Maxtech-mobiilisovellus: Kuljettajaksi kirjautuminen NFC-leimauksen avulla

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

TUOTTEETMODUULIT
Ajoneuvopaikannus+™QR-koodituntikirjaus (mobiili)
NFC-tuntikirjaus (mobiili)
Kuljettajaksi kirjautuminen NFC-leimauksella (mobiili)

SISÄLLYS

Yleistä

Kuljettajan kirjautuminen NFC-leimauksen avulla on toiminto, joka kuuluu Maxtechin Ajoneuvopaikannus+™ lisätuotteeseen. Lisätuote puolestaan täydentää ajoneuvopaikannustuoteperheen perustuotteita, joita ovat Ajoneuvopaikannus™, Hiekoitus- ja aurauspäiväkirja™ sekä Automaattinen ajopäiväkirja™.

Toiminnon avulla on mahdollista vaihtaa helposti ajoneuvon aktiivista eli kirjautunutta kuljettajaa ja asettaa kuljettajakohtainen oletusajoluokka ja matkan tarkoitus ajoille, joita kirjautunut kuljettaja ajaa.

Toiminto perustuu NFC-tunnistetarraan, NFC-toiminnolla varustettuun Android- tai iOS-matkapuhelimeen, Maxtech-mobiilisovellukseen sekä Maxtech Pro -järjestelmään.

Tämä koulutus on tehty NFC-leimausten näkökulmasta, mutta sama toiminnallisuus toimii myös QR-tunnisteilla.

HUOM! Tämä kuljettajaksi kirjautuminen NFC-leimauksen avulla -toiminnallisuus ei vaihda ajoneuvolle kiinnitettyä käyttäjää. Tämän johdosta tätä toimintoa ei voida käyttää tilanteissa, joissa ajoja pitää pystyä näyttämään vain määritellylle kuljettajalle.

Esivaatimukset

• Maxtech Pro -asiakkuus ja organisaatio
  • Vähintään yksi ajoneuvopaikannin on käytössä
  • Ajoneuvopaikannus+™ -lisätuote aktivoitu käyttöön
  • Organisaatioon on perustettu käyttäjiä
    • Käyttäjätyypiltään joko Profiilikäyttäjiä, Pääkäyttäjiä tai Käyttäjiä
    • Käyttäjillä on oikeus omaan henkilöön ja ajoneuvoihin, joihin he kirjautuvat
  • Organisaatiolle ja käyttäjälle on aktivoitu moduulit
    • NFC-tunnisteiden lisäys (mobiili)
    • Maxtech Pro -kuljettajan tunnisteet (hallinta)
    • Kuljettajaksi kirjautuminen leimaamalla (mobiili)
    • Suositellaan myös Ajopäiväkirja (mobiili) -moduulia aktivoitavaksi
  • Käyttäjät ovat asentaneet Maxtech-mobiilisovelluksen
  • Käyttäjien puhelimet tukevat NFC:tä
  • Sinulla on käytettävissä NFC-tunnisteita

Käyttöönotto

Käyttöönotto (Pääkäyttäjä)
Vaihe 1: Tunnisteen lisääminen

1. Huolehdi käyttäjäoikeuksista, että pääkäyttäjällä on aktivoitu moduuli NFC-tunnisteiden lisäys (mobiili)
  2. Avaa Maxtech-mobiilisovellus ja kirjaudu sisään pääkäyttäjän tunnuksella
  3. Valitse sovelluksen päänäkymästä toiminto “NFC-tunnisteiden lisääminen”
  4. Leimaa uusi NFC-tunniste eli lue se järjestelmään
  5. Järjestelmä antaa sille numeron – kirjaa se tunnisteen taakse. Lyijykynä toimii tässä parhaiten. Mikäli Maxtech on jo valmiiksi lukenut tunnisteet järjestelmään, löydät numeron tunnistetarran selkäpuolelta.

Käyttöönotto (Pääkäyttäjä)
Vaihe 2: Toiminnon, ajoneuvon ja ajoluokan sitominen tunnisteeseen

1. Järjestelmään luettu tunniste löytyy web-käyttöliittymästä kohdasta:
    Hallinta > Laitteet ja tunnisteet > Maxtech Pro -tunnisteet
  2. Aseta sieltä muokkaamalla tunnisteeseen haluttu toiminto. Tässä tapauksessa: Ajoneuvon kuljettajaksi kirjautuminen. Aseta myös samalla ajoneuvo, johon tunniste kiinnitetään.
  3. Voit halutessasi asettaa tunnisteen taakse myös kiinteän ajoluokan.

Käyttöönotto (Pääkäyttäjä)
Vaihe 3: Tunnisteen kiinnittäminen ajoneuvoon

Kiinnitä tunniste ajoneuvoon paikkaan, josta leimaaminen on helppo suorittaa

Käyttöönotto (Pääkäyttäjä)
Vaihe 4: Konfigurointi

• Muokkaa ajoneuvon tietoja kohdasta Hallinta > Paikannus ja kalustonhallinta > Ajoneuvot > Muokkaa
    • Aseta ajoneuvolle “Kiinteä kuljettaja”: ei
      • Tämä mahdollistaa sen, että kuljettajan voi vaihtaa leimaamalla
    • Mene Ohjaustiedot-välilehdelle ja muokkaa ajoneuvolle haluttu Oletusajoluokka, joka palautetaan ajoneuvolle käyttöön kun kuljettaja kirjautuu ulos ajoneuvosta
  • Muokkaa henkilöiden tietoja kohdasta Hallinta > Henkilöstö
    • Mene Ajot ja matkalaskut -välilehdelle, josta löytyy kohta Ajoluokka (oletus) ja Matkantarkoitus (oletus)
    • Aseta näihin käyttäjän haluamat oletusarvot, jotka aktivoituvat kun käyttäjä kirjautuu leimaamalla ajoneuvon kuljettajaksi

Käyttö (Kuljettaja)

• Käyttäjä leimaa Maxtech-mobiilisovelluksella tunnistetarraa, joka asettaa käyttäjän ajoneuvon kuljettajaksi
  • Mikäli tunnisteeseen on sidottu kiinteä ajoluokka, tämä aktivoituu ajoneuvolle
  • Mikäli tunnisteeseen ei ole sidottu kiinteää ajoluokkaa, asetetaan ajoluokaksi henkilön takaa oletusajoluokka
  • Leimauksen yhteydessä asetetaan myös matkan tarkoitus henkilön tiedoista
  • Huom! Ajoneuvon kuljettajaksi kirjautuminen pitää tehdä ennen matkan alkua
  • Mikäli käyttäjä haluaa vaihtaa ajon ajoluokkaa matkan jälkeen, tämä onnistuu Maxtech-mobiilisovelluksen avulla valitsemalla Ajopäiväkirja > Ajotapahtumat ja muokkaamalla sieltä ajon tietoja
    • Huom! Tämä vaatii Ajopäiväkirja (mobiili) -moduulin aktivoimisen käyttäjälle

Tyypillisiä ongelmatilanteita

Kuljettajan vaihto epäonnistuu. Tämä voi johtua seuraavista asioista:

1. Kuljettajan vaihtamiseen tarvittavaa moduulia ei ole päällä (tämän sovellus tarkistaa ja ilmoittaa erikseen).
  2. Ajoneuvossa on kiinteä kuljettaja-asetus -> Kyllä (tämän pitää siis olla Ei -asennossa)
  3. Käyttäjällä ei ole oikeutta ajoneuvoon tai henkilöön (käyttäjäoikeuksista pitää antaa oikeus)