Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tapahtumien hallinnointinäkymä (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy™ -palvelua.

Tapahtumien hallinnointinäkymää käytetään tapahtumien luomiseen ja muokkaamiseen web-käyttöliittymässä muissa kuin Tuntikirjausnäkymässä. Hallinnointinäkymä aukeaa tapahtuman muokkauspainikkeesta raporttinäkymissä ja tapahtumaa klikkaamalla Kalenterissa sekä uuden tapahtuman lisäyspainikkeista. Tapahtumien hallinnointinäkymä on tarkoitettu esimiestasoiseen työskentelyyn ja siinä voi luoda ja muokata tapahtumia ilman tuntikirjauksessa käytössä olevia rajoitteita.

Hallinnointinäkymän tärkeimmät asetukset

Yleiset-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Aikatapahtuman tyyppiAikatapahtuman tyyppi määrittää muun muassa lasketaanko kirjaus työajaksi, voiko siitä muodostua ylitöitä ja huomioidaanko sitä työaikaliukuman laskennassa.
TaukoTauon pituus vähennetään laskennassa kirjauksen kokonaiskestosta.

Seurantatasot-välilehti

Seurantatasoilla voidaan määrittää tarkemmin esimerkiksi mille asiakkaalle työ on tehty ja missä kohteessa se on suoritettu. Nämä tiedot tulevat tapahtumalle tyypillisesti työn tiedoista ja/tai valitaan käsin kirjausta tehdessä.

Ohjaustiedot-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Tunnit käsitellään yksinkertaisina, ei lisätyö-/ylityökorvauksiaLisä- ja ylitöiden laskennan ollessa käytössä ja työaikaliukuman pois käytöstä henkilön tiedoissa tällä voidaan estää ylitöiden laskenta kyseisestä tapahtumasta. Muutos näkyy esimerkiksi Tuntiraportilla niin, ettei ylitöitä muodostu tapahtumalle, jolla on tämä valinta käytössä.
Ei ylityökorvauksia sunnuntainaEstää ylitöiden muodostumisen tapahtumalle, joka on kirjattu sunnutaille. Tätä voidaan hyödyntää parhaiten tilanteissa, joissa tietyn tyyppisestä työstä ei muodostu ylitöitä sunnuntaisin. Tällöin on helpointa perustaa Työ, jolle tämä asetus laitetaan käyttöön.
Normaalityöajan ylittävät tunnit maksuun (ei työaikaliukumaan)Normaalityöajan ylittävää työaikaa ei huomioida työaikaliukuman laskennassa eikä siirretä työaikapankkiin.
Älä laske työaikaliukumaan (laske palkkarivit)Työaikaliukuman ollessa käytössä tapahtumaa ei huomioida työaikaliukuman laskennassa.
Normaalityöajan ylittävät tunnit työaikapankkiinTyöaikaliukuman ollessa käytössä siirtää normaalin päivittäisen työajan ylittävän osuuden työaikapankkiin liukuman sijaan.

Historia-välilehti

Historia-välilehdellä näkyvät tapahtumaan tehdyt muutokset sekä muutosten tekoajat ja tekijät. Välilehti näkyy vain, jos tapahtumaa on muokattu sen luomisen jälkeen.

Lisätietoa-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Tapahtuman syöttötapaKertoo, millä tavalla tapahtuma on alun perin muodostunut.
KirjausmalliTapahtuman kirjauksessa käytetty kirjausmalli. Määrittää, mitä tietoja tapahtumalle voi ja mitä täytyy syöttää tuntikirjausnäkymissä.
LisätiedotTapahtuman vapaamuotoiset lisätiedot, joilla voidaan esimerkiksi kuvata tehtyä työtä tarkemmin. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tapahtumalistalla ja Tuntiraportilla.
Ulkoinen lisätietoEsimerkiksi asiakkaalle tiedoksi tarkoitettu lisätieto. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tapahtumalistalla ja Tuntiraportilla.
Sisäinen viiteTunniste esimerkiki omaa kirjanpitoa varten. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tuntiraportilla.
Ulkoinen viiteTunniste esimerkiki asiakkaan kirjanpitoa varten. Tämä on raportoitavissa ja tarvittaessa vietävissä tiedostovientinä Tuntiraportilla.

Kommentit-välilehti

Kommenttitoiminnon käyttö (kommenttien kirjoittaminen ja lukeminen) vaatii moduulin Kommentointitoiminto.

Kommentit-välilehdellä tapahtumille voi lisätä vapaamuotoisia kommentteja. Kommentteja voi myös ketjuttaa vastaamalla aiempaan kommenttiin. Kommentit näkyvät kaikille käyttäjille, joilla on yllä mainittu moduuli käytössä (edellyttäen, että kommentoitu tapahtuma näkyy).

Kommentin jättäjä voi muokata ja poistaa omia kommentteja. Pääkäyttäjä, jolla on kommentointioikeus, voi poistaa myös muiden käyttäjien kirjoittamia kommentteja.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 0 / 5. Arvosteluita yhteensä: 0

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluamme kehittää ohjetta palautteesi perusteella.

Kerro kuinka voimme parantaa ohjeen sisältöä?