Saldoraportit: Lomasaldo

TUOTTEETMODUULIT
Työaika™ ja Työaika+™Lomasaldo
Saldoraportit

Yleistä lomasaldoista

Loma-raportti toimii siten, että henkilöille tallennetaan alkusaldo. Kun Loma-tapahtumia kirjataan niin ne vähentävät saldoa. Alkusaldon voi tallentaa esimerkiksi lomanmääräytymisvuoden ensimmäiselle päivälle 1.4.

Saldoraportit

Henkilöstön saldoja voidaan seurata ja hallita kohdasta Raportit > Saldoraportit:

Saldoraportille voi hakea mahdollisesti useita eri saldoja organisaation käytössä olevista moduuleista riippuen. Oheisen kuvan mukaisilla suodattimilla haetaan yhden henkilön lomasaldot. Kun valinnat on tehty klikataan Haku-painiketta ja ruudulle tulee näkyviin haetun henkilön (tai henkilöiden) saldot:

Alkusaldon tallennus

Voit tallentaa alkusaldon usealle henkilölle samalla kertaa.

• Valitse raportin tyypiksi Loma ja klikkaa Haku-painiketta.
  • Valitse henkilö(t), kenelle tallennetaan
  • Aseta päivämäärä, jolle tallennetaan
  • määritä saldo ja klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta

Yksittäisen henkilön alkusaldon tallennuksen, käsinohjauksen tai siirtämisen voi tehdä myös saldoraportit sivun päänäkymässä klikkaamalla haluttua kuvaketta.

Yksityiskohtainen näkymä

Saldoja päästään tarkastelemaan viemällä hiiri tämän kyseisen saldon ”soluun”
ja valitsemalla Yksityiskohtainen näkymä:

Yksityiskohtaisessa näkymässä voidaan tarkastella saldoa ja sen kehitystä tiettynä aikana. Käsinohjauksista ja maksuun siirretyistä päivistä näkyy myös merkintä.

Saldon käsinohjaus ja siirrot

Saldoa voidaan ohjata manuaalisesti tekemällä käsinohjaus. Vie hiiri halutun päivän kohdalle Käsinohjaus-soluun ja klikkaa käsinohjaus-painiketta.

Lisää määrä Saldon muutos +/- -kenttään. Mikäli haluat vähentää saldoa laita luvun eteen miinus-merkki, muutoin pelkkä numero ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Siirto maksuun

Saldoa voidaan siirtää maksuun, jolloin siitä muodostuu bruttopalkkaraportille lukittu tapahtuma kyseiselle päivälle. Siirto tehdään viemällä hiiri Siirrot-soluun halutun päivän kohdalla > klikkaa nuoli-painiketta.

Kun siirrät saldoa maksuun niin valitse dialogissa määrä ja palkkalaji, joka muodostuu tapahtumalle. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

Saldon siirto näkyy saldoraportilla kyseisen päivän kohdalla Siirrot-sarakkeessa.

Saldon siirto näkyy Bruttopalkkaraportilla lukittuna tapahtumana. Mikäli jostain syystä haluat poistaa siirron, niin avaa tapahtuman lukitus ja vie se roskakoriin.