Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Työaikaliukuman, työaikapankin ja ylitöiden ohjeet (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy Työaika™ -tuotetta.

Henkilöille, joilla ei ole työaikaliukuma käytössä, lasketaan ylityöt henkilön työsopimuksella (tai siihen valitulla työaikamallilla) määritettyjen aikarajojen perusteella. Henkilön normaalin päivittäisen työajan ylittävät päivät kerryttävät liukumaa ja sen alittavat päivät kuluttavat sitä. Jos henkilöllä on työaikaliukuma käytössä, työaika menee oletuksena liukumaan eikä ylitöitä muodostu. Työaikaa voidaan kuitenkin tapahtumakohtaisesti merkitä ylityöksi liukuman sijaa.

Työaikaliukuma on yleensä työntekijän itse hallinnoitavissa sallittujen rajojen puitteissa eikä liukuman kerryttämisestä tai käyttämisestä sovita erikseen pidempiä vapaita lukuun ottamatta. Työaikapankki on tarkoitettu tuntien pidempiaikaiseen kerryttämiseen ja siellä olevien tuntien käytöstä sovitaan erikseen.

Työaikaliukuman ja työaikapankin saldoja ja muutoksia voi tarkastella ja tarvittaessa korjata Saldoraportit-näkymässä. Ylityöt näkee esimerkiksi Tuntiraportilta.

Työaikaliukuman kerryttäminen ja käyttäminen

Työaikaliukuman saldo kertyy automaattisesti henkilön tehdessä normaalia päivittäistä työaikaa pidempiä päiviä sekä henkilön tehdessä töitä päivinä, jotka eivät ole normaalisti työpäiviä. Työaikaliukuman saldo kuluu automaattisesti päivän työaikamerkintöjen kokonaiskeston ollessa normaalia päivittäistä työaikaa lyhyempi.

Liukuman käyttöä ei siis ole välttämätöntä erikseen kirjata, mutta selkeyden takia pidempien liukumavapaiden yhteydessä on hyvä käyttää Työaikaliukumatuntien käyttö -tapahtumatyyppiä. Tällöin esimerkiksi raporteilta näkee helpommin, miksi työaikamerkintä puuttuu.

Työajan merkitseminen ylityöksi tai työaikapankkiin liukuman sijaan

Henkilöille, joilla on työaikaliukuma käytössä, ei muodostu automaattisesti ylitöitä. Yksittäisiä tapahtumia voidaan tarvittaessa merkitä ylitöiksi liukuman sijaan Tapahtumien hallinnointinäkymän ohjaustietovalinnoilla. Samoilla valinnoilla voidaan myös ohjata ylityöt työaikapankkiin.

Tuntien siirtäminen työaikapankkiin

Työaikaliukuman tunteja voidaan siirtää työaikapankkiin Saldoraportit-näkymän siirto-toiminnolla.

Tuntien merkitseminen käytetyksi työaikapankista

Työaikapankin tunteja käytetään kirjaamalla tapahtuma tyypillä Työaikapankin tuntien käyttö. Järjestelmä vähentää tapahtuman keston työaikapankin saldosta.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 3.5 / 5. Arvosteluita yhteensä: 2

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluatko kertoa meille, kuinka voisimme parantaa ohjeen sisältöä?

Jos haluat vastauksen lähettämääsi palautteeseen, ole hyvä ja syötä mukaan yhteystietosi.