Käyttäjien sijaisuudet

Tämä toiminnallisuus vaatii seuraavat tuotteet ja moduulit:

TUOTTEETMODUULIT
KaikkiKäyttäjien sijaisuudet
Omat sijaiset

Sijaisuus-toiminto mahdollistaa toisen käyttäjän sijaistamisen esimerkiksi poissaolojen tai lomien aikana. Sijaistavalle käyttäjälle voidaan antaa samat oikeudet järjestelmään kuin sijaistettavalla on (pois lukien itse sijaistettavan tiedot). Näin sijaistaja voi vaihtamaan näkymäänsä järjestelmän oikeasta ylänurkasta vastaavasti kuin vaihtaisi käyttäjäprofiilia. Yleensä sijaisuuksia käytetään silloin, kun käyttäjällä on esihenkilönä oikeus työntekijöiden kirjauksiin ja niiden tarkastamiseen / hyväksymiseen.

Sijaisuuksiin liittyvät asetukset (Käyttäjäoikeuksien hallitsija)
Omat sijaiset (Käyttäjä)

Sijaisuuksiin liittyvät asetukset (Käyttäjäoikeuksien hallitsija)

Organisaation käyttäjäoikeuksien hallitsija pystyy tekemään kaikki tarvittavat toimenpiteet, joilla sijaisuuden saa aktivoitua. Toimenpiteet on kuvattu tässä alapuolella:

Orgnanisaation käyttäjäoikeuksien hallitsija sallii valittujen käyttäjäprofiilien jakamisen. (Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Käyttäjäprofiilit > Muokkaa: ”Salli profiilin jakaminen sijaisille”)

Aktivoi sallitut sijaiset käyttäjille (Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Käyttäjät > Muokkaa > Sijaiset-välilehti: ”Sallitut sijaiset”)

Tarvittaessa käyttäjäoikeuksien hallitsija voi muokata sijaisuuksia muokkaamalla käyttäjätunnusta. (Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Käyttäjät > Muokkaa > Sijaiset-välilehti)

Organisaation käyttäjien sijaisuuksia pystyy myös tarkastelemaan näkymästä Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Sijaisuudet.

Omat sijaiset (Käyttäjä)

Käyttäjä voi itse määrittää sijaisen halutulle aikavälille (Hallinta > Omat sijaiset > Lisää-painike). Toimintoprofiililla pitää olla Omat sijaiset -moduuli aktivoituna.

Sijaisuuden määrittämisen jälkeen sijaisena toimiva käyttäjä voi ottaa käyttöön jaetun käyttäjäprofiilin sallitun aikaikkunan puitteissa. Käyttäjäprofiilin saa otettua käyttöön web-käyttöliittymän oikean yläkulman alasvetovalikosta, josta valitaan aktiivinen käyttäjäprofiili.