Työaikamallit

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet

Työaikamallit-näkymässä hallinnoitavilla työaikamalleilla voidaan määritellä henkilöstöryhmien työaika-asetukset keskitetysti. Työaikamallien enimmäismäärää ei ole rajoitettu.

Työaikamalli mahdollistaa samojen työaika-asetusten käyttämisen usealla henkilöllä, jolloin päivitysten tekeminen on helppoa eikä asetuksia tarvitse ylläpitää jokaiselle henkilölle erikseen. Työaikamallia sovelletaan valitsemalla se käyttöön henkilön työsopimukselle. Työaikamallia käytettäessa työsopimukselle ei aseteta Työaika-asetuksia erikseen.

Pääset lisäämään työaikamalleja valikossa Hallinta > Työaika ja palkat > Työaikamallit > Lisää.

Alapuolella on kuvattuna hyvin yleinen työaikamalli.

Yleiset-välilehti

1. Anna työaikamallille kuvaava nimi esim. ”37,5 h / viikko, 30 min automaattinen tauko”
  2. Määritä työaikamallilla käytettävä TES
  3. Määritä työaikamallilla käytettävä juhlapyhäkalenteria

Lounastauko-välilehti

1. Lounastauon vähimmäiskesto esim. 0.5 tai 30, mikäli automaattisen lounastauon pituus on 30 minuuttia
  2. Automaattinen lounastauko
    • Kyllä = lisätään jokapäivä
    • Kyllä (vain ma-pe) = viikonlopun kirjauksille ei lisätä
    • Ei = automaattista lounastaukoa ei lisätä ollenkaan
  3. Vaadittava työaika jonka jälkeen lounastauko lisätään

Työaika-välilehti

Työaikajärjestelmän valinta vaikuttaa merkittyjen kenttien näkymiseen.

Vuorokautiset lisä- ja ylityöt

Viikoittaiset lisä- ja ylityöt

Arkipyhiin liittyvät määritykset

Pyöristyssäännöt