Sivu- ja näkymäkohtaiset ohjeet

Yleistä

Järjestelmässä on mahdollisuus lisätä sisäisiä ohjeita järjestelmän sivuille sekä näkyvien kenttien yhteyteen. Sisäiset ohjeet auttavat käyttäjiä tekemään asioita oikein, kun kaikkea ei tarvitse muistaa ulkoa. Lisätyt ohjeet näkyvät organisaation kaikille käyttäjille. Näin ollen on hyvä antaa niiden muokkausoikeudet vain tietyille henkilöille.

Oikeuksien antaminen

Oikeus ohjeiden lisäämiseen ja muokkaamiseen annetaan valikossa Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Käyttäjät. Käyttäjätyypin tulee olla pääkäyttäjä ja Käyttäjä voi hallita sivu- ja näkymäkohtaisia ohjeita -asetus Kyllä asennossa.

Sivukohtaisen ohjeen lisääminen

Oman ohjeen voi lisätä jokaiselle halutulle sivulle.

Sivukohtaisen ohjeen lisääminen:

1. Klikkaa Muokkaa ohjetta -painiketta sivun otsikon alapuolta
  2. Kirjoita haluamasi ohje teksti haluamallasi kielellä
  3. Klikkaa lopuksi Lähetä ja lataa uudelleen -painiketta. (HUOM! Palauta oletukset -painike palauttaa näkyviin järjestelmän yleisen ohjeen)

Tässä esimerkiksi henkilöstösivulle lisätty suomenkielinen ohje.

Näkymäkohtaisen ohjeen lisääminen

Oman ohjeen voi lisätä jokaiselle halutulle kentälle.

Näkymäkohtaisen ohjeen lisääminen:

1. Klikkaa Näytä kenttien ohjeiden muokkaus -painiketta
  2. Klikkaa kentän alapuolella olevaa Muokkaa ohjetta -painiketta
  3. Kirjoita haluamasi ohje teksti haluamallasi kielellä
  4. Klikkaa lopuksi Lähetä ja lataa uudelleen -painiketta. (HUOM! Palauta oletukset -painike palauttaa näkyviin järjestelmän yleisen ohjeen)