Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Paikantimen virtajohdot

Paikantimen virtajohdoissa on seuraavia vaihtoehtoja.


OBD-liittimeen kytkettävä virtajohto.

1990 -luvun lopulta lähtien autoissa on ollut OBD -liitin. Paikannin saa OBD-portista yleensä jatkuvan virran ja GPS-yhteys ei katkea, jolloin paikantaminen alkaa heti liikkeelle lähdettäessä. Jatkuvan virran ansiosta paikannin on päivitettävissä aina kun auto ei liiku.

Helppo kytkeä.


Kiinteään virtaan liitettävä virtajohto.

Johdossa on plus- ja maajohto, joista punainen plus-johto kytketään suoraan ajoneuvon sulakkeeseen ja musta maajohto auton runkoon. Plus-johdossa on kiinni myös suojasulake virtapiikkejä varten. Asennusohje löytyy täältä.

Paikannin saa sulakkeelta yleensä jatkuvan virran ja GPS-yhteys ei katkea, jolloin paikantaminen alkaa heti liikkeelle lähdettäessä. Jatkuvan virran ansiosta paikannin on päivitettävissä aina kun auto ei liiku.

Mikäli asentaminen tuntuu vaikealta, voit pyytää asennuskumppanimme yhteystiedot Maxtechin asiakaspalvelusta.


Tupakansytytinliittimeen kytkettävä virtajohto.

Yleensä ajoneuvojen tupakansytyttimeen ei tule koko ajan virtaa vaan ainoastaan kun ajoneuvo on käynnissä/virroissa. Tästä johtuen paikannin joutuu jokaisella kerralla hakemaan GPS-yhteyden uudelleen. Ajotapahtumien alkuun voi muodostua ”linnuntie” reittejä. Tästä johtuen paikanninta ei voida etäpäivittää muuten kuin sopimalla paikantimen omistajan kanssa, että laite saadaan virtoihin päivityksen ajaksi.

Helppo kytkeä.

Tupakansytytin (12V)

Tupakansytytin (24V)

USB-porttiin liitettävä virtajohto

Yleensä ajoneuvojen USB-porttiin ei tule koko ajan virtaa vaan ainoastaan kun ajoneuvo on käynnissä/virroissa. Tästä johtuen paikannin joutuu jokaisella kerralla hakemaan GPS-yhteyden uudelleen. Ajotapahtumien alkuun voi muodostua ”linnuntie” reittejä. Tästä johtuen paikanninta ei voida etäpäivittää muuten kuin sopimalla paikantimen omistajan kanssa, että laite saadaan virtoihin päivityksen ajaksi.

Helppo kytkeä.

Paikantimen virtajohto – USB A (5V -> 12V)

Paikantimen virtajohto – USB C (5-9V -> 12V)


3-napainen liitäntä

3-napainen liitäntä löytyy yleensä työkoneista.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 4.7 / 5. Arvosteluita yhteensä: 6

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluatko kertoa meille, kuinka voisimme parantaa ohjeen sisältöä?

Jos haluat vastauksen lähettämääsi palautteeseen, ole hyvä ja syötä mukaan yhteystietosi.