Tapahtuman lisäys usealle päivälle

Tapahtuman lisäys usealle päivälle -asetuksilla voidaan asettaa useammalle päivälle tallennettava tapahtuma pilkkoontumaan automaattisesti päiväkohtaisiksi tapahtumiksi. Tämä mahdollistaa tapahtuman kirjaamisen usealle päivälle yhdellä kirjauksella. Asetukset määritellään aikatapahtumatyyppi kohtaisesti valikossa Hallinta > Asetukset > Aikatapahtumatyypit > Muokkaa > Tapahtuman lisäys usealle päivälle -välilehti. Mikäli tapahtuma lisätään mobiilisovelluksella tai leimauslaitteella, niin pilkonta tehdään siinä vaiheessa kun se siirtyy laitteelta järjestelmään.

asetusmerkitys
Pilko pitkät tapahtumatJos valinta on kyllä-asennossa, järjestelmä luo useammalle päivälle kirjatuista (alkuaika ja loppuaika eri päivinä) tapahtumista päiväkohtaiset tapahtumat asetusten mukaisesti.
Lisää tapahtuma valituille päivilleMäärittää, mille päiville tapahtumat luodaan. Tämä mahdollistaa esimerkiksi viikonloppujen ohittamisen päiväkohtaisten tapahtumien luonnissa.
Päivän tapahtuman kestoOletuksena pilkottujen tapahtumien kestoksi asetetaan henkilön normaali päivittäinen työaika, jolloin tapahtumat voivat eri henkilöillä olla eri pituisia. Jos tapahtuman kuuluu olla aina tietyn mittainen (esimerkiksi vuosivapaan vapaapäivän  kesto on aina 7,5 tuntia), voidaan  tapahtuman kesto asettaa kiinteäksi.
Suunniteltujen tapahtumien huomiointiKirjaa toteuma suunnitellun tapahtuman pituisena: Jos päivälle on suunniteltu tapahtuma, pilkottu tapahtuma kirjataan suunnitellun mukaisena riippumatta Päivän tapahtuman kesto -asetuksesta. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi jaksotyössä sairauspoissaolojen yhteydessä. Tässä tapauksessa sairauspoissaolon kesto päiville, joilla on suunniteltuja vuoroja, määräytyy suunnitelman perusteella.
Jätä suunnitellut tapahtumat huomiotta: Suunniteltuja tapahtumia ei huomioida mitenkään.

Älä tee kirjausta, jos päivälle on suunniteltu tapahtuma: Päivä ohitetaan pitkien tapahtumien pilkkomisessa.

Reaaliaikakirjauksen asetukset

Jos tapahtuman pilkkominen on käytössä, tapahtuma voidaan asettaa pilkkoutumaan myös reaaliaikakirjauksessa joko heti, kun päivän kesto on täynnä tai puolilta öin, jos tapahtuma on silloin käynnissä.

asetusmerkitys
Pilko tapahtumatHeti, kun ”Päivän tapahtuman kesto” -asetukseen asetettu aika on täynnä: Tätä on suositeltava käyttää tapahtumille, joita ei normaalisti kirjata Päivän tapahtuman kesto -asetusta pidemmille ajoille. Tapahtuma katkeaa oikeaan aikaan eikä tapahtumalle jää päivän loppuun ”häntää”.

Tapahtumaa tallennettaessa huomioidaan henkilön taukoasetukset siten, että jos päivälle on tulossa automaattisesti lisättävä tauko, tapahtuman kesto asetetaan tauon pituus huomioiden niin, että tapahtuman kesto tulee oikein tauon lisäämisen jälkeen. Esimerkiksi, jos päivän tapahtuman kesto on 7,5 tuntia ja henkilön asetuksissa on 0,5 tunnin tauko, tapahtuma päätetään 8 tuntiin, jotta puolen tunnin tauon lisäämisen jälkeen keston on asetuksen mukainen 7,5 tuntia.

Vuorokauden vaihtuessa: Tapahtuma jatkuu vuorokauden vaihteeseen asti ja pilkotaan silloin, jos se on edelleen käynnissä. Tapahtuma siis lyhentyy Päivän tapahtuman kesto -asetuksen mukaiseksi vuorokauden vaihteessa, jos sitä ei päätetä aiemmin. Tämä asetus mahdollistaa Päivän tapahtuman kesto -asetusta  pidempien tapahtumien kirjaamisen reaaliaikakirjauksella. Huonona puolena pilkottavalle tapahtumalle näkyy puoleen yöhön asti tarpeeton ”häntä”.

Älä pilko reaaliaikaisesti kirjattuja tapahtumia: Reaaliaikakirjauksella kirjattuja tapahtumia ei pilkota.
Aloita tapahtuma ensimmäisestä päivästä, jolle ei ole toteutuneita tapahtumiaJos on valittu ”kyllä”, tapahtumaa ei luoda aloituspäivälle, jos sille on jo yksi tai useampi tapahtuma.  Tätä asetusta on suositeltavaa käyttää lomien ja muiden sellaisten poissaolojen kanssa, joita ei koskaan kirjata osalle päivää. Tällöin esimerkiksi lomakirjauksen aloittaminen reaaliaikakirjauksella työpäivän päätteeksi lisää ensimmäisen lomatapahtuman seuraavalle päivälle.
Poista viimeisen päivän tapahtuma, jos sen kesto on ”Päivän tapahtuman kesto” -asetusta lyhyempiJos on valittu ”kyllä”, viimeisen päivän tapahtuma poistetaan tapahtuman päättyessä, jos sen kesto on Päivän tapahtuman kesto -asetusta lyhyempi. Tätä suositellaan käytettäväksi esimerkiksi sairauspoissaolon ja loman yhteydessä, jolloin ei ole tarkoituksenmukaista jättää viimeiselle päivälle osittaista merkintää.