Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Työsopimukset (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy™ -palvelua. Näkymästä on erillinen ohje Maxtech Pro™-palvelulle.

Työsopimukset-näkymässä hallinnoidaan henkilöiden työajan laskentaan liittyviä asetuksia.

Suositeltava tapa käsitellä yksittäisen henkilön työsopimusta on avata henkilö Henkilöstö-näkymästä ja avata muokattava työsopimus Työsopimukset-välilehdeltä.

Työsopimuksiin liittyvät oikeudet
Seuraavat moduulit määrittävät työsoimuksiin liittyvät käyttöoikeudet. Käyttäjän moduuleja hallinnoidaan Toimintoprofiilin asetuksissa.

MODUULIMERKITYS
Työsopimukset (Hallinta)Pääsy tähän näkymään

Henkilöllä voi olla useampia työsopimuksia eri ajoille. Tämä mahdollistaa työaika-asetusten muuttamisen halutusta päivästä eteenpäin. Asetukset voidaan hallinnoida jokaiselle henkilölle erikseen tai työsopimukseen voidaan liittää Työaikamalli, jolloin asetuksia ei tarvitse asettaa erikseen.

Työsopimukset-näkymän tärkeimmät asetukset

Yleiset-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Sopimuksen alkupäiväTyösopimuksen asetukset ovat voimassa tästä päivästä alkaen. Tyhjä = voimassa rajattomasti menneisyyteen.
Sopimuksen loppupäiväTyösopimuksen asetukset ovat voimassa tähän päivään asti. Tyhjä = voimassa rajattomasti tulevaisuuteen.
TyöaikamalliJos työsopimukselle valitaan Työaikamalli, työaika-asetukset haetaan valitulta Työaikamallilta. Poikkeuksena on Päivittäinen normaalityöaika, joka voidaan tarvittaessa asettaa Työsopimukselle, jolloin se ylikirjoittaa Työaikamallin arvon..

Työaika-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Työaikajärjestelmä– Arkisin päivittäinen työaika: Työtä tehdään arkipäivisin ja viikonloput ovat tyypillisesti vapaita.
– Jaksotyö: Työtä tehdään ennalta määritetyissä jaksoissa ja työaika tasoittuu jakson sisällä. Jaksolisä- ja ylityörajat hallinnoidaan Tasoittumisjakson asetuksissa.
Päivittäinen normaalityöaikaKäytetään työaikaliukuman laskennassa niin, että asetettua aikaa lyhyemmät työpäivät vähentävät liukumasaldoa ja pidemmät kasvattavat sitä. Jos liukuma ei ole käytössä, tämän yli menevä työaika on ylityörajaan asti lisätyötä.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 0 / 5. Arvosteluita yhteensä: 0

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluamme kehittää ohjetta palautteesi perusteella.

Kerro kuinka voimme parantaa ohjeen sisältöä?