Kirjausmallit (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy Työaika™ -tuotetta.
Maxtech Pro™ -tuotteille on erillinen ohje.

Seuraavat moduulit määrittävät kirjausmalleihin liittyvät käyttöoikeudet. Käyttäjän moduuleja hallinnoidaan toimintoprofiilin asetuksissa.

MODUULIMERKITYS
KirjausmallitPääsy tähän näkymään

Kirjausmallien käyttäminen kirjauksissa ei vaadi erillistä oikeutta.

Kirjausmalleilla määritetään, millaisia kirjauksia työntekijät voivat tehdä. Kirjausmalli rajaa muun muassa käytettävissä olevat kirjaustavat sekä kirjattavat tiedot ja niiden pakollisuuden. Eri tyyppisille tapahtumille voi tehdä tarpeen mukaan erilaiset kirjausmallit (esimerkiksi poissaoloille ei tyypillisesti kirjata kaikkia samoja tietoja kuin työaikamerkinnöille).

Kirjausmallien tärkeimmät asetukset

Yleiset-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
NimiTämä nimi näkyy kirjausnäkymissä kirjausmallin valinnassa. Nimen kannattaa kuvata käyttötarkoitusta mahdollisimman tarkasti.
KäyttötavatKäyttötapavalinnalla voi tarvittaessa rajoittaa kirjausmallin käytettäväksi vain mobiili- tai web-näkymässä.
Kirjaustavat– Tuntikirjaus: Tunnit kirjataan jälkikäteen tapahtuma kerrallaan.
– Reaaliaikakirjaus: Kirjaukset aloitetaan ja lopetetaan reaaliaikaisesti tapahtuman alkaessa ja päättyessä.

Kirjausaseukset-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Valittavissa olevat tapahtumatyypitRajoittaa, minkä tyyppisiä tapahtumia kirjausmallilla voi kirjata. Tyypillinen käyttötapa on esimerkiksi eritellä työ- ja poissaolotyyppiset tapahtumat eri kirjausmalleille, koska niistä ei yleensä kirjata samoja tietoja (työlle kirjataan tyypillisesti paljon tarkempia tietoja, kuten laskentatunnisteita).
Näytettävät kentät ja laskentatunnisteetValinnalla valitaan, mitkä kentät ovat näkyvissä kirjausta tehdessä.
Kenttien asetuksetValinta määrittää kenttien järjestyksen ja pakollisuuden. Kentät voi järjestää haluamaansa järjestykseen vetämällä ja pudottamalla. Järjestys vaikuttaa kirjaukseen siten, että ylempänä olevan kentän valinta suodattaa alempia kenttiä.

Kenttien asettaminen pakolliseksi estää tallentamasta kirjausta täyttämättä pakollisia tietoja.

Kirjaukseen voivat näiden asetusten lisäksi vaikuttaa myös esimerkiksi valitun työn asetukset. Jos kirjausmalli ja muut asetukset ovat ristiriidassa, tiukin vaatimus on voimassa. Esimerkiksi, jos työluokka-kenttä ei ole pakollinen kirjausmallin asetuksissa, mutta on pakollinen työn asetuksissa, tulee se kirjattaessa pakolliseksi kyseinen työn ollessa valittuna.
Salli tauon kirjaaminenJos on valittu kyllä, kirjaukselle voidaan syöttää tauko. Muuten tauot kirjataan erillisinä tapahtumina.
Salli päättyneiden tapahtumien muokkausJos on valittu kyllä, kirjaaja voi muokata tällä kirjausmallilla tehtyjä kirjauksia jälkikäteen. Muussa tapauksessa muokkaukset tehdään esimiehen toimesta esimerkiksi Tapahtumalista– tai Kalenteri-näkymän kautta.
Aloitusajan muokkaus
Lopetusajan muokkaus
Jos muokkaus on sallittu, kirjaaja voi asettaa reaaliaikaisesti aloitetulle tapahtumalle asetusten mukaisesti aloitus- ja/tai lopetuspäivän (ja -ajan). Oletuksena kirjaaja ei voi muokata reaaliaikaisesti aloitetun kirjauksen aikoja.
Sijaintitiedon vaatiminen mobiilisovelluksen reaaliaikakirjauksissa– Varoita, jos sijaintitieto ei ole saatavilla: Sijaintitietoa ei vaadita, mutta puuttuvasta sijaintitiedosta varoitetaan kirjauksen yhteydessä.
– Estä kirjaaminen, jos sijaintitieto ei ole saatavilla: Sijaintitieto vaaditaan aina
Lisätietoa: Sijantivaatimusten asettaminen
Rajoita reaaliaikakirjaus kohteen alueelleJos on valittu kyllä, tällä kirjausmallilla tehdyt mobiilisovelluksen reaaliaikakirjaukset kunnioittavat kohteen taakse asetettuja rajoituksia kirjausten aloittamiselle ja lopettamiselle kohteen alueella.