Käyttäjät

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

KÄYTTÄJÄTKÄYTTÄJÄPROFIILITTOIMINTOPROFIILITSISÄLTÖPROFIILIT

Käyttäjätunnuksella kirjaudutaan Maxtech web- ja mobiilikäyttöliittymään. Käyttäjään yhdistyy käyttäjäprofiili, joka sisältää toiminto- sekä mahdollisesti sisältöprofiilit.

Yleistä

Käyttäjät-sivulla näkyy kaikki organisaation käyttäjät. Näkymää voidaan suodattaa tunnuksien tilan, käyttäjätyypin ja käyttäjäprofiilin mukaan. Sivulla määritellään käyttäjätunnuksen yleiset tiedot, kirjautumiseen liittyvät asetukset sekä muutamia yksittäisiä oikeuksia.

Taulukosta näkee käyttäjätunnuksen, nimen, käyttäjätyypin, käyttäjälle kuuluvan henkilön, käyttäjätunnuksen sähköpostiosoitteen, käyttäjälle valitut käyttäjäprofiilit, käyttäjän tilan sekä viimeisimmän muokkaushetken.

Salasanan vaihtamislinkin lähettäminen

Voit lähettää käyttäjälle/käyttäjille salasanan vaihtamislinkin määriteltyihin sähköpostiosoitteisiin valitsemalla käyttäjätunnukset ja klikkaamalla Lähetä salasanan vaihtamislinkki sähköpostiin -painiketta. Salasanan vaihtamislinkki on voimassa 72h. Mikäli aikaikkuna ehtii umpeutua, voi käyttäjä tilata uuden linkin pro.maxtech.fi sivulta.

Käyttäjän lisääminen

Käyttäjiä voidaan lisätä kolmesta paikasta (A, B tai C):

A) Toiminnossa Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Käyttäjät > Lisää-painiketta klikkaamalla

Käyttäjät sivulta lisääminen

B) Toiminnossa Hallinta > Henkilöstö > Käyttäjäoikeudet-sarakkeessa olevaa lisäys-painiketta klikkaamalla

Henkilöstö-sivulta lisääminen

C) Toiminnossa Hallinta > Henkilöstö > profiilikäyttäjätunnusten massalisäyksen kautta

Toiminnallisuus lyhykäisyydessään: valitse henkilöt kenelle haluat luoda käyttäjätunnuksen ja klikkaa sivun alareunasta  Lisää profiilikäyttäjät -painiketta. Valitse käyttäjäprofiili sekä lähetetäänkö salasanan asetuslinkki. Voit halutessasi määrittää milloin käyttöoikeus alkaa / päättyy > klikkaa lopuksi Lisää profiilikäyttäjät -painiketta.

Käyttäjätiedot, henkilötiedot ja oikeudet

1. Kirjoita käyttäjätunnus (suosittelemme käyttämään sähköpostiosoitetta)
  2. Valitse lähetetäänkö tallennuksen yhteydessä käyttäjän sähköpostiin linkki salasanan vaihtamiseksi
  3. Kaksivaiheinen kirjautuminen: käyttäjän puhelinnumeroon lähetetään varmennenumero, joka syötetään kirjautumisen yhteydessä
  4. Valitse käyttäjätyyppi (pää- tai profiilikäyttäjä)
  5. Valitse Käyttäjäprofiili (mikäli useita niin valitse myös oletus-käyttäjäprofiili)
  6. Valitse henkilö kenelle käyttäjätunnus kuuluu > kenttien tiedot haetaan henkilölle tallennetuista tiedoista automaattisesti. Käyttäjällä on automaattisesti oikeus valittuun henkilöön ja henkilön tapahtumiin.
  7. Valitse saako käyttäjä lisätä/muokata käyttäjätunnuksia (näkyy mikäli käyttäjätyyppi on pääkäyttäjä)
  8. Saako käyttäjä hallita sivu- ja näkymäkohtaisia ohjeita (käyttäjän kirjoittamat ohjeet näkyvät kaikille organisaation käyttäjille)
  9. Tilin käyttöoikeuden voi tarvittaessa rajata antamalla aloitus- ja lopetuspäivämäärät.