Työsopimukset (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee tuotteita:
– Maxtech Easy Työaika™
– Maxtech Easy Työvuorot™
Maxtech Pro™ -tuotteille on erillinen ohje.

Seuraavat moduulit määrittävät työsoimuksiin liittyvät käyttöoikeudet. Käyttäjän moduuleja hallinnoidaan toimintoprofiilin asetuksissa.

MODUULIMERKITYS
Työsopimukset (Hallinta) Pääsy tähän näkymään

Työsopimukset-näkymässä hallinnoidaan henkilöiden työajan laskentaan liittyviä asetuksia. Suositeltava tapa käsitellä yksittäisen henkilön työsopimusta on avata henkilö Henkilöstö-näkymästä ja avata muokattava työsopimus Työsopimukset-välilehdeltä.

Henkilöllä voi olla useampia työsopimuksia eri ajoille. Tämä mahdollistaa työaika-asetusten muuttamisen halutusta päivästä eteenpäin. Asetukset voidaan hallinnoida jokaiselle henkilölle erikseen tai työsopimukseen voidaan liittää työaikamalli, jolloin asetuksia ei tarvitse asettaa erikseen.

Työsopimusten tärkeimmät asetukset

Yleiset-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Sopimuksen alkupäiväTyösopimuksen asetukset ovat voimassa tästä päivästä alkaen. Tyhjä = voimassa rajattomasti menneisyyteen.
Sopimuksen loppupäiväTyösopimuksen asetukset ovat voimassa tähän päivään asti. Tyhjä = voimassa rajattomasti tulevaisuuteen.
TyöaikamalliJos työsopimukselle valitaan työaikamalli, työaika-asetukset haetaan valitulta työaikamallilta. Poikkeuksena on Päivittäinen normaalityöaika, joka voidaan tarvittaessa asettaa työsopimukselle, jolloin se ylikirjoittaa työaikamallin arvon.

Työaika-välilehti

Työaika-välilehdellä hallinnoidaan päivittäiseen työaikaan ja lisä- ja ylityörajoihin liittyviä asetuksia. Välilehdellä näkyvät kentät riippuvat käytössä olevista tuotteista.

KENTTÄTARKOITUS
Työaikajärjestelmä– Arkisin päivittäinen työaika: Työtä tehdään arkipäivisin ja viikonloput ovat tyypillisesti vapaita.
– Jaksotyö: Työtä tehdään ennalta määritetyissä jaksoissa ja työaika tasoittuu jakson sisällä. Jaksolisä- ja ylityörajat hallinnoidaan Tasoittumisjakson asetuksissa.
Päivittäinen normaalityöaikaKäytetään työaikaliukuman laskennassa niin, että asetettua aikaa lyhyemmät työpäivät vähentävät liukumasaldoa ja pidemmät kasvattavat sitä. Jos liukuma ei ole käytössä, tämän yli menevä työaika on ylityörajaan asti lisätyötä.