Päivärahojen laskennassa käytettävän tukikohdan lisääminen ja kohteiden jälkilaskenta

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Yleistä

Tukikohtaa käytetään päivärahojen laskemiseen, kun ajopäiväkirjalta luodaan matkalasku. Tukikohta tulee määrittää henkilön asetuksiin Ajot ja matkalaskut -välilehdelle.

Tukikohdan lisääminen

Tukikohta lisätään valikossa Hallinta > Kohteet > Lisää.

Yleiset-välilehti

1. Nimi
  2. Osoite (muotoon: Isokatu 10, 90100 Oulu)
  3. Hae kohteen alue Maanmittauslaitokselta = Kyllä

Paikannus-välilehti

4. Kohteen alue = Tukikohta

Tallennuksen jälkeen tarkista vielä klikkaamalla kohteet sivun Osoite-sarakkeessa olevaa kuvaa, että alue piirtyi kartalle oikeaan paikkaan.

Tukikohdan määrittäminen henkilölle

Tukikohta määritellään henkilölle valikossa Hallinta > Henkilöstö > muokkaa/lisää > Ajot ja matkalaskut -välilehti.

Kohteiden jälkilaskenta

Mikäli tukikohdan halutaan vaikuttavan myös ajohistoriaan tulee ajopäiväkirjalla tehdä ”kohteiden jälkilaskenta”. Valitse haluamasi suodattimet ja aseta valintaruksi Suorita kohteiden jälkilaskenta kohtaan ja klikkaa Haku-painiketta. Järjestelmä lisää kohteen ajotapahtumille joka päättyy kyseiseen kohteeseen.