Vuosityöaikakalenterien hallinta

TUOTTEETMODUULIT
Työaika+™Vuosityöaikakalenteri (Hallinta), Vuosityöaikakalenteri

Vuosityöaikakalentereita tarvitaan järjestelmässä tilanteessa, jossa on tarve määritellä normaalityöajasta poikkeavia päiviä yksittäiselle henkilölle tai työaikamallin henkilöille. Tällainen tilanne on esimerkiksi sellainen, että perjantain työaika on lyhyempi kuin ma-to työajat. Normaalityöaikaa käytetään järjestelmässä mm. päivittäisten liukumasaldojen laskennassa. Vuosityöaikakalenterin ylläpidon hoitaa asiakas itse.

Päivittäisten saldojen laskenta onnistuu myös ilman vuosityöaikakalenterin käyttöä, mutta silloin täytyy jakaa koko viikon työaika työskentelypäivien määrällä ja asettaa se normaalityöajaksi (Arkisin päivittäinen työaika), työaikaliukuma tasoittuu viikon mittaan saldoraportilla.

Vuosityöaikakalenteria ylläpidetään valikossa Hallinta > Työaika ja palkat > Vuosityöaikakalenteri. Sille määritellään työaika vuoden jokaiselle työpäivälle. Poikkeamat, kuten arkipyhät ja niiden vaikutus kyseisen viikon muihin työpäiviin voidaan määritellä myös. Henkilön normaali päivittäinen työaika haetaan vuosityöaikakalenterilta, kun työaikajärjestelmäksi on valittu Yleistyöaika (vuosityöaikakalenteri) ja vuosityöaikakalenteri on valittu.

Nämä asetukset löytyvät työaika-asetuksista (henkilö / työsopimus / työaikamalli)

Oman vuosityöaikakalenterin pohjana voi käyttää järjestelmän Yleistä kunnallista vuosityöaikakalenteria (työajan lyhennys viikon viimeisenä arkipäivänä) ja lisätä omaan vuosityöaikakalenteriin pelkästään poikkeavat päivät.

Järjestelmän yleistä vuosityöaikakalenteria voi tarkastella klikkaamalla -painiketta > Työpäivät-välilehti

Maxtech Pro järjestelmän yleinen vuosityöaikakalenteri

Vuosityöaikakalenterin lisääminen, joka pohjautuu toiseen kalenteriin

1. Lisää uusi vuosityöaikakalenteri, anna sille kuvaava nimi ja valitse pohjana käytettävä vuosityöaikakalenteri.
  1. Lisää Työpäivät-välilehdelle pohjana käytettävästä vuosityöaikakalenterista poikkeavat päivät ja tallenna.

Vuosityöaikakalenterin lisääminen ilman pohjautuvaa kalenteria

1. Lisää uusi vuosityöaikakalenteri, anna sille kuvaava nimi ja klikkaa tallenna-painiketta.
  1. Muokkaa lisäämääsi kalenteria ( -painikkeella) ja lisää Työpäivät-välilehdelle päiviä niin kauan, että tulee normaali viikko, josta voit tehdä kopiot seuraaville viikoille eteenpäin. Tämä onnistuu helpoiten lisäämällä yksi päivä ja tekemällä siitä kopio.
Lisää vuoden ensimmäinen työpäivä
Kopioi rivi ja sen jälkeen luo kopiosta kopio, jolloin päivät lähtevät juoksemaan päivämäärän mukaan
Valitse normaalin viikon päivät ja klikkaa Kopioi valitut
Voit lisätä esimerkiksi 52 viikkoa eteen päin klikkaamalla Luo kopiot -painiketta

Järjestelmä luo kopiot ja voit muokata poikkeamat klikkaamalla halutun päivän kohdalla -painiketta.