Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Työajan rajoittaminen, pyöristäminen ja tasaaminen työkohtaisesti

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Työaikaa voi kirjaustavasta huolimatta pyöristää, tasata alkamaan ja loppumaan haluttuun aikaan tai rajoittaa työkohtaisesti. Asetukset asetetaan työlle, ja jos työaikakirjauksella olevalta työltä löytyy sääntöjä työajan rajoittamiseen, pyöristykseen tai tasaamiseen ne ovat raporteilla voimassa.

Asetukset löytyvät töiden hallinnasta (Hallinta -> Työt) aika-välilehdeltä.

TUOTTEETToimintoModuulit
Työaika™
Työaika+™
Työajan pyöristämissääntö
Työaika™
Työaika+™
Työajan alkamis- ja loppumisajan rajoitukset ja toteutuneen keston rajoitus
Työaika+™Työajan tasaus
Kirjausten aloitus- ja lopetusajan portaittainen tasaaminen
Työajan tasaus

Työajan pyöristäminen

Työajan pyöristämisellä saat ylimääräiset minuutit ja sekunnit pyöristettyä pois kätevästi. Pyöristysmahdollisuuksia on ylöspäin lähimpään 5, 15, 30 tai 60 minuuttiin. Jos käytetään pelkkää pyöristysasetusta, työaika pyöristetään ylös- tai alaspäin riippuen siitä kumpi on lähempänä.

Pyöristetyt tunnit tulevat näkyviin tapahtumalistalla sarakkeeseen ”Pyöristetyt tunnit”.


Kirjausten aloitus- ja lopetusajan portaittainen tasaaminen

Työlle on lisätty asetus, jonka perusteella  aloitus- ja lopetusaika tasataan portaittain haluttuun tasalukuun.

Yksinkertaistettuna toiminnallisuus on, että käyttäjällä olisi mahdollisuus kirjata tunteja esim. vain 15 min tarkkuudella. ”Sallittuja” aloitusaikoja olisi tällöin vain esim. klo 6:00, 6:15, 6:30, 6:45, 7:00 jne. Oikea aloitusaika (tai lopetusaika) tarttuu automaattisesti lähimpään tai seuraavaan varttiin asetuksen perusteella.

  • Mahdolliset valinnat aloitus- ja lopetusajan tasaamiselle: 5 min, 15 min, 30 min, 60 min
  • Esim. jos tasataan lähimpään 15 minuuttiin:
    • Aloitusaika 5:57 -> klo 6:00
    • Aloitusaika 6:09 -> klo 6:15
    • Aloitusaika 6:18 -> klo 6:15 jne.

Huom! Tasaus tehdään vuorokauden vaihteessa kirjauksille.

Työajan aloitus- ja lopetusajan rajoittaminen

Jos työaika halutaan rajoittaa alkamaan tai loppumaan tiettyyn aikaan, rajoitus voidaan tehdä asettamalla aloitus- ja lopetusajan rajoitukset paikalleen. On myös mahdollista ohittaa rajoitus silloin, kun leimaus tehdään tietyn aikaa ennen määritettyä rajaa tai riittävän paljon myöhemmin.

Jos organisaatiossa on käytössä vuosityöaikakalenteri, aika voidaan hakea sieltä työtä tekevälle henkilölle. Yleisin tapa rajoittaa työn aloitus- ja lopetusaikaa ovat kuitenkin kiinteät aikarajat.

Työaikaa aletaan rajoittaa kirjauksille, jotka on tehty työlle rajoitusten asettamisen jälkeen. Jälkilaskenta ei siis tuo leikkuria paikalleen.

Työn alkuperäiset kirjausajat näkyvät kirjattu aloitus- ja lopetusaika-sarakkeissa. Leikatut ajat näkyvät aloitus- ja lopetusaika ja toteutunut kesto rajoitetaan työlle asetettujen rajojen mukaan.

Jos aikaa on leikattu, huom-sarakkeeseen tuodaan varoitus, jos aikaa on leikattu. Varoitus annetaan oletuksena jos työaikaa on leikattu 15 (keltainen merkki) tai 30 minuuttia (punainen merkki). Rajoja voi säätää tapahtumalistan asetuksista.

Kirjauksen enimmäiskeston rajoitus

Jos halutaan, että kirjauksen kesto rajoitetaan tuntimäärään, voidaan käyttää työlle asetettavaa kirjauksen enimmäiskesto-kenttää.

Tällä saadaan aikaan se, että työlle tehty kirjaus rajoitetaan työn asetuksen mukaisesti. Huom-kenttään tulee ilmoitus, että työaikaa on leikattu.

Työajan tasaus

Työajan tasauksella pystytään tekemään säännöstö, että työn aloitus tai lopetusaika saadaan asetettua tietyksi kirjauksen alkamis- ja / tai loppumisajan osuessa tiettyyn aikaikkunaan. Työajan tasaus vaatii työajan tasaus-moduulin.

Jos organisaatiossa on käytössä vuosityöaikakalenteri, voidaan laittaa aika tasautumaan sen mukaisesti, mutta yleisin tapa on käyttää kiinteää asetettavaa aikaa.

Alla olevan esimerkin mukaisilla asetuksilla 06:45 ja 07:15 välillä alkanut työaika tasataan alkamaan klo 07:00 . 15:45 ja 16:15 välillä loppunut kirjaus tasataan loppumaan klo 16:00. Voidaan myös edellyttää, että työaika osuu sekä aloitus, että lopetusikkunaan, jotta rajoitus tehdään.

Huom! Tasaus tehdään vuorokauden vaihteessa kirjauksille.

Rajoituksen poistaminen yksittäisiltä tapahtumilta

Jos työlle tehdään työaikaa rajoittavia toimia edellä mainituilla tavoilla, aloitus- ja lopetusaikaa aletaan rajoittaa kaikille uusille kirjauksille asetusmuutosten jälkeen. Jos rajoituksia on tarvetta tehdä yksittäisille kirjauksille, voidaan rajoituksia ajaa tapahtumille päälle tapahtumien massamuokkauksella. Valitse tapahtumat -> Toiminnot valituille -> Muokkaa -> Vaihda aikaisin tai myöhäisin sallittu aika.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 5 / 5. Arvosteluita yhteensä: 2

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluatko kertoa meille, kuinka voisimme parantaa ohjeen sisältöä?

Jos haluat vastauksen lähettämääsi palautteeseen, ole hyvä ja syötä mukaan yhteystietosi.