Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lomakertymäraportti

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™Lomakertymäraportti

Lomakertymäraportti järjestelmän valikossa

Lomakertymäraportilta voi tarkastella lomakertymäkauden lomakertymiä. Raportin kautta kertyneet lomapäivät voi myös siirtää lomasaldolle. Lomasaldoa voi tarkastella ja hallita Saldoraportilta.

Lomakertymäraportti löytyy järjestelmän valikosta kohdasta Raportit > Lomakertymäraportti.

Lomakertymäraportin käytön valmistelut

Lomakertymäraportin käyttäminen edellyttää, että henkilöstön lomasäännöt on määritelty järjestelmään henkilön taakse työsopimuksille. Lomasäännöistä löytyy Lomakertymämallin valinta sekä asetus käytetäänkö automaattista vai kiinteää lomakertymää (2 / 2,5 / 3 päivää / kk). Mikäli automaattinen lomakertymä on käytössä, henkilön työsuhteen tietoihin on määritettävä myös Yhtenäisen työsuhteen alkamisen ajankohta.

Lomasäännöt henkilön työsopimuksella
Työsuhteen tiedot ja yhtenäisen työsuhteen alkamisajankohta Henkilön tiedoissa

Lomakertymäraportin asetukset

Kun henkilöstön lomasäännöt ja työsuhteen tiedot ovat ajan tasalla, voit siirtyä lomakertymäraportille. Lomakertymäraportti vaatii toimiakseen oikein vielä muutaman asetuksen, joihin pääsee raportin oikean yläkulman ns. hammasrataskuvakkeen takaa.
Aseta lomakertymäraportin asetuksiin kuukausi- ja tuntipalkkaisen henkilöstön lomapalkkaan laskettavat palkkalajit. Paina tämän jälkeen Tallenna.

Kuukausipalkkaisen ja Tuntipalkkaisen (35h sääntö) lomapalkkaan laskettavat palkkalajit

Suodattimet

Asetusten eli palkkalajien asettamisen ja tallentamisen jälkeen voit aloittaa lomakertymäraportin käytön syöttämällä suodattimiin aikaväliksi halutun lomakertymäkauden (esimerkiksi 01.04.2021 – 31.03.2022). Mikäli haluat, voit suodattaa näkyviä lomakertymiä myös esimerkiksi henkilöstöryhmällä.

Raportin yhteenveto

Järjestelmä muodostaa raportin painaessasi sinistä Haku-painiketta. Raportin yläosassa on yhteenveto, josta näet valitun henkilöstön valitun aikavälin kertyneet lomat. Lomia kerryttävät sellaiset toteutuneet tapahtumat, jotka aikatapahtumatyypin asetuksen perusteella kerryttävät lomia. Näitä pääsee tarvittaessa muokkaamaan kohdasta Hallinta > Asetukset > Aikatapahtumatyypit.

Lomakertymäraportin yhteenveto

Lomapalkkakertymän ja lomapäivän palkan laskeminen kiinteistöpalvelualan tarpeisiin

Järjestelmä voi laskea tuntipalkkaiselle myös lomapalkkakertymän ja lomapäivän palkan suuruuden.
Huom! Tällä hetkellä lomapalkkakertymä sekä lomapäivän palkka lasketaan kiinteästi kiinteistöpalvelualan mallin mukaisesti.

Näiden laskemiseksi henkilöille täytyy olla syötettynä Loma-keskituntiansiot. Loma-KTA:n voi syöttää manuaalisesti henkilön tietoihin tai käydä laskemassa bruttopalkkaraportin yhteenvetonäkymän kautta. Tämä toiminnallisuus edellyttää Keskituntiansiot -moduulia, joka kuuluu TES-tulkinta, lisäpalkkarivit ja palkka-aineistot™ -tuotteeseen.

Lomapäiväkertymän siirtäminen lomasaldolle

Yhteenvedon yhteydessä on myös mahdollisuus siirtää napin painalluksella kertyneet lomapäivät lomasaldolle. Tämä tapahtuu painamalla Siirrä kertyneet lomapäivät lomasaldoon -nappia, jonka jälkeen järjestelmä kysyy mille päivälle lomasaldot kirjataan. Tähän kannattaa tyypillisesti valita 1.4. kuluvaa vuotta. Lomakertymät lisätään henkilöstölle nykyiseen lomasaldoon eli ne eivät korvaa aiempaa saldoa.

Huom! Ennen uusien lomasaldojen siirtämistä on hyvä käydä tarkastamassa Saldoraporteilta ja aiemman kauden lomasaldolta, että onko siellä vielä käyttämättömiä lomia, jotka pitää käsitellä.

Lomakertymien siirtäminen lomasaldoon

Lomasaldo päivittyy välittömästi siirron jälkeen. Kun henkilölle kirjataan loma-tapahtumia järjestelmään, ne puolestaan vähentävät automaattisesti lomasaldoa.

Lomapäiväkertymien yksityiskohtainen tarkastelu

Lomapäiväkertymiä voi tarkastella yksityiskohtaisesti henkilöittäin yhteenvedon alapuolelta. Raportti näyttää kuukausikohtaisesti kertymän ja kertoo miltä kuukausilta henkilölle on kertynyt lomapäiviä ja millä perusteella ne on kertyneet.

Lomapäiväkertymien yksityiskohtainen näkymä

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

5