Työt

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Työt ovat tapahtumakirjauksiin olennaisesti liittyviä kokonaisuuksia. Ne voivat olla jatkuvia tai valmistuvia. Jatkuvat työt ovat tyypillisesti tehtäviä, joille kirjataan tunteja päivittäin. Valmistuvat työt voivat olla esimerkiksi korjauskeikkoja, jolloin samaa työtä ei enää  tehdä sen tultua valmiiksi. Jos organisaatiolla on käytössä Laskutuksen tarkistustyökalu, voidaan myös töiden laskutus tehdä tästä näkymästä.

Työt-näkymän toimintoja on kuvattu tarkemmin alla.

Töiden yleiset asetukset

Töiden yleiset asetukset saa näkyville Työt-taulunäkymän oikean yläreunan hammasrataskuvakkeesta. Asetuksista voi hallinnoida valmistuneista töistä työn tilaajalle lähetettäviä tietoja. Asetuksista voi myös asettaa automaattisen työnumeroiden luonnin käyttöön. Ylläpitäjät voivat lisäksi asettaa organisaatiolle töiden oletusjärjestyksen eli missä järjestyksessä työt näytetään taulunäkymässä.

Tärkeimpiä työn asetuksia

Yleiset-välilehti

Kenttämerkitys
Työn tyyppiPalvelupyyntö,  Tehtävä, Työmääräin, Vikailmoitus
Tietylle henkilölle tai henkilöille osoitettuja töitäVoivat olla osoitettu myös kaikille henkilöille
Työtehtävä
Yleisiä töitä, jotka ovat kaikkien työn yksikköön kuuluvien henkilöiden käytettävissä
Ei voi erikseen osoittaa yksittäisille henkilöille
Käytettävissä vain Maxtech-mobiilisovelluksen NFC- ja QR-leimaustoiminnoissa ja työvuorolistalla

Yhteystiedot

Kenttämerkitys
Työntekemispaikan osoiteNäytetään Maxtech-mobiilisovelluksen Työvuorolistalla sekä NFC- ja QR-leimauksissa, jos tunnisteen asetuksissa on valittu leimauksen lisätietojen tyypiksi laaja.

Seurantatasot

Kenttämerkitys
Käytä erillisiä laskutusasiakkaan tietojaAsetuksella voidaan valita työlle laskutukseen eri asiakas kuin työn tietoihin. Tätä voidaan käyttää tilanteissa, joissa työ tehdään yhdelle asiakkaalle, mutta laskun maksaa toinen. Laskutusasiakas voidaan valita pudotusvalikosta tai syöttää tiedot käsin.
Kenttä näkyy vain, jos organisaatiolla on Laskutustiedot-moduuli käytössä.
Käytä erillisiä toimitusasiakkaan tietojaAsetuksella voidaan valita työn toimitukseen eri asiakas kuin työn tietoihin. Tätä voidaan käyttää tilanteissa, joissa työ tehdään eri asiakkaalle kuin työn tilaajalle. Toimitusasiakas voidaan valita pudotusvalikosta tai syöttää tiedot käsin.
Kenttä näkyy vain, jos organisaatiolla on Laskutustiedot-moduuli käytössä.

Henkilöstö

Välilehti näkyy töille, joiden tyyppi on palvelupyyntö,  tehtävä, työmääräin tai vikailmoitus. Väliehdellä asetetaan henkilöt, joille työ näkyy järjestelmän käyttöliittymissä. Yksittäisten henkilöiden lisäksi työn voi asettaa näkymään kaikille työn yksikössä oleville henkilöille.

Työohjeet

kenttämerkitys
Työn kuvaus    Näytetään Maxtech-mobiilisovelluksen Työvuorolistalla sekä NFC- ja QR-leimauksissa, jos tunnisteen asetuksissa on valittu leimauksen lisätietojen tyypiksi laaja.
Ohje työnteon alkaessaNäytetään Maxtech-mobiilisovelluksen NFC- ja QR-leimauksissa, jos tunnisteen asetuksissa on valittu leimauksen lisätietojen tyypiksi laaja.
Ohje työnteon päättyessäNäytetään Maxtech-mobiilisovelluksen NFC- ja QR-leimauksissa, jos tunnisteen asetuksissa on valittu leimauksen lisätietojen tyypiksi laaja.
Tietoa sisäänpääsystä Näytetään Maxtech-mobiilisovelluksen Työvuorolistalla sekä NFC- ja QR-leimauksissa, jos tunnisteen asetuksissa on valittu leimauksen lisätietojen tyypiksi laaja.
Tietoa lemmikeistäNäytetään Maxtech-mobiilisovelluksen NFC- ja QR-leimauksissa, jos tunnisteen asetuksissa on valittu leimauksen lisätietojen tyypiksi laaja.
LisätietoaNäytetään Maxtech-mobiilisovelluksen Työvuorolistalla sekä NFC- ja QR-leimauksissa, jos tunnisteen asetuksissa on valittu leimauksen lisätietojen tyypiksi laaja.

Aika

kenttämerkitys
Näytetään Maxtech-mobiilisovelluksen pikakirjaustoiminnossaKyllä = Työtä voidaan kirjata Maxtech-mobiilisovelluksen pikakirjautoiminolla.
Asetettu työajan tauko (minuuttia)Asetetun mittainen tauko lisätään automaattisesti tapahtumalle, jolle on valittu tämä työ.  Huom! Tauko lisätään jokaiselle tapahtumalle, jolla työ on, vaikka niitä olisi useampia saman päivän aikana.
Lisää työajan tauko kun yhtäjaksoinen työvuoron kesto vähintään (min)    Asetettu työajan tauko (minuuttia) -kohdan tauko lisätään vain, jos tapahtuman kesto on vähintään tähän syötetty minuuttimäärä.

Palkka

kenttäMerkitys
Palkanlaskennan ohjaustiedotLisää ilta- tai yövuoro aloitusajan perusteella = Tulkitsee automaattisesti työajan alkuajasta kuuluuko vuorolle muodostua ilta- tai yövuorolisää.

Työajan alkuaika välillä 12:00 – 18:00 = iltavuorolisä
Työajan alkuaika välillä 18:00 – 02:00 = yövuorolisä

Laskutus

kenttämerkitys
Laskutuksen tyyppi   Tavallinen: Työhön liittyvät tapahtumat ovat laskutettavissa tapahtumittain Laskutusraportti (aikatapahtumat) -näkymästä.
Urakkalaskutus: Työ laskutetaan valmistumisen jälkeen kokonaisuutena Työt-näkymän Laskutuksen tarkastusnäkymästä. Työhön liittyvät tapahtumat eivät näy Laskutusraportti (aikatapahtumat) -näkymässä.

Tila

kenttämerkitys
Henkilöstö voi kuitata koko työn valmiiksiJos tähän on valittu kyllä, työntekijä voi kuitata koko työn valmiiksi Maxtech-mobiilisovelluksen Työt-näkymässä. Jos tähän on valittu ei, työntekijä voi kuitata vain oman osuutensa valmiiksi.

Laskutuksen tarkastusnäkymä

Laskutuksen tarkastusnäkymä on käytettävissä, jos käyttäjällä on käytössä moduuli Laskutuksen tarkastustyökalu. Näkymässä käyttäjä pystyy tarkastamaan ja laskuttamaan yksittäisiin töihin liittyvät kirjaukset. Näkymä aukeaa töiden taulunäkymästä työn kohdalla olevaa suurennuslasikuvaketta klikkaamalla. Näkymässä näkyvät työn, tilaajan ja laskutuksen perustietojen lisäksi kaikki kyseiselle työlle kirjatut tapahtumat palkka- ja laskutusriveineen. Palkka- ja laskutusrivejä voi tarvittaessa lisätä. Käsin lisättyjä rivejä voi myös muokata ja poistaa. Tapahtumat voi hyväksyä tai hylätä suoraan tarkastusdialogista käyttäjän hyväksyntäoikeuksien mukaisesti.

Dialogista voi tehdä laskutusviennin merkitsemällä halutut työt Lisää vientiin -painikkeella ja

Laskutuksen tarkastusnäkymässä näytetään niiden tapahtumatyyppien  tapahtumat, joille on Aikatapahtumatyypin asetuksissa valittu Laske laskutustiedot = kyllä.