Maxtech Pro -leimauslaite: Ylityön kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Yleistä

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™Ylityön kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle

Yleistä

Ylityön kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle on leimauslaitesovelluksen ominaisuus, jolla pystytään helposti kirjaamaan ylityö ennen ja jälkeen vuoron.

• Leimauslaitteella on mahdollista valita ennen vuoron aloitusta, onko ennen suunnitellun vuoron alkamista tehtävä työ ylityötä.
  • Vuoron pystyy lopettamaan siten, että suunnitellun vuoron jälkeen tehty työ kirjataan ylityönä.

Määritykset

Töille (Hallinta > Työt > Aika-välilehti) pystyy sallimaan erikseen ylitöiden kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle. Lisäksi voidaan valita, kirjataanko ylityö erille työlle, jolloin mahdollistetaan työn kautta myös ylitöille eri ohjaustietojen (palkanlaskennan ohjaustiedot, leikkurit, perustuntien palkkalaji jne.) asettamisen kuin työvuorolle.

Leimaaminen

1. Leimausta aloittaessa voi merkitä aloitettavan vuoron ylityöksi aktivoimalla ”Ylityö ennen vuoroa”. Jos työlle ei ole sallittu ylityön kirjaamista ennen vuoroa, painike näytetään harmaana (Aamu 06.00-14.00). Aloitetaan iltavuoro (Ilta 14.00-22.00) painikkeesta

2. Käyttäjälle kerrotaan, että iltavuoro alkoi, ja ennen sitä tehtiin ylityötä.

3. Työaikaa lopetettaessa käyttäjä voi valita, oliko vuoron ylimenevä aika ylityötä (”Lopeta ylityönä”) vai ei (”Lopeta”).

Raportti

Mikäli ylityötä tehdään ennen vuoroa ja vuoron jälkeen, niin lopputuloksena raportille muodostuu kolme eri kirjausta:

1. Ylityö vuoroa ennen
  2. Varsinainen vuoro oikean mittaisena
  3. Ylityö vuoron jälkeen