Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Käyttöopas: Työkartta

Tämä ohje koskee Maxtech Pro™ -palvelua. Maxtech Easy™ käyttäjille on olemassa erilliset ohjeet.

TUOTTEETMODUULIT
Työkartta™Perusasetukset:
Työkartta-tuotteen moduulit
Yhteiskäyttöajoneuvoja+ kuljettajan tunnistus leimaamalla:
Laitekohtaiset asetukset,
henkilöstön ja käyttäjien tunnisteet

Käyttöönotto

Käyttöönotto-osiossa käydään läpi miten lisäät kuljettajalle uudet tunnukset järjestelmään, lisäät uuden kuljettajan, asiakkaan ja kohteen, sekä miten kohteen sopimuksia muokataan ja aktivoidaan.

Käyttäjäprofiilit

Lisää järjestelmään pääkäyttäjän käyttäjäprofiili tämän ohjeen mukaan. Pääkäyttäjällä on oikeus kaikkeen sisältöön (henkilöt, asiakkaat, kohteet).

Kuljettajan käyttäjäprofiilin tekeminen.

  1. Lisää toimintoprofiili

Kuljettaja käyttää sovellusta vain mobiilissa. Tee seuraavanlainen toimintoprofiili:

2. Lisää kuljettaja-käyttäjäprofiili. Valitse äsken luomasi toimintoprofiili.

Kuljettaja-profiili on monikäyttöinen, joten edellä mainittu määritys tehdään vain kerran. Seuraavassa osiossa katsotaan, miten kuljettajat määritetään järjestelmään.

Kuljettajien lisääminen

Kuljettajat lisätään järjestelmään kohdassa Hallinta > Henkilöstö. Syötä vähintään nimi ja sähköpostiosoite. Sähköpostiosoite tarvitaan käyttäjätunnuksen lisäämistä varten.

Käyttäjätunnuksen voi luoda käyttäjäoikeudet-sarakkeessa olevasta ikonista:

Valitse kuljettajan käyttäjätyypiksi profiilikäyttäjä ja valitse edellä tehty käyttäjäprofiili käyttäjälle. Voit samalla lähettää salasanan vaihtolinkin käyttäjälle, jolloin hän saa tunnuksen käyttöönsä. Voit tehdä tämän myös myöhemmin käyttäjäoikeudet-sivulla.

Ajoluokkien lisääminen

Lisää järjestelmään ajoluokat, joille haluat ajoja kohdistaa. Voit valita ajoluokalle haluamasi värin, karttanäkymässä ajoluokan mukaisen ajon reitti näytetään tällä värillä.

Ajoneuvojen lisääminen

Ajoneuvoille syötetään vähintään nimi, rekisterinumero, kuljettaja ja kuvake.

Lisää ajoneuvolle ajoluokat, joita ajoneuvolla voi kirjata.

Sopimusten hallinta

Mallinna käytettävät sopimukset järjestelmään. Alla tehdään kohteille liitettävä sopimus, joka aktivoi aurauksen kerran päivässä (ma-su) ja hiekoituksen 3 kertaa viikossa maanantaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Asiakkailla voi olla erilaisia sopimuksia. Jos osa on pelkkiä auraus-asiakkaita, tee erillinen sopimus, jossa on pelkästään auraus.

Jos auraustyön pitää aktivoitua kaksi kertaa päivässä, voit lisätä kaksi sopimustyöriviä eri aktivoitumisajalla, eli aurauskohteet aktivoituvat klo 07:00 ja klo 18:00.

Kun sopimukset on mallinnettu järjestelmään, voidaan siirtyä syöttämään asiakkaita ja kohteita.

Asiakkaiden syöttäminen järjestelmään

Asiakkaat syötetään järjestelmään kohdassa Hallinta > Asiakkaat. Syötä vähintään nimi.

Kohteiden lisääminen järjestelmään

Kohteet syötetään järjestelmään kohdassa Hallinta > Kohteet. Syötä vähintään kohteen nimi, asiakas jolle kohde kuuluu sekä kohteen osoite muodossa ”Testikatu 1, 10010 Paikkakunta”.

Kohteen perustiedot: Nimi, asiakas ja osoite

Sopimus saadaan kohteelle voimaan merkitsemällä kohteen värin määräytyminen sopimusperustaiseksi ja valitsemalla sopimus sopimukset-välilehdelle, jolta asetetaan myös sopimuksen voimassaolo:

Kohteen alueen piirtäminen

Kun kohteen osoite on syötetty, voit vielä jälkikäteen muokata kohteiden alueita painamalla suomen kartta-ikonia. Järjestelmä yrittää löytää kohteen kartalle osoitteen perusteella, aina tämä ei onnistu, jolloin kohde pitää piirtää kartalle käsin.

Kohteen piirtonäkymä toimii niin, että valitaan alueen piirto, ja lähdetään klikkailemalla muodostamaan kohteelle aluetta. Piirto päätetään klikkaamalla kaksi kertaa kartalla ja lopuksi tallennetaan alue.

Nyt kohteet ovat kunnossa, sopimus on paikallaan ja kohde löydetty / piirretty kartalle. Kohde ilmestyy mobiilisovelluksen kartalle kuljettajille.

Mobiilisovellus

Kun käyttäjä kirjautuu mobiilisovellukseen, hän näkee kartalla ne kohteet ja ajoluokan valinnan. Ensin aktivoidaan jatkuva paikannus, jolloin laite alkaa nauhoittamaan sijaintia. Ajoluokkaa voi vaihtaa alalaidan painikkeista.

Punaisena: Sopimustöitä ei aloitettu.

Keltaisena: Osa sopimustöistä on tehty. Jos kohteelle oli aktivoitu hiekoitus + auraussopimus ja toinen töistä on tehty.

Vihreänä: Kaikki päivän aktiiviset sopimustyöt on tehty.

Mobiilisovelluksen asennusohjeet löydät täältä.

Asetukset parhaan mahdollisen paikannustuloksen saavuttamiseksi

Android-laitteissa on usein Android-versiosta, mallista ja merkistä riippuen rajoituksia taustadatan käyttöön ja akun optimointiin liittyen. Parhaan mahdollisen paikannustuloksen saavuttamiseksi, tai siinä tapauksessa, että reitti ”oikoo” tai paikannus on muuten epätarkkaa, tarkista seuraavat asetukset (Asetukset -> Sovellukset -> Etsi Maxtech-sovellus).

Akun optimointi: Älä optimoi akun käyttöä

Mobiilidata: Salli taustadatan käyttö

Laitteeseen kirjautuminen tunnisteella

Huom! Laitteeseen tunnistautuminen tunnisteella vaatii ”Laitekohtaiset asetukset”-moduulin. Jos laitteeseen halutaan kirjautua tunnuksen ja salasanan sijaan RFID-tunnisteella aloitetaan määrittämällä tunnisteet järjestelmään.

Tunnisteelle syötetään nimi, käyttäjä, henkilö ja konekielinen tunniste. Tunnisteita voi tilata Maxtechilta valmiiksi sisäänluettuna, jos tunnisteen selvittäminen aiheuttaa päänvaivaa.

Laite pitää määrittää yhteyskäyttölaitteeksi mobiilisovelluksen asetuksista:

Kirjautumisikkunassa näkyy tieto, jos laitteeseen voi kirjautua myös tunnisteella:

Oliko tästä ohjeesta hyötyä?

Keskiarvo 5 / 5. Arvosteluita yhteensä: 1

Harmi, ettei tästä ohjeesta ollut sinulle hyötyä.

Haluamme kehittää ohjetta palautteesi perusteella.

Kerro kuinka voimme parantaa ohjeen sisältöä?