Värien hyödyntäminen työvuorosuunnittelussa ja työajanseurannassa

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™
Työvuorosuunnittelu™
Työvuoromallit

Yleistä

Värejä on mahdollista hyödyntää aikatapahtumatyypeillä sekä työvuoromalleilla. Värit helpottavat hahmottamaan kokonaisuuden Kalenteri-näkymässä ja helpottavat raporttien lukemista.

Aikatapahtumatyyppien värit

Voit määrittää haluamasi värit Aikatapahtumatyyppien asetuksista (Hallinta > Asetukset > Aikatapahtumatyypit), muokkaa aikatapahtumatyyppiä ja valitse haluamasi väri.

Järjestelmän oletusvärejä ovat esimerkiksi:

• Työaikamerkinnät vihreitä
  • Lomat keltaisia
  • Poissaolot punaisia

Eri aikatapahtumatyypit erottuvat toisistaan ja kertovat tapahtuman luonteen.

Kalenterinäkymässä

Raporteilla

Työvuoromallien värit

Töille on mahdollista määrittää väri, kun töitä käytetään työvuoromalleina (Hallinta > Työt > Aika-välilehti).

Työvuoromallit saadaan näkymään Kalenteri-näkymässä ja tapahtumat voidaan ”Värjätä” klikkaamalla -painiketta vasemmasta yläkulmasta, jolloin tapahtumat värjääntyvät asetettujen värien mukaan. Tapahtuman vasemmassa reunassa näkyy tapahtuman alkuperäinen väri (aikatapahtumatyypin väri). Värit nopeuttavat hahmottamaan kenelle on suunniteltu esimerkiksi yövuoroa ja kenelle aamuvuoroa. Tummemmat värit kertovat, että tapahtumat on toteutunut ja haaleammat värit ovat suunniteltuja.