Tasoittumisjaksot järjestelmässä

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Tasoittumisjaksoja käytetään järjestelmässä jaksoylitöiden laskemiseen sekä aikavälin pikavalintaan esimerkiksi Kalenteri-työkalussa. Työtä tehdään ennalta määritetyissä jaksoissa ja työaika tasoittuu jakson sisällä.

Tasoittumisjaksot voidaan määritellä vapaasti. Jakso- ja kolmivuorotyötä tekeville voidaan määrittää työehtosopimuksen mukaisesti jakson säännöllinen työaika, lisätöiden alkamisen raja, sekä 50 % ja 100 % jaksoylitöiden rajat. Eri henkilöille on mahdollista käyttää eri jaksoja. Järjestelmä varoittaa suunnitteluvaiheessa lisä- ja jaksoylitöistä.

Tasoittumisjakson määrittäminen

1. Mene valikossa Hallinta > Työaika ja palkat > Tasoittumisjaksot
  2. Lisää uusi tasoittumisjakso ja nimeä se haluamallasi tavalla
  1. Valitse Tasoittumisjakson päivät -välilehti
  2. Määritä alku- ja loppupäivä sekä haluamasi rajat lisä- ja ylitöille

5. Kun olet lisännyt haluamasi tasoittumisjaksojen päivät, niin lista näyttää esimerkiksi tältä.

Tasoittumisjakson määrittäminen työaikamallille

Lisää / muokkaa haluamaasi työaikamallia > Työaika-välilehti > valitse Työaikajärjestelmäksi Jaksotyö ja valitse käytettävä Tasoittumisjakso.

Suodattimet

Määritellyt tasoittumisjaksot näkyvät myös raporttien suodattimissa sekä Kalenteri-työkalussa Jakso-painiketta klikkaamalla. Tasoittumisjaksoiksi voidaan määrittää esimerkiksi palkkajaksot ja käyttää niitä pikasuodattimena vaikka jaksoylitöitä ei laskettaisi lainkaan.