Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kartta (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy Työkartta™ -tuotetta.

Karttaan liittyvät oikeudet

Kartta-näkymässä voi tarkastella reaaliaikaisesti ajoneuvojen sijaintia sekä kohteiden sopimustöiden tilannetta ja aktivoida sopimustöitä tehtäväksi tai asettaa niitä tauolle. Lisäksi kartalta voi perustaa uusia kohteita ja muokata olemassa olevien tietoja. Kartalla näkyvät ajoneuvot ja niiden reitit suodattimista tehdyn valinnan perusteella joko reaaliaikaisesti tai valitulta aikaväliltä.

Kohteiden alueiden värit kertovat sopimustöiden tilanteen seuraavasti:

  • Harmaa: Kohteelle ei ole aktiivisia tehtyjä eikä tekemättömiä sopimustöitä. Kohde ei vaadi toimepiteitä.
  • Punainen: Kohteelle on yksi tai useampi aktiivinen tekemätön sopimustyö eikä yhtään tehtyä sopimustyötä. Tekemättömät sopimustyöt on tehtävä kohteen merkitsemiseksi valmiiksi.
  • Keltainen: Kohteelle on yksi tai useampi aktiivinen tekemätön sopimustyö ja yksi tai useampi tehty sopimustyö. Tekemättömät sopimustyöt on tehtävä kohteen merkitsemiseksi valmiiksi.
  • Vihreä: Kohteelle on yksi tai useampi aktiivinen tehty sopimustyö eikä yhtään tekemätöntä sopimustyötä. Kohde ei vaadi toimepiteitä.

Kohteen aluetta klikkaamalla näet tarkempia tietoja kohteen sopimustöiden tilasta.

Uusien kohteiden lisääminen

Uusia kohteita voi lisätä kartalta painamalla kartan vasemmasta alakulmasta Kohteiden lisäystila -painiketta. Kohteiden lisäystilassa kohteen alueen voi muodostaa suoraan kartalle klikkaamalla halutusta paikasta, jolloin järjestelmä hakee alueen Maanmittauslaitoksen palvelusta. Vaihtoehtoisesti kohteen voi piirtää käsin Piirrä alue käsin -valinnalla. Tällöin alue piirretään klikkaamalla halutut pisteet kartalta. Alue muodostuu lisättyjen pisteiden väliselle alueelle.

Kohteen alueen muokkaaminen

Kohteen aluetta voi muokata klikkaamalla sitä ja valitsemalla Muokkaa aluetta. Alueen kokoa voi kasvattaa ja pienentää suhteellisesti – ja -painikkeilla. Olemassa olevia pisteitä voi liikuttaa raahamalla ja uusia lisätä klikkaamalla rajaa kohdasta, jossa ei vielä ole pistettä. Pisteen voi poistaa klikkaamalla sitä alt-painike pohjassa.

Kohteen tietojen muokkaaminen

Kohteen muita tietoja voi muokata klikkaamalla kohteen aluetta ja painamalla -kuvaketta kohteen nimen oikealla puolella.

Sopimustöiden tilojen hallinta

Kartalla voi päivittää näkyvillä olevien kohteiden sopimustöiden tiloja kartan vasemman alareunan toimintopainikkeilla. Tilojen muutokset päivittyvät suoraan ajoneuvopäätteiden kartoille.

  • Merkitse näkyvät sopimustyöt tekemättömiksi: Muuttaa kaikki näkyvillä olevat sopimustyöt tekemättömiksi.
  • Aseta näkyvät sopimustyöt tauolle: Asettaa kaikki näkyvillä olevat sopimustyöt tauolle, jolloin ne eivät aktivoidu automaattisesti. Tauon voi asettaa päättymään haluttuna päivänä tai jatkumaan toistaiseksi.
  • Palauta näkyvät sopimustyöt tauolta: Palauttaa kaikki näkyvillä olevat sopimustyöt tauolta, jolloin automaattinen aktivointi palautuu käyttöön.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 0 / 5. Arvosteluita yhteensä: 0

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluatko kertoa meille, kuinka voisimme parantaa ohjeen sisältöä?

Jos haluat vastauksen lähettämääsi palautteeseen, ole hyvä ja syötä mukaan yhteystietosi.