Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sisältöprofiilit (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy™ -palvelua. Näkymästä on erillinen ohje Maxtech Pro™-palvelulle.

Sisältöprofiileilla määritetään käyttäjien pääsy järjestelmään kirjattuihin tietoihin. Käyttäjällä on pääsy hänellä käytössä olevaan käyttäjäprofiiliin liittettyjen sisältöprofiilien sallimaan sisältöön. Jos käyttäjälle on valittu henkilö, hänellä on aina kyseisen henkilön tapahtumien tarkasteluoikeus.

Sisältöprofiileihin liittyvät oikeudet
Käyttäjäoikeuksiin liittyvät näkymät näkyvät käyttäjille, joille on käyttäjän tiedoissa valittu Organisaation käyttäjien hallintaoikeus = kyllä. Valinta on valittavissa vain Pääkäyttäjä-tyyppisille käyttäjille.

Oletuksena (ilman erillisiä asetuksia) sisältöprofiili sallii pääsyn kaikkeen sisältöön. Rajoituksilla voidaan estää osaa sisällöstä näkymästä. Jos käyttäjän käyttäjäprofiililla on yksikin sisältöprofiili, joka estää jonkin sisällön näkymisen (yksi tai useampi valinta Estetty-valikossa), estetään pääsy kyseiseen sisältöön riippumatta mahdollisten muiden sisältöprofiilien asetuksista. Jos yksikin valituista sisältöprofiileista sallii jonkin sisältötyypin kaikki rivit, kaikki kyseisen sisältötyypin rivit sallitaan (mahdolliset estot kuitenkin huomioiden). Muutoin sisältötyyppien riveistä sallitaan kaikki ne, jotka yksikin käyttäjäprofiilille valittu sisältöprofiili sallii ja joita yksikään käyttäjäprofiilille valittu sisältöprofiili ei estä.

Sisältöprofiilille voidaan asettaa sisältökohtaisia rajoituksia seuraavasti:

VALINTATARKOITUS
SisältöAsetusrivin asetukset vaikuttavat tähän valittuun sisältötyyppiin.
SallittuSallii näkyvyyden valittuun sisältöön. Jos halutaan sallia kaikki sisältö, valitaan tämän sijasta Salli kaikki paitsi estetyt. Jos halutaan sallia kaikki sisältö tietyillä rajoituksilla, valitaan tämän sijasta Salli kaikki paitsi estetyt ja valitaan haluttu sisältö Estetty-valintaan.
EstettyEstää käyttäjää näkemästä valittua sisältöä. Käyttäjä ei näe tätä sisältöä koskaan tämän sisältöprofiilin ollessa valittuna hänen käyttäjäprofiililleen vaikka toinen sisältöprofiili sallisikin valitun sisällön näyttämisen.
Salli kaikki paitsi estetytJos tätä ei ole valittu, sisältöprofiili sallii vain Sallittu-valinnan mukaisen sisällön.
Estä kaikki nykyiset ja tulevatEstää sisältötyypin ja siihen liittyvien tapahtumien näkymisen (poislukien tapahtumat, joille on valittu tyhjä tähän sisältötyyppiin).
Esimerkki: Valitaan Asiakas-sisällölle Estä kaikki nykyiset ja tulevat. Sisältöprofiilin käyttäjät eivät voi valita asiakasta eivätkä näe tapahtumia, joille on valittu asiakas.
Salli sisällön lisääminen ja sisältöoikeuksien laajeneminenKäyttäjä voi lisätä valitun tyyppistä sisältöä ja lisätty sisältö lisätään tälle sisältöprofiilille sallituksi. Jos tätä ei ole valittu, käyttäjä ei voi lisätä valitun tyyppistä sisältöä.

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

0