Kohteiden hallinta karttanäkymässä

Yleistä

Karttanäkymässä voidaan lisätä uusia (Kohteiden lisäystila), poistaa tai muokata olemassa olevia kohteita tai niiden alueita. Pääset tekemään valintoja klikkaamalla kartalla näkyvää aluetta.

• Kohteiden lisäystilassa pääset lisäämään uusia kohteita
  • painikkeesta pääset muokkaamaan kohteen tietoja ja poistamaan kohteen
  • Muokkaa aluetta -painikkeesta pääset muokkaamaan kohteen nykyistä aluetta
  • Määritä uusi alue -painikkeesta pääset lisäämään kohteelle uuden alueen ja samalla poistamaan vanhan
  • Poista alue -painikkeesta voit poistaa kohteen alueen kartalta

Uuden kohteen lisääminen

1. Klikkaa vasemmasta alakulmasta Kohteiden lisäystilassa > Piirrä alue käsin
  1. Hae kartalle näkyviin haluamasi kohden ja piirrä alue
    • Klikkaa aloituspiste uuden alueen kulmaan, siirrä kursori seuraavaan kulmaan ja klikkaa uusi piste
    • Viimeisen pisteen kohdalla tuplaklikkaa, jolloin piirtäminen loppuu
  1. Anna kohteelle Nimi, asiakas ja osoite
  2. Klikkaa lopuksi Lisää-painiketta

Kohteiden muokkaaminen

Kohteet näkyvät kartalla ja klikkaamalla kohteen aluetta pääset tekemään valintoja.

Muokkaa kohteen aluetta

1. Voit muuttaa alueen kokoa plus tai miinus -painikkeilla
  2. Voit myös siirtää tai lisätä kulmapisteitä hiirellä raahaamalla
  3. Mikäli haluat poistaa pisteen paina näppäimistön Alt-painiketta ja klikkaa pistettä hiirellä
  4. Kun olet tyytyväinen klikkaa Valmis-painiketta tai Peruuta-painiketta mikäli haluat peruuttaa muutoksen

Lisää kohteelle uusi alue

1. Klikkaa aloituspiste uuden alueen kulmaan, siirrä kursori seuraavaan kulmaan ja klikkaa uusi piste
  2. Viimeisen pisteen kohdalla tuplaklikkaa, jolloin piirtäminen loppuu ja vanha alue poistuu
  3. Kun olet tyytyväinen klikkaa Valmis-painiketta tai Peruuta-painiketta mikäli haluat peruuttaa muutoksen

Poista kohteen alue

1. Klikkaa Poista alue -painiketta
  2. Järjestelmä pyytää vahvistamaan poistamisen, klikkaa Poista alue -paniketta ja kohde poistuu kartalta

3. Kohteet sivulla osoitteen perässä on kuvake kun kohteella ei ole aluetta

Alueen luominen osoitteiden perusteella

Mene Hallinta > Kohteet sivulle ja valitse haluamasi kohteet ja klikkaa alhaalta Luo alueet osoitteiden perusteella -painiketta.