Yleinen arvonlisäverokanta muuttuu 1.9.2024

Maxtech logo symbol

Mitä tapahtuu?
Suomessa myytävistä tuotteista ja palveluista perittävä yleinen arvonlisävero nousee eduskunnan päätöksellä 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024. Lain muutoksesta johtuva arvonlisäverokannan korotus vaikuttaa myös Maxtechin tarjoamien tuotteiden ja palveluiden verollisiin hintoihin. Verottomiin hintoihin muutos ei vaikuta.

Miten muutos vaikuttaa hintoihin?
Ohjelmistopalveluiden laskutuksessa muutos tulee voimaan seuraavasti:
– palvelut, joiden laskutusjakso päättyy viimeistään 31.8.2024 laskutetaan 24 % arvonlisäverolla
– palvelut, joiden laskutusjakso päättyy 1.9.2024 tai sen jälkeen, laskutetaan 25,5 % arvonlisäverolla

Laitteiden, tarvikkeiden ja varaosien laskutuksessa muutos tulee voimaan seuraavasti:
– laitteet, tarvikkeet ja varaosat, jotka on toimitettu asiakkaalle viimeistään 31.8.2024 laskutetaan 24 % arvonlisäverolla
– laitteet, tarvikkeet ja varaosat, jotka on toimitettu asiakkaalle 1.9.2024 tai sen jälkeen, laskutetaan 25,5 % arvonlisäverolla

Miten muutos vaikuttaa Maxtech-järjestelmään
Maxtech päivittää Maxtech-järjestelmän käyttöliittymät ja integraatiot elokuun 2024 aikana tukemaan uutta arvonlisäverokantaa. Muutokset tulevat käyttöön automaattisesti eivätkä vaadi asiakkailta erillisiä toimenpiteitä.

Mitä minun täytyy tehdä?
Asiakas vastaa itse järjestelmään tallennettujen tietojen päivittämisestä arvonlisäveron muutoksen mukaisesti. Arvonlisäveroon viittavia tietoja voi olla käytössä ainakin seuraavissa paikoissa:
– Tuotteiden arvonlisäverot (näkymät Laskutus > Tuotteet ja Tarviketilaukset > Tuotteet)
– Matkalaskun tiliöinnin tilien arvonlisäverot (Hallinta > Paikannus ja kalustonhallinta > Tiliöinti)
– Palkkalajit ja niihin liittyvät asetukset (Hallinta > Työaika ja palkat > Palkkalajit)