Tag: Tiedote

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2022.21 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2022.21 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Uudet ominaisuudet

Visma Payroll – poissaolojen ja lomien vienti

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™
Työaika+™
Visma Payroll -tapahtumasiirto

Lisätty uusi rajapinta Visma Payroll -poissaolojen ja lomien siirto.

Järjestelmän parannukset

Ohjaustiedot -sarake valittavaksi myös tuntiraportille

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™Tuntiraportti

Tuntiraportin näytettäviin sarakkeisiin on nyt mahdollista valita Ohjaustiedot. Aiemmin ohjaustietoja pystyi tarkastelemaan / muokkaamaan vain avaamalla tapahtuman muokkausnäkymään.

Uudistettu käyttäjien Azure AD -federointi

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen yhteydenoton käyttötukeemme:

TUOTTEETMODUULIT
Kaikki

Maxtech -järjestelmän käyttäjillä on nyt mahdollista tunnistautua ja kirjautua järjestelmään käyttäen ulkoista Azure AD -kirjautumisikkunaa (Oauth2 -kirjautuminen). Tämä mahdollistaa mm. monivaiheisen tunnistautumisen käyttäen Azuren palveluita.

Tämän uudistuksen yhteydessä päivitimme myös järjestelmän web-kirjautumislomakkeen vaiheistetuksi, eli aluksi lomakkeella on näkyvissä ainoastaan käyttäjätunnus, ja salasanan syöttämiseen pääsee painamalla Enter / Tab / Seuraava -painiketta.

Lue tarkempi ohje tästä

Mikäli olet kiinnostunut tästä niin olethan yhteydessä käyttötukeemme tuki@maxtech.fi tai +358 10 229 6201

Maxtech logo symbol

Maxtech-mobiilisovelluksen versio 1.23 julkaistu

Tässä Maxtech-mobiilisovelluksen version 1.23 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

SISÄLTÖ

Uudet ominaisuudet

Kirjausmallien keskinäinen järjestys laitteella

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™Tuntikirjaus (mobiili)
Kirjausmallit

Mikäli käytössä on useampi kirjausmalli, tällä asetuksella voidaan määrittää missä järjestyksessä ne näkyvät sovelluksen tuntikirjaus sivulla. Näiden järjestyksen voi määrittää kirjausmallilla olevalla järjestysnumerolla.

Parannukset

Toteutuneiden tapahtumien näyttäminen työvuorolistalla

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
Työvuorot™
Työvuorolista (mobiili)

Työvuorolistan suodattimissa voi valita tapahtuman tilaksi Toteutunut, jolloin listalla voi tarkastella toteutuneita vuoroja.

Leimattavan tunnisteen numeron näyttäminen virheilmoituksen yhteydessä (NFC/QR)

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen jonkun seuraavista moduuleista:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
QR-koodituntikirjaus (mobiili)
NFC-tuntikirjaus (mobiili)
Kuljettajaksi kirjautuminen NFC-leimauksella (mobiili)

Virheilmoituksen yhteyteen on lisätty tunnisteen numero helpottamaan tunnisteen löytämistä web-järjestelmän Maxtech Pro -tunnisteet sivulta.

Maxtech logo symbol

Maxtech Pro -leimauslaite versio 1.13 julkaistu

Tässä Maxtech Pro leimauslaitteen version 1.13 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

SISÄLTÖ

Uudet ominaisuudet

Tapahtuman aloitus ja lopetus suoraan leimauksesta

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
Rakennusalan kulunvalvonta™
Maxtech pro -leimauslaitteet

Leimauslaitteelle on mahdollista määrittää kirjaus alkamaan / loppumaan suoraan, kun leimauslaitteella luetaan tunniste. Leimaustavalle voi määrittää työn, joka tallentuu kirjaukselle. Tämä nopeuttaa käyttöä, kun ei tarvitse erikseen klikata aloita / lopeta -painiketta.

Asetukset voi määrittää leimauslaitekohtaisesti valikossa Hallinta > Laitteet ja tunnisteet > Maxtech Pro -leimauslaitteet > muokkaa > Tapahtuman aloitus ja lopetus suoraan leimauksesta sekä Suoran leimaustavan työ.

Parannukset

Kirjausmallien keskinäinen järjestys laitteella

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
Rakennusalan kulunvalvonta
Maxtech pro -leimauslaitteet

Mikäli käytössä on useampi kirjausmalli, niin ne näkyvät laitteella omina välilehtinään. Näiden järjestyksen voi määrittää kirjausmallilla olevalla järjestysnumerolla.

Näytä leimattavan tunnisteen tunnistekoodi virheen yhteydessä

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
Rakennusalan kulunvalvonta
Maxtech pro -leimauslaitteet

Mikäli tunnisteen asetukset ovat vajavaiset niin virheilmoituksen yhteydessä näytetään tunnistekoodi. Tämä auttaa löytämään tunnisteen (Hallinta > Laitteet ja tunnisteet > Henkilöiden ja käyttäjien tunnisteet -sivulta) esimerkiksi silloin, kun tunnistetta ei ole numeroitu tai numerointi on kulunut pois.

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2022.17 julkaistu

Tässä Maxtech järjestelmän version 2022.17 oleellisimmat uudet ominaisuudet, parannukset ja muutokset.

Sisältö

Uudet ominaisuudet

Työaikaliukuma tuntipalkkaiselle – uusia edistyneempiä laskentatapoja

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™Työaikaliukuma

Järjestelmään lisättiin uusia asetuksia ja niiden mukaisia laskentatapoja, joilla työaikaliukumaa tekevälle tuntipalkkaiselle työntekijälle voidaan laskea maksettava tuntipalkan määrä ja työaikaliukuman kertymä.

Alapuoleiset organisaatiokohtaiset asetukset löytyvät työaikaliukuman yhteydestä (Aika > Työaikaliukuma > Asetukset-ikoni):

Uutena asetuksena ja suositeltavana toiminnallisuutena julkaistiin toimintatapa, jossa saldon ja maksuun menevien tuntien tasaus tehdään aina päivän viimeiselle tapahtumalle.

Järjestelmän parannukset

”Poista viennistä”-valinnan poisto tarpeettomana

Tämä toiminnallisuus kuuluu seuraaviin tuotteisiin ja vaatii toimiakseen seuraavat moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
TES-tulkinta, palkka-aineistot ja lisäpalkkarivit™Ei vaadi mitään erityistä moduulia

Palkkojen viennissä, viennin tila-ikkunassa ilmoitetaan aineistossa olevat virheet sekä ilmoitukset. Virheet pitää korjata tai poistaa viennistä, jotta siirtotiedosto muodostetaan. Ilmoitusten kohdalla poista viennistä-valinta on kuitenkin turha, koska ilmoitukset eivät estä siirtotiedoston muodostumista.

Poistetaan siis tarpeettomana ”Poista viennistä”-valinta kun on kyse ilmoituksesta.

Maxtech logo symbol

Uusia palkkalajeja työaikaliukumaan

Lisäsimme järjestelmään uusia informatiivisia palkkalajeja kuvaamaan työaikaliukuman ja viikkotuntikertymän toiminnallisuutta. Uudet palkkalajit ovat

• Normaalin työajan ylittävät tunnit (Lasketaan viikkotuntikertymään)
  • Normaalin työajan ylittävät tunnit (Ei lasketa viikkotuntikertymään)
  • Viikkotuntikertymän vähennys

Näitä uusia palkkalajeja muodostuu esimerkiksi tilanteessa, jossa vrk-lisätöiden laskenta ei ole käytössä ja vrk-ylityöraja on suurempi kuin henkilön normaali työpäivän pituus. Viikkotuntikertymän vähennystä muodostuu tilanteissa, joissa tunnit käsitellään yksinkertaisina ja niitä ei sen vuoksi lasketa mukaan viikkotuntikertymään.

Uusien palkkalajien asetukset ovat oletuksena ei-aktiivisia ja ne eivät siitä johtuen muodostu mukaan siirtoaineistoon.

Maxtech logo symbol

Näkymien siivoustalkoot!

Ahdistaako kenttien, välilehtien ja täppien määrä järjestelmässä? Pärjäisikö vähemmälläkin?

Tiesitkö, että järjestelmässä voi siivota ylimääräisiä kenttiä piiloon ja järjestellä organisaation prosessien ja tarpeen mukaan. Voit asettaa myös kenttiä pakolliseksi jos tuntuu, että tietty tieto jää aina syöttämättä. Käyttö selkeytyy ja helpottuu kun nähdään vain olennaiset asiat.

Vinkit näkymien siistimiseen ja järjestämiseen täältä. Näillä saat viilattua näkymät huippuselkeään kuosiin! Kevättä kohti!

Maxtech logo symbol

Työajan rajoittaminen, pyöristäminen ja tasaaminen työkohtaisesti käyttöopas julkaistu

Jokaisella yrityksellä on töissä Antti Aikaisia ja Aune Aamuisia, jotka leimaavat työajan pyörimään hyvissä ajoin ennen työaikansa alkua. Sehän on hyvä! Aikainen lintu madon nappaa!

Mutta mitenkäs sitten, kun pitäisi pyöristellä työajat alkamaan juurikin tasan työajan alkuun?

Tukiportaaliin on lisätty ohje, miten työaikaa saadaan järjestelmässä pyöristettyä, tasattua ja muuten rajoitettua vuorojen mukaiseksi niin, että säilytetään kuitenkin tieto alkuperäisistä leimausajoista. Käyhän ottamassa vinkit talteen täältä!

Maxtech logo symbol

Järjestelmän versio 2022.13 julkaistu

Uudet ominaisuudet

tuotteetominaisuuslisätiedot
Työaika™
Työaika+™
Työvuorot™
Tapahtumanäkymän konfigurointi asiakaskohtaisesti

Tapahtuman muokkaus- ja lisäysnäkymään on mahdollista tehdä asiakaskohtaista konfigurointia. Muokkausnäkymän kentät voidaan järjestellä haluttuun järjestykseen, myös välilehdet voidaan nimetä, järjestää ja yhdistää sisältö uuteen uskoon niin, että vain tarvittavat kentät ovat näkyvillä. Kenttien syöttöön voi tehdä myös asiaskohtaisia varoituksia tai estää tallennus jos teidän kannalta tärkeä kenttä on tyhjänä.

Selkeyttää huomattavasti tapahtumien syöttöä ja muokkaamista sekä vähentää kirjaamisessa tapahtuvia virheitä!

Ohje
Työvuorot™
Työvuorot+™
Työvuorolistan toimitus sähköpostiin ajastetusti

Työvuorolistalle tulee mahdollisuus lähettää html-muotoinen työvuorolista ajastetusti suoraan työntekijöiden sähköpostiin.

Voit säätää monipuolisesti sähköposti-ilmoituksessa näytettäviä tietoja työvuoroista ja automatisoida työvuorolistojen toimituksen tapahtumaan esimerkiksi viikon tai kuukauden välein ja määrittää, kuinka pitkälle tulevaisuuteen vuorot listataan.

Parasta on, että työvuorolistoja ei tarvitse enää käydä manuaalisesti lähettämässä tiettyyn aikaan!
Tarkempi ohje tulossa pian!

Parannukset

tuotteetominaisuusLisätiedot
Työaika™
Työvuorot™
Lukittujen tapahtumien poistamisen esto kalenterissa

Lukittuja tapahtumia ei pysty enää poistamaan kalenterin kautta.

Matkalaskut™Matkalaskujen suodatusmahdollisuus maksuryhmällä ja henkilöstöryhmällä

Matkalaskuja voi suodattaa henkilöesimiehen ja yksikön lisäksi myös maksuryhmällä (tunti/kuukausipalkkaiset) ja organisaation henkilöstöryhmillä.
Työaika™
Työaika+™
Rakennusalan kulunvalvonta™
Monipuolisemmat vaihtoedot käyntiin jääneen työajan päättämiseksi automaattisesti

Henkilön käyntiin jääneen työajan voi päättää järjestelmässä automaattisesti. Tapahtuman kestoa voidaan muokata päättämisen yhteydessä monipuolisemmin; Kesto voidaan asettaa nollaksi tai henkilön päivittäisen työajan mittaiseksi.

Muutoksella vähennetään käyntiin jääneiden tapahtumien manuaalisen muokkaamisen tarvetta jälkikäteen.

KaikkiRaporttien kenttien ja sarakkeiden näkyminen moduuliperustaisesti

Raporttien (tuntiraportti, tuntiraportti, tapahtumalista) sarakkeiden näkyvyyksiin tulee muutoksia. Muutos poistaa ylimääräisiä (tiettyyn moduuliin kuuluvia) sarakkeita näkyvistä ja valittavista jos organisaatiolla ei ole sarakkeen vaatima moduuli päällä.

Selkeyttää raportilla näkyviä sarakkeita.
Työaika™
Työaika+™
Uusia sarakkeita tuntiraportille

Tuntiraportilla on tietyissä tilanteissa tarvetta nähdä myös bruttopalkkaraportin kentät: Ylityön perustunnit, Viikkolepokorvaus ja Arkipyhän täytetunnit.

Sarakkeet tulevat valittavaksi raportille niille organisaatioille, joilla kyseisiä tietoja lasketetaan.
Työaika+™Varallaolokalenterin parannukset

Lisätty varallaolon tyyppitieto, muodostuvien varallaolotapahtumien tilan valinta (suunniteltu/toteutunut), vuorojen massakopiointituki, ja mikä tärkeintä, varallallaolokalenteriin tehty muokkaus päivittyy heti kalenteriin ja tapahtumalistalle!
Ohje

Maxtech logo symbol

Poissaolojen hallinnan käyttöopas julkaistu

Kesälomat lähestyvät, ja lämmintä kesää toivotaankin!

Tiesitkö, että pro.maxtech.fi-järjestelmässä on tapa kerätä työntekijöiden poissaoloanomukset kootusti yhteen paikkaan, sekä hyväksyä ne kätevästi samasta näkymästä? Aikatapahtumatkin muodostetaan loma-anomuksen hyväksynnän yhteydessä ja tiedotetaan työntekijää hyväksytystä loma-ajankohdasta.

Tutustu poissaolojen hallintaan pro.maxtech.fi-järjestelmässä täällä ja laita lomien anomisprosessit kuntoon!

Maxtech logo symbol

Toistuvien työvuorolistojen käyttöopas julkaistu

Työvuorosuunnittelussa voit hyödyntää toistuvia työvuorolistoja, ominaisuus sopii erinomaisesti tilanteeseen, jossa on tarve suunnitella pitkälle aikavälille samankaltaisen työvuorolistan toistoa pienellä muokkauksella. Työvuorojen suunnittelua voi tehdä pitkällekin ajalle etukäteen, jopa ilman että tiedetään kuka vuorot tulee tekemään.

Muokkaus tapahtuu visuaalisella suunnittelutyökalulla drag&drop-tyylisesti.

Lisää tietoa ominaisuudesta ja sen käyttöönotosta täältä. Toiminnon saa aktivoitua olemalla yhteydessä tukeemme tuki@maxtech.fi.