Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Käyttäjäprofiilit (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy™ -palvelua. Näkymästä on erillinen ohje Maxtech Pro™-palvelulle.

Käyttäjäprofiilit määrittävät käyttäjän käyttäjäoikeuskokonaisuuden. Jos käyttäjällä on useampi kuin yksi käyttäjäprofiili, vain yksi kerrallaan on aktiivinen ja käyttäjällä on aktiivisen käyttäjäprofiilin mukaiset oikeudet. Käytettävän käyttäjäprofiilin voi valita käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta, jos profiileja on useampia kuin yksi. Käyttäjäprofiili koostuu siihen liitetyistä toiminto– ja sisältöprofiileista sekä käyttäjäprofiilikohtaisista asetuksista.

Käyttäjäprofiileihin liittyvät oikeudet
Käyttäjäoikeuksiin liittyvät näkymät näkyvät käyttäjille, joille on käyttäjän tiedoissa valittu Organisaation käyttäjien hallintaoikeus = kyllä. Valinta on valittavissa vain Pääkäyttäjä-tyyppisille käyttäjille.

Käyttäjäprofiilit-näkymän tärkeimmät asetukset

Oikeudet-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
ToimintoprofiilitKäyttäjäprofiilille valitut toimintoprofiilit. Käyttäjä saa näiden profiilien yhdistetyt oikeudet (eli kaikki oikeudet, jotka yksikin valituista toimintoprofiileista sallii).
SisältöprofiilitKäyttäjäprofiilille valitut sisältöprofiilit. Käyttäjä saa näiden profiilien yhdistetyt oikeudet. Sisältöprofiilit poikkeavat toimintoprofiileista siten, että sisältöprofiilit voivat myös estää valittua sisältöä näkymästä.
Jos käyttäjälle ei valita mitään sisältöprofiilia, hän näkee järjestelmässä vain omat tapahtumat.
Tapahtumien tila- ja lukitusoikeudet– Käyttäjä voi lukita vuoroja: Mahdollistaa tapahtumien merkitsemisen lukituiksi. Lukittuja tapahtumia ei voi muuttaa ennen kuin lukitus on poistettu.
– Käyttäjä voi poistaa lukituksen vuoroilta: Mahdollistaa lukituksen poistamisen lukituilta tapahtumilta.
Tapahtumien hyväksyntäoikeudet– Sisäinen hyväksymistaso 1-3: Oikeus merkitä tapahtumia hyväksytyiksi valitulle tasolle. Eri tasoja voidaan käyttää esimerkiksi eri organisaatiotasojen hyväksynnöille.
– Oikeus hyväksyä omia tapahtumia: Oikeus merkitä omia tapahtumia hyväksytyksi. Tämän lisäksi pitää olla valittuna vähintään yksi sisäinen hyväksymistaso.
Roskakorien hallintaoikeudet– Tapahtumien roskakorin hallinta: Oikeus tarkastella sekä poistaa tai palauttaa roskakoriin siirrettyjä tapahtumia.
– Hallintatietojen roskakorin hallinta: Oikeus poistaa roskakoriin siirrettyjä hallintatietoja (esimerkiksi asiakkaat, kohteet, työt, henkilöt) pysyvästi.

Asetukset-välilehti

KENTTÄTARKOITUS
Oletussivu kirjautumisen jälkeenJos muu kuin tyhjä on valittu, ohjataan käyttäjä web-järjestelmään kirjautuessa etusivun sijaan valittuun näkymään. Jos käyttäjän käyttäjäoikeudet eivät salli kyseisen näkymän avaamista, ohjataan hänet etusivulle ja näytetään virheilmoitus oletusnäkymän oikeuksista.
Rajoita tulevien ja menneiden tietojen näkyvyyttä– Tyhjä: Käyttäjä näkee kaikki tapahtumat, joihin hänellä on toiminto- ja sisältöprofiilien puolesta oikeudet.
– Päivillä: Käyttäjä näkee tapahtumia vain alapuolisten kenttien mukaisen määrän päiviä menneisyyteen ja tulevaisuuteen
– Kalenteriviikoilla: Käyttäjä näkee tapahtumia vain alapuolisten kenttien mukaisen määrän viikkoja menneisyyteen ja tulevaisuuteen
Oikeus nähdä menneitä tietojaMenneisyyteen näytettävien päivien / viikkojen määrä. 0 = rajoitus ei käytössä eli kaikki menneet tapahtumat näkyvät.

Kenttä näkyy vain, jos Rajoita tulevien ja menneiden tietojen näkyvyyttä -valinta on muu kuin tyhjä
Oikeus nähdä tulevia tietojaTulevaisuuteen näytettävien päivien / viikkojen määrä. 0 = rajoitus ei käytössä eli kaikki tulevat tapahtumat näkyvät.

Kenttä näkyy vain, jos Rajoita tulevien ja menneiden tietojen näkyvyyttä -valinta on muu kuin tyhjä

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 0 / 5. Arvosteluita yhteensä: 0

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluamme kehittää ohjetta palautteesi perusteella.

Kerro kuinka voimme parantaa ohjeen sisältöä?