Maxtech-mobiilisovellus: Aluerajoitettu työaikakirjaus

TUOTTEETMODUULIT
Maxtech Pro Työaika+™
Maxtech Easy Työaika™
Aluerajoitettu työaikakirjaus
Sisältö

Yleistä

Aluerajoitettu työaikakirjaus -ominaisuudella voidaan varmistaa, että työntekijä on kohteen alueella työvuoroa aloittaessaan. Rajoittaminen on mahdollista kaikissa reaaliaikaisissa mobiilituntikirjaustavoissa, eli tuntikirjauksesssa, työvuorolistalla, työlistalla ja pikakirjaus-toiminnossa. Toiminnon hyvä ominaisuus on se, että käyttäjän sijaintitietoa ei tallenneta järjestelmään ollenkaan, vaan hyödynnetään paikkatietoa vain mobiilisovelluksessa.

Käyttöönottaminen on yksinkertaista, moduulin aktivoinnin jälkeen kohteiden taakse pystyy asettamaan rajoituksia reaaliaikakirjauksien aloitukseen ja lopettamiseen liittyen. Kohdekohtaisesti voi myös määrittää, että millainen etäisyys kohteesta sallitaan. Kohteille täytyy ennen toiminnon käyttöönottoa määrittää alue.

Kirjausmallin asetukset

Toiminto aktivoidaan kirjausmallille (Hallinta > Työaika ja palkat > Kirjausmallit > Muokkaa > Kirjausasetukset). Toiminto voidaan aktivoida kirjausmallikohtaisesti, joka mahdollistaa toiminnon aktivoinnin vain tietyille käyttäjäprofiileille.

Kohteiden lisääminen ja reaaliaikakirjauksen asetukset

Kohteet syötetään järjestelmään kohdassa Hallinta > Kohteet. Syötä vähintään kohteen nimi, asiakas jolle kohde kuuluu sekä kohteen osoite muodossa ”Testikatu 1, 10010 Paikkakunta”.

Kohteen perustiedot: Nimi, asiakas ja osoite.

Vinkki: Valitse ”Hae kohteen alue Maanmittauslaitokselta” -> Kyllä. Kohteen alue haetaan automaattisesti, eikä sitä tarvitse piirtää käsin!

Määritä kohteelle reaaliaikakirjaamisen rajoitukset. Oletuksena rajoitus ei ole käytössä.

Asetuksilla voidaan kohdekohtaisesti estää kirjaaminen kokonaan, tai sallia kirjaaminen ja muodostaa poikkeus, jonka esimies näkee tunti- ja bruttopalkkaraportilla, sekä tapahtumalistalla.

Kohteen alueen määrittäminen

Kun kohde on lisätty, varmista, että kohteen osoite on löytynyt kartalle klikkaamalla osoiteen perässä olevaa ikonia.

-ikoni tarkoittaa, että kohdetta ei ole löytynyt kartalle. Muokkaa osoitetekstiä ja tallenna kohde korjataksesi alueen kartalle.

-ikoni tarkoittaa, että kohdetta on muokattu käsin. Kenties olet halunnut muokata kohdetta manuaalisesti erilaiseksi.

-ikoni tarkoittaa, että osoitteelle löyty kartta-alue Maanmittauslaitoksen aineistosta, voit tarkistaa kohteen alueen klikkaamalla ikonia.

Katso tarvittaessa myös Kohteiden hallinta karttanäkymässä ohje

Mobiilisovellus: kirjaaminen on estetty

Mikäli kirjaaminen on estetty kohteen alueen ulkopuolella, näytetään käyttäjälle Reaaliaikakirjaus on mahdollista vain kohteen alueella -ilmoitus ja estetään kirjauksen aloittaminen.

Mobiilisovellus: kirjaaminen muodostaa poikkeaman

Mikäli kirjaamista ei ole estetty, näytetään käyttäjälle Reaaliaikakirjaus kohteen ulkopuolella muodostaa poikkeaman -ilmoitus. Mikäli käyttäjä aloittaa tapahtuman, niin sen yhteyteen tallentuu poikkeama, joka näytetään järjestelmän raporteilla.

Poikkeamien näyttäminen raporteilla

Poikkeamat näytetään omassa sarakkeessa tuntiraportilla, bruttopalkkaraportilla ja tapahtumalistalta. Täältä esimies voi tarkastella etäisyyspoikkeamia, mutta ei sijaintipistettä, mistä käyttäjä on kuittauksen tehnyt.

Poikkeamien mahdolliset arvot ovat < 10 metriä, < 100 metriä, < 1000 metriä ja > 1000 metriä. Voidaan siis arvioida poikkeaman vakavuutta yhdessä työntekijän kanssa.