Käyttöopas: Rakennusalan kulunvalvonta™

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Maxtechin rakennusalan kulunvalvontaratkaisulla saat helppoakin helpommin kerättyä työntekijätiedot työmailta ja täytettyä rakennusalan ilmoitusvelvollisuutesi hoidettua verottajalle.

Näin se homma etenee:

1. Tilaa meiltä markkinoiden yksinkertaisin kulunvalvontalaite

Ilmoita tilausvaiheessa työmaan tiedot ja työmaamestari, laitamme käyttäjätunnukset ja laitteen toimintavalmiiksi. Sinun ei tarvitse pitää kirjaa palvelun piirissä olevasta henkilömäärästä, vaan laskutamme automaattisesti vain työmaalla käyneet henkilöt.

Uusien kellokorttilaitteiden tilaaminen, irtisanominen, tauottaminen tai tauolta palauttaminen hoituu laittamalla viestiä suoraan laskutukseemme: laskutus@maxtech.fi.

2. Nouda kulunvalvontalaite postista, kiinnitä työmaalle ja laita virta päälle

Laitekohtaiset ohjeet ja lisätiedot löydät täältä.

3. Työmaalla käyvät henkilöt leimaavat Valttikorttinsa laitteeseen tullessa ja lähtiessä

Yhdellä leimauksella sisään ja toisella ulos! Ei turhaa näppäilyä. Internet-yhteyden hetkellinen katkeaminenkaan ei toimintaa haittaa, laite lähettää tiedot yhteyden palautuessa. Henkilön ja työnantajan tiedot haetaan Valttikortilla automaattisesti Vastuu Groupilta, joten tietoja ei tarvitse syöttää käsin.

4. Toimita tiedot verottajalle

Työmaan työnantajatiedot on annettava viimeistään kohdekautta seuraavan toisen kk:n 5. päivänä. Tämän päivän koittaessa työmaamestari kirjautuu järjestelmään ja menee työntekijätiedot (verottajalle) -raportille ja valitsee kuukauden, jolta haluaa tehdä ilmoituksen. Raportti näyttää automaattisesti, jos joku verottajan vaatimista tiedoista puuttuu. Kun raportin tiedot on täydennetty, voi verottajalle tietojen viennin tehdä nappia painamalla.

Lisää tietoa ilmoittamisvelvollisuudesta verottajan sivuilta.

5. Työsuojelutarkastuksen sattuessa, nähdään helposti valittuna kuukautena työmaalla työskennelleet ja läsnäolevat henkilöt

6. Laitteen vaihtaminen työmaalta toiselle onnistuu helposti laitehallinnasta