Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tapahtumien hallinnointinäkymä (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee tuotteita:
– Maxtech Easy Työaika™
– Maxtech Easy Työvuorot™

Tapahtumien hallinnointinäkymää käytetään tapahtumien luomiseen ja muokkaamiseen web-käyttöliittymässä muissa kuin Tuntikirjaus-näkymässä. Hallinnointinäkymä aukeaa tapahtuman muokkauspainikkeesta raporttinäkymissä ja tapahtumaa klikkaamalla Kalenteri-näkymässä sekä uuden tapahtuman lisäyspainikkeista. Tapahtumien hallinnointinäkymä on tarkoitettu esimiestasoiseen työskentelyyn ja siinä voi luoda ja muokata tapahtumia ilman tuntikirjauksessa käytössä olevia rajoitteita.

Hallinnointinäkymän tärkeimmät asetukset

Yleiset-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Tapahtumaan liittyvät aikatapahtumatKentässä näytetään toteutuneen tapahtuman taustalla oleva suunniteltu tapahtuma (jos toteuma on kirjattu olemassa olevaan suunniteltuun tapahtumaan) sekä toistuvan tapahtuman äitivuoro, jonka perusteella yksittäiset toistot luodaan.
Tapahtuman tila– Valmistelu: Työvuorosuunnittelun valmistelussa käytetty tila, jossa olevat tapahtumat eivät näy työntekijöiden näkymissä. Tila on käytettävissä Maxtech Easy Työvuorot™ -tuotteessa.
– Pyydetty: Voidaan käyttää esimerkiksi toivottujen vapaapäivien merkitsemiseen. Tila on käytettävissä Maxtech Easy Työvuorot™- ja Maxtech Easy Työaika™ -tuotteissa.
– Suunniteltu: Suunniteltu vuoro, joka näkyy työntekijälle työvuorolistalla (näkyvyyttä voi rajoittaa Käyttäjäprofiilin asetuksilla). Tila on käytettävissä Maxtech Easy Työvuorot™ -tuotteessa.
– Toteutunut: Tuntikirjauksella kirjattu tapahtuma. Tila on käytettävissä Maxtech Easy Työaika™ -tuotteessa.

Tilalle voidaan asettaa oletus järjestelmän asetuksissa (-kuvake järjestelmän oikeassa yläreunassa) Kalenteri-kohdan alla.
Aikatapahtuman tyyppiAikatapahtuman tyyppi määrittää muun muassa lasketaanko kirjaus työajaksi, voiko siitä muodostua ylitöitä ja huomioidaanko sitä työaikaliukuman laskennassa.
TaukoTauon pituus vähennetään laskennassa kirjauksen kokonaiskestosta.

Seurantatasot-välilehti

Seurantatasoilla voidaan määrittää tarkemmin esimerkiksi mille asiakkaalle ja missä kohteessa työ tehdään. Nämä tiedot tulevat tapahtumalle tyypillisesti työn tiedoista ja/tai valitaan käsin kirjausta tehdessä. Työvuorosuunnittelussa tiedot voidaan tarvittaessa myös asettaa suunnitelluille vuoroille vuorokohtaisesti.

Toistot-välilehti

Toistot-välilehdellä voi asettaa tapahtuman toistumaan automaattisesti halutuin aikavälein. Järjestelmä luo toistot automaattisesti asetusten mukaisesti. Tämä on kätevää esimerkiksi työntekijäkohtaisesti sovitun toistuvan vapaapäivän tapauksessa.

Ohjaustiedot-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Tunnit käsitellään yksinkertaisina, ei lisätyö-/ylityökorvauksiaLisä- ja ylitöiden laskennan ollessa käytössä ja työaikaliukuman pois käytöstä henkilön tiedoissa tällä voidaan estää ylitöiden laskenta kyseisestä tapahtumasta. Muutos näkyy esimerkiksi Tuntiraportti-näkymässä niin, ettei ylitöitä muodostu tapahtumalle, jolla on tämä valinta käytössä.
Ei ylityökorvauksia sunnuntainaEstää ylitöiden muodostumisen tapahtumalle, joka on kirjattu sunnutaille. Tätä voidaan hyödyntää parhaiten tilanteissa, joissa tietyn tyyppisestä työstä ei muodostu ylitöitä sunnuntaisin. Tällöin on helpointa perustaa työ, jolle tämä asetus laitetaan käyttöön.
Normaalityöajan ylittävät tunnit maksuun (ei työaikaliukumaan)Normaalityöajan ylittävää työaikaa ei huomioida työaikaliukuman laskennassa eikä siirretä työaikapankkiin.
Älä laske työaikaliukumaan (laske palkkarivit)Työaikaliukuman ollessa käytössä tapahtumaa ei huomioida työaikaliukuman laskennassa.
Normaalityöajan ylittävät tunnit työaikapankkiinTyöaikaliukuman ollessa käytössä siirtää normaalin päivittäisen työajan ylittävän osuuden työaikapankkiin liukuman sijaan.

Historia-välilehti

Historia-välilehdellä näkyvät tapahtumaan tehdyt muutokset sekä muutosten tekoajat ja tekijät. Välilehti näkyy vain, jos tapahtumaa on muokattu sen luomisen jälkeen.

Lisätietoa-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Tapahtuman syöttötapaKertoo, millä tavalla tapahtuma on alun perin muodostunut.
Kirjausmalli
(vain Maxtech Easy Työaika™)
Tapahtuman kirjauksessa käytetty kirjausmalli. Määrittää, mitä tietoja tapahtumalle voi ja mitä täytyy syöttää tuntikirjausnäkymissä.
Työvuoron ohje
(vain Maxtech Easy Työvuorot™)
Työvuoroon liittyvä ohje, joka näytetään työntekijälle työvuorolistalla.
Työvuorosuunnittelun muistiinpanot
(vain Maxtech Easy Työvuorot™)
Muistiinpanot työvuorosuunnittelijalle. Tätä ei näytetä työntekijälle.
LisätiedotTapahtuman vapaamuotoiset lisätiedot, joilla voidaan esimerkiksi kuvata tehtyä työtä tarkemmin. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tapahtumalista– ja Tuntiraportti-näkymissä. Jos työvuorosuunnittelu on käytössä, tieto näkyy työntekijälle työvuorolistalla.
Ulkoinen lisätietoEsimerkiksi asiakkaalle tiedoksi tarkoitettu lisätieto. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tapahtumalista– ja Tuntiraportti-näkymissä.
Sisäinen viiteTunniste esimerkiki omaa kirjanpitoa varten. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tuntiraportti-näkymässä.
Ulkoinen viiteTunniste esimerkiki asiakkaan kirjanpitoa varten. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tuntiraportti-näkymässä.

Kommentit-välilehti

Kommenttitoiminnon käyttö (kommenttien kirjoittaminen ja lukeminen) vaatii moduulin Kommentointitoiminto.

Kommentit-välilehdellä tapahtumille voi lisätä vapaamuotoisia kommentteja. Kommentteja voi myös ketjuttaa vastaamalla aiempaan kommenttiin. Kommentit näkyvät kaikille käyttäjille, joilla on yllä mainittu moduuli käytössä (edellyttäen, että kommentoitu tapahtuma näkyy).

Kommentin jättäjä voi muokata ja poistaa omia kommentteja. Pääkäyttäjä, jolla on kommentointioikeus, voi poistaa myös muiden käyttäjien kirjoittamia kommentteja.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 0 / 5. Arvosteluita yhteensä: 0

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluatko kertoa meille, kuinka voisimme parantaa ohjeen sisältöä?

Jos haluat vastauksen lähettämääsi palautteeseen, ole hyvä ja syötä mukaan yhteystietosi.