Työajan kirjaaminen Maxtech Pro -leimauslaitteella

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

Maxtech Pro -leimauslaite on Maxtech Pro-järjestelmän leimauslaitesovellus, joka toimii Android-leimauslaitteilla. Leimauslaite-sovellus ei ole ladattavissa Google Play -kaupasta vaan sen päivitys on hoidettava erillisellä MDM-ratkaisulla. Tästä syystä leimauslaite-sovellusta voi käyttää ainoastaan hyväksytyillä laitteilla, joille on olemassa tarvittava päivitystoiminnallisuus. Maxtech Pro -leimauslaitetta käytetään yleensä kiinteissä toimipisteissä ja se on kaikkien henkilöiden käytettävissä.

Yleistä tietoa

Maxtech Pro -leimauslaitetta käytetään leimaamalla käyttäjään sidotulla tunnisteella. Kellokortin käyttämiseksi täytyy:

1. Leimauslaiteteen olla lisätty organisaatioon Maxtech Pro -leimauslaitteet -näkymässä.
  2. Organisaatiolla olla vähintään yksi kirjausmalli, jolle on sallittu käyttö kellokortilla.
  3. Käyttäjällä olla käyttäjän tunniste, johon on sidottu henkilö ja käyttäjä, jolla on oikeudet vähintään yhteen kirjausmalliin.

Kun ylläolevat asiat toteutuvat, käyttäjälle näytetään kellokortilla tunnisteen leimaamisen jälkeen ne kirjausmallit, joihin hänellä on oikeus. Tämän jälkeen mahdolliset toiminnot riippuvat kirjausmallien asetuksista.

Leimauslaiteteella vain reaaliaikakirjaukset ovat mahdollisia, mutta niille voidaan sallia alku- ja/tai loppuaikojen muokkaaminen kirjausmallin asetuksissa. Menneitä tapahtumia ei näe leimauslaitteelta.

Jos käyttäjän henkilölle on suunniteltu vuoro ja kirjausmallilla on valittu työtehtävät näkyviin aloitusnäkymään, vuorolle suunniteltu työ näkyy korostettuna. Vastaavasti tapahtumaa aloittaessa leimauslaite esitäyttää vuoron tiedot näkymään. Jos useampaa vuoroa on mahdollista tehdä yhtä aikaa, tarjolle tuodaan se, jolla on varhaisin alkuaika.

Jos henkilön asetuksissa on asetettu siirtymät käyttöön, ne luodaan kellokortilla tehtyjen kirjausten perusteella siirtymäasetusten mukaisesti.

Leimauslaitteen käyttöä voidaan rajoittaa laitekohtaisesti Maxtech Pro -leimauslaitteet -näkymän asetuksilla. Jos rajoituksia on käytössä, ne vaikuttavat kaikkiin laitteen käyttäjiin.

Maxtech Pro -leimauslaitteen asetukset

Kenttämerkitys
NimiTämä nimi on asetettu tilausvaiheessa kun laite on lisätty organisaatioon. Kentän sisältöä ei ole tarpeen muuttaa.
LaitetunnisteLaitteen yksilöivä tunniste. Laitteen on oltava lisättynä järjestelmään oikealla laitetunnisteella, jotta sitä voi käyttää. Laitetunniste näytetään laitteen näytöllä, kun Maxtech Pro leimauslaite -sovellus asennetaan. Älä muuta tämän kentän sisältöä.
KuvausVapaa tekstikenttä, johon voi kirjoittaa esimerkiksi missä laite fyysisesti sijaitsee tai muuta informaatiota. Teksti näkyy vain tällä sivulla.
Ylläpidon salasanaAutomaattisesti luotava laitekohtainen salasana, jota tarvitaan tiettyjen sovellusasetusten muokkaamiseen laitteella.
Laitteella sallitut kirjausmallitAsetuksella voidaan rajoittaa kyseisellä laitteella kirjaaminen valittuihin kirjausmalleihin.
Kohde (oletus)Jos on asetettu, laitteella tehdyille kirjauksille tallennetaan tämä kohde ellei kirjaukselle valita muuta kohdetta.
Laitteella sallitut työtAsetuksella voidaan rajoittaa kyseisellä laitteella valittavissa olevia töitä. Tätä asetusta voidaan käyttää esimerkiksi laitteen ollessa sijoitettu työpisteelle, jolla tehdään vain tiettyjä töitä.

Leimauslaitteen päänäkymä henkilön leimatessa

Laitteelle leimatessa näytetään valkoisella pohjalla kirjausmallilla sallitut tapahtumatyypit. Vihreällä näkyvät henkilölle määritellyt työt mikäli kirjausmallin Näytä työmääräimet aloitusnäkymässä -asetus on Kyllä. Lisäksi näytetään leimaajan etunimi, päivän työaika sekä työaikaliukuman saldo mikäli se on henkilöllä käytössä.

Näkymä kun valinta on tehty

Kun valinta on tehty niin työaikamerkintä alkaa. Tässä vaiheessa leimaukselle voidaan lisätä seurantatasoja esimerkiksi työ tai kuvaus. Näyttö palaa alkunäyttöön automaattisesti 30 sekunnin kuluttua, mikäli Sulje-nappia ei paineta.

Käynnissä olevan tapahtuman lopettaminen

Lopetusnäkymässä näytetään kirjauksen päivämäärä ja kesto. Näkymästä voi aloittaa myös uuden kirjauksen. Lopetusnäkymässä on mahdollista lisätä vielä seurantatasoja kirjaukselle.

Tapahtuman aloittaminen ja lopettaminen suoraan leimauksesta

Ylitöiden kirjaaminen työvuoron ulkopuolelle