Pääkäyttäjän lisääminen järjestelmään

Yleistä

Käyttäjätunnus vaatii toimiakseen Käyttäjän, Käyttäjäprofiilin sekä Toimintoprofiilin. Mikäli olet luonut jo aiemmin Käyttäjä- ja toimintoprofiilin voit hypätä suoraan tämän ohjeen vaiheeseen 3.

Käyttäjätunnuksen tarkoitus kannattaa miettiä ensin. Mitä toimintoja käyttäjällä tulee näkyä web-järjestelmän valikossa ja Maxtech-mobiilisovelluksessa. Onko organisaatiossa muita samanlaisia käyttäjiä useita, jolloin voisi hyödyntää samaa Käyttäjä- ja toimintoprofiilia. Voit hyödyntää jatkossa lisäämääsi toiminto- ja käyttäjäprofiilia myös muilla pääkäyttäjillä.

Pääkäyttäjät eivät tarvitse Sisältöprofiilia omalle käyttäjäprofiililleen, koska he saavat oikeuden kaikkeen organisaation sisältöön, lukuun ottamatta ajotapahtumia, jotka näkyvät vain määritellylle käyttäjälle.

Sisältö

Vaiheet

1. Lisää ensin toimintoprofiili, jota voit hyödyntää usealla käyttäjällä.

1.1 Mene valikossa Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Toimintoprofiilit-sivulle ja klikkaa Lisää-painiketta.

1.2 Yleiset-välilehti: Anna toimintoprofiilille nimi esim. ”Pääkäyttäjien toimintoprofiili” ja haluamasi lisätiedot sekä käyttöliittymien käyttöoikeudet.

1.3 Moduulit-välilehti: Anna oikeudet kaikkiin moduuleihin.

Aktivoi kaikki moduulit

1.4 Web-käyttöliittymän toiminnot -välilehdellä määritellään päävalikon rakenne. Pääkäyttäjälle valitaan yleensä Aktivoi kaikki toiminnot.

1.5 Klikkaa Tallenna-painiketta

2. Lisää Käyttäjäprofiili jota voit hyödyntää usealla käyttäjällä

2.1 Mene valikossa Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Käyttäjäprofiilit-sivulle ja klikkaa Lisää-painiketta.

2.2 Yleiset-välilehti: Anna käyttäjäprofiilille nimi esim. ”Pääkäyttäjien käyttäjäprofiili”

2.3 Oikeudet-välilehti: Valitse toimintoprofiiliksi vaiheessa 1. luotu toimintoprofiili. Lisäksi pääkäyttäjillä on yleensä tapahtumien tila- ja lukitusoikeus sekä roskakorien hallintaoikeudet ja kalenteritapahtumatyökalut. Anna lisäksi haluamasi oikeudet mikäli se on tarpeellista.

2.4 Asetukset-välilehti: Voit valita oletuksia, jotka ovat käyttäjälle valittuna. Lisäksi voit asettaa päivärajoituksia. Tällä sivulla ei ole välttämätöntä valita mitään.

2.5 Klikkaa Tallenna-painiketta

3. Lisää uusi käyttäjätunnus

3.1 Käyttäjä lisääminen onnistuu kahdesta paikasta: valikossa Hallinta > Käyttäjäoikeudet > Käyttäjät > klikkaa Lisää-painiketta tai Hallinta > Henkilöstö > klikkaa käyttäjäoikeudet sarakkeen lisäys-painike.

3.2 Anna käyttäjätunnus (esim sähköpostiosoite), Lähetä salasanan vaihtolinkki sähköpostilla = Kyllä, valitse käyttäjätyypiksi Pääkäyttäjä sekä valitse vaiheessa 2. lisäämäsi käyttäjäprofiili.

3.3 Valitse käyttäjälle kuuluva henkilö.

3.4 Määritä tarvittaessa alla olevat asetukset. Tässä esimerkissä pääkäyttäjä voi lisätä ja muokata organisaation käyttäjätunnuksia. Pääkäyttäjä voi myös hallita sivu- ja näkymäkohtaisia ohjeita.

3.5 Klikkaa Tallenna-painiketta

Hienoa! Nyt organisaatiossa on määritelty käyttäjäprofiili pääkäyttäjiä varten. Jatkossa uutta pääkäyttäjätunnusta luodessa sinun tarvitsee tehdä vain vaihe 3.