Ylityömääräyksen lisääminen

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Maxtech-järjestelmä tukee määräaikaisesti voimassa olevia ylityömääräyksiä, joita voi lisätä ja hallita järjestelmässä Hallinta > Työt -näkymässä. Tässä artikkelissa on opastettu pelkistetysti tärkeimmät asiat liittyen ylityömääräysten lisäämiseksi.

Näin lisäät ylityömääräyksen henkilöstölle

• Kirjaudu järjestelmän web-käyttöliittymään
  • Avaa päävalikosta Hallinta > Työt
  • Paina Lisää-painiketta
  • Syötä ylityömääräykselle Työn nimi, esimerkiksi ”Ylityömääräys”
  • Valitse Työn tyypiksi ”Työmääräin”
  • Määritä halutessasi Työn aukeamisajankohta – tämä vaikuttaa siihen milloin ylityömääräys aukeaa eli kirjaus on mahdollista tästä hetkestä alkaen
  • Määritä halutessasi Työn sulkeutumisajankohta – tämä vaikuttaa siihen milloin ylityömääräys sulkeutuu
  • Määritä halutessasi Seurantatasot-välilehdeltä Yksikkö – tämä rajoittaa ylityömääräyksen näkyvyyttä kyseiseen yksikköön
  • Valitse Henkilöstö-välilehdeltä ne henkilöt, joille ylityömääräys osoitetaan
  • Määritä Palkka-välilehdeltä Palkanlaskennan ohjaustiedot, jonne valitse asetus ”Älä laske työaikaliukumaan (laske palkkarivit)” – tämä ainakin mikäli organisaatiossanne on käytössä työaikaliukuma. Tämä johtaa siihen, että vaikka työaikaliukuma olisi oletuksena käytössä, työstä maksetaan kuitenkin normaalit ylityökorvaukset ja niistä muodostetaan palkkarivit.
  • Lopuksi paina Tallenna