QR-koodikirjaus (Maxtech Easy)

Tämä ohje koskee Maxtech Easy Työaika™ -tuotteen mobiilisovellusta. Tuntikirjauksia voi tehdä myös tuntikirjausnäkymissä mobiilisovelluksessa sekä web-järjestelmässä. Kirjaamisesta on myös yleinen ohje.
Maxtech Pro™ -tuotteille on erillinen ohje.

Seuraavat moduulit määrittävät mobiilisovelluksen QR-koodikirjaukseen liittyvät käyttöoikeudet. Käyttäjän moduuleja hallinnoidaan toimintoprofiilin asetuksissa.

MODUULIMERKITYS
QR-koodituntikirjaus (mobiili)Tuntikirjausten tekeminen QR-koodeilla

QR-koodikirjauksella voidaan kirjata vastaavia tapahtumia kuin tuntikijauksellakin. Suurin ero on, että kirjauksen tiedot (kuten työ, kohde ja asiakas) määritetään etukäteen QR-koodin asetuksiin eikä käyttäjä syötä tietoja erikseen. QR-koodeja käytetään avaamalla QR-koodin luku -näkymä, sallimalla kameran käyttö, jos sitä ei ole aiemmin sallittu ja osoittamalla kamera luettavaa koodia kohti. Koodin luvun jälkeen sovellus tekee koodin mukaiset toiminnot ja näyttää tietoa tapahtumasta koodin asetusten mukaisesti. QR-koodilla tehtävät kirjaukset ovat aina reaaliaikaisia.

Kirjattuja tapahtumia voi tarkastella sekä käyttöoikeuksista ja QR-koodien ja kirjausmallien asetuksista riippuen muokata ja hyväksyä tai poistaa Mobiilitapahtumalistalla. Selaimella sama onnistuu web-järjestelmän Tuntikirjaus-näkymässä.

Mobiilisovellus toimii tarvittaessa myös yhteydettömässä tilassa eli kirjauksia voi tehdä myös, kun verkkoyhteyttä ei ole käytettävissä. Tällöin kirjausten tiedot päivittyvät palvelimelle yhteyden palatessa.