Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tuntikirjaus (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy™ -palvelun web-tuntikirjausta. Tuntikirjauksesta on erillinen ohje Maxtech Pro™-palvelulle. Lisäksi Easy™ -palvelun mobiilituntikirjaukselle ja QR-koodikirjauksille on omat ohjeet. Kirjaamisesta on myös yleinen ohje.

Tuntikirjaus-näkymässä kirjataan työaika- ja taukomerkinnät sekä sellaiset poissaolot, joita ei anota etukäteen. Poissaolojen anominen ennakkoon onnistuu webin Poissaoloanomusten lähettäminen -näkymässä.

Tuntikirjaukseen liittyvät oikeudet
Seuraavat moduulit määrittävät tuntikirjaukseen liittyvät käyttöoikeudet. Käyttäjän moduuleja hallinnoidaan Toimintoprofiilin asetuksissa.

MODUULIMERKITYS
TuntikirjausPääsy tähän näkymään ja kirjausten tekeminen

Kirjausten tekeminen

Kirjaukset tehdään valitsemalla kirjausmalli (jos käytössä on useampi kuin yksi kirjausmalli) ja tarvittaessa henkilö (jos käyttäjällä on oikeudet muihin kuin omaan henkilöön).

Tuntikirjausnäkymässä mahdolliset kirjaustavat ja niiden tarkemmat asetukset riippuvat järjestelmään luoduista kirjausmalleista. Kirjaukset tehdään joko syöttämällä tunnit (alku- ja loppuaika) käsin tai reaaliaikaisesti aloita- ja lopeta-painikkeilla. Ajan lisäksi tapahtumalle syötetään kirjausmallin vaatimat tiedot ja tarvittaessa muut tiedot. Kirjattavat tiedot suodattavat toisiaan siten, että ylempänä tehty valinta rajoittaa asetusten mukaisesti alempia valintoja.

Reaaliaikakirjauksen ollessa käynnissä se näkyy Tuntikirjausnäkymän yläreunassa, josta se voidaan avata muokattavaksi tai päätettäväksi napauttamalla.

Kirjausten muokkaaminen

Kirjattuja tapahtumia voi tarkastella sekä käyttöoikeuksista ja kirjausmallien asetuksista riippuen muokata Luodut tapahtumat -listalta. Lista näkyy näkymän oikeassa reunassa, kun se on aktivoitu näkymän asetuksista (ks. ohje alla). Tapahtuma avataan muokattavaksi klikkaamalla sitä.

Listalla näkyviä tietoja voi tarvittaessa muuttaa listan yläreunan Näytä…-painikkeesta.

Kirjattujen tapahtumien tarkastelu onnistuu myös mobiilisovelluksen Tapahtumalista-näkymässä.

Kirjausten tarkastaminen ja hyväksyminen

Kirjattujen tapahtumien tarkastamiseksi kannattaa valita Luodut tapahtumat -listan suodattimilla tarkastettava aikaväli, tarkastaa ja tarvittaessa korjata tapahtumat. Sen jälkeen tapahtumat hyväkstytään valitsemalla ne ja painamalla Hyväksy-painiketta. Kaikki tapahtumat voi valita painamalla Luodut tapahtumat -listan Valitse kaikki -painiketta.

Valintamahdollisuus näkyy vain, jos käyttäjällä on oikeus hyväksyä omia tapahtumia (ks. Käyttäjäprofiilit).

Näkymän asetukset

Kirjausmallin ja henkilön valinnan vieressä on näytettävien tietojen valinta (Näytä…-painike). Näytä tapahtumalista -valinnan ollessa valittuna tehdyt kirjaukset näytetään listana näkymän oikeassa reunassa ja ne voi avata tarkasteltavaksi. Näytä työaikaliukuma -valinnan ollessa valittuna työaikaliukumasaldo näkyy näkymän alareunassa.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 0 / 5. Arvosteluita yhteensä: 0

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluamme kehittää ohjetta palautteesi perusteella.

Kerro kuinka voimme parantaa ohjeen sisältöä?