu järjestelmästä ja sen käyttö on korvattu Kalenteri-työkalulla.

Mahdollisuus lisätä omia viestipohjia käyttäjätunnuksien lähetyksen yhteyteen

Käyttäjätunnuksien yhteydessä lähetettävään viestiin on mahdollista lisätä tekstiä omien tarpeiden mukaan. Viestipohjia voi tallentaa eri käyttötarkoituksen mukaisiksi. Viestipohjia pääsee lisäämään salasanan vaihtolinkin lähetyksen yhteydessä.

Esimerkki:

Tässä sinulle käyttäjätunnukset mobiilisovelluksen käyttöä varten. Voit ladata sen puhelimesi sovelluskaupasta.

• Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maxtech.maxtechpro&hl=fi&gl=US
  • iOS: https://apps.apple.com/fi/app/maxtech-pro/id1456341766?l=fi

Maxtech logo symbol

Maxtech-mobiilisovelluksen versio 1.25 julkaistu

Tässä tulevan Maxtech-mobiilisovelluksen oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Sovelluksen nimi on nyt Maxtech!

Yksinkertainen on kaunista, joten lyhensimme myös mobiilisovelluksen nimeä ja poistimme Pro-takaliitteen sovelluksen nimestä.

Varallaolokalenteri (mobiili)

Tuotteetmoduulit
Työaika+™Varallaolokalenteri, varallaolokalenteri (mobiili)

Varallaolot nyt myös mobiilissa! Järjestelmään voi syöttää varallaolokalentereita web-käyttöliittymässä ja ne saa näkymään kätevästi myös mobiilisovelluksessa.

Tapahtumalista ja työvuorolista: Tuki väreille tapahtumatyypin ja tapahtuman tilan mukaan.

Päivitimme mobiilisovelluksen tapahtumien värejä niin, että suunnitellut tapahtumat näytetään haaleammalla värillä ja toteutuneet tummemmalla värillä. Näin saadaan parannettua tapahtumalistojen luettavuutta työvuorolistan ja tapahtumalistan osalta.

Tuki klikattaville linkeille ohje- ja lisätietokenttiin

Työvuoron lisätietoihin voi lisätä linkkejä. Klikkaus avaa työohjeessa olevan linkin suoraan puhelimen selaimen. Tämä mahdollistaa työohjeiden ylläpidon erillisessä tallennuskohteessa ja päivittyy automaattisesti vuoron tietoihin.

Parannuksia valitun työn, kohteen ja asiakkaan tietojen näyttämiseen kirjausnäkymissä

Missä tämä kenttä näkyy? Näkyykö tämä mobiilissa?

Ei enää arvailua, yhtenäistimme näytettäviä lisätietoja mobiilisovelluksen Tuntikirjaus, Avoimet vuorot, NFC- ja QR-leimaus, Työt ja Työvuorolista-toimintojen osalta. Alla kuvattuna kentät, jotka näytetään työn, asiakkaan ja kohteen takaa, jos ne eivät ole tyhjiä.

Työn näytettävät kentät:

• Työntekemispaikan osoite
  • Työn kuvaus
  • Ohje työnteon alkaessa
  • Ohje työnteon päättyessä
  • Tietoa sisäänpääsystä
  • Tietoa lemmikeistä
  • Lisätietoa
  • Ilmoittajan yhteystiedot
  • Tilaajan yhteystiedot
  • Puhelinnumero lisätietojen kysymistä varten

Asiakkaan näytettävät kentät: Työohje, Puhelinnumero, Osoite

Kohteen näytettävät kentät: Työohje, Osoite

Korjaukset

• Korjaus ongelmaan, josta johtuen poistettuja seurantatasoja näkyi valittavana
  • Työt:  Työ, jolle ei ole asetettu suunniteltua aloitusaikaa näkyi 01.01.1970 alkavana