Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Käyttöopas: Poissaolojen hallinta

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet poissaolojen hallintaan.

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™Poissaoloanomusten lähettäminen
Poissaoloanomusten käsittely
Henkilöstö

Käyttötarkoitus

Poissaolojen hallinnalla saadaan organisaatioon aikaan poissaolojen (lomat, liukumavapaat, muut poissaolot) anomis- ja hyväksymisprosessi. Työntekijät pyytävät poissaoloja, ja esimies voi ne hallitusti hyväksyä ja tiedottaa työntekijälle automaattisesti, että poissaoloanomus on hyväksytty.

Käytön valmistelu

Poissaolojen hallinta vaatii toimiakseen toimintoprofiilille Poissaoloanomusten lähettäminen ja poissaoloanomusten käsittely -moduulit, käyttötuestamme tuki@maxtech.fi voi pyytää moduulin aktivoinnin tuotteeseen Työaika+™.

Aikatapahtumatyyppien merkitseminen poissaoloiksi

Kun moduulit on aktivoitu, käy merkitsemässä aikatapahtumatyypeille (Hallinta > Asetukset > Aikatapahtumatyypit) mitkä poissaolot haluat näkyvän poissaolojen anomisvaiheessa. Mikäli organisaation kaikki poissaoloanomukset halutaan tiettyihin osoitteisiin niin ne määritellään Oletussähköpostiosoitteet-kenttään.

Poissaolojen käsittelijöiden määrittäminen

Esimiehet voivat vastaanottaa poissaoloanomuksia, esimiehille merkitään henkilöstöasetuksiin yleiset-välilehdelle:

Poissaoloanomusten käsittelijä määritellään henkilön taakse asetukset-välilehdelle tai yksikön taakse. Hallinta > Henkilöstö > muokkaa > Asetukset-välilehti:

Kaikilla henkilöillä, sekä poissaoloanomusten lähettäjillä, että anomusten vastaanottajilla, pitää olla sähköpostiosoite tallennettuna henkilön tietoihin:

Yksikön esimiesten määrittäminen

Jos organisaatiossa on käytössä yksikkörakenne, voidaan ohjata poissaolopyynnöt yksikön esimiehelle, johon henkilö kuuluu. Yksikön taakse voi valita yhden tai useampia poissaoloanomusten käsittelijöitä. Esimiehen käyttäjätunnuksella täytyy olla oikeus anomuksen tehneeseen henkilöön.

Poissaoloanomusten lähettäminen web-järjestelmästä

Työntekijä voi anoa poissaoloja web-käyttöliittymästä valikossa Aika > Poissaoloanomusten lähettäminen (aktivoi Poissaoloanomusten lähettäminen ja Henkilöstö -moduulit toimintoprofiilille). Kun henkilö täyttää ja lähettää poissaoloanomuksen niin siitä menee tietoa työntekijän sekä poissaolojen käsittelijän sähköpostiin.


Poissaoloanomusten lähettäminen mobiilisovelluksella

(tulossa mobiilisovelluksen versiossa 1.28)

Erillinen ohje: Maxtech-mobiilisovellus: Poissaoloanomusten lähettäminen

Poissaoloanomusten käsittely

Poissaolojen käsittely tapahtuu web-käyttöliittymässä valikossa Aika > Poissaoloanomusten käsittely. Valitse käsiteltävät anomukset ja paina alhaalta Käsittele valitut tapahtumat -nappia. Aseta tila sekä mahdollinen kommentti. Lisäksi voit laittaa tapahtumalle valmiiksi sisäisen hyväksyntätason. Klikkaa lopuksi lähetä-nappia. Kun anomus on käsitelty niin siitä menee tieto työntekijän sähköpostiin ja aikatapahtumat muodostuvat järjestelmään ja ovat tarkasteltavissa esim. tapahtumalistalta.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 5 / 5. Arvosteluita yhteensä: 2

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluatko kertoa meille, kuinka voisimme parantaa ohjeen sisältöä?

Jos haluat vastauksen lähettämääsi palautteeseen, ole hyvä ja syötä mukaan yhteystietosi.